Do Windows 10 se přihlásíte za vteřinu vaší tváří. Vyzkoušeli jsme to

13

Na tchajwanském veletrhu Computex ukazoval Microsoft novou formu přihlašování integrovanou do Windows 10. Pokud má váš počítač, tablet nebo telefon nad displejem kamerku s infračerveným senzorem, můžete pro přihlášení použít vaši tvář. Microsoft tomu říká Windows Hello. My jsme jej vyzkoušeli a podívat se můžete i na naše video.

Windows Hello

Přihlášení je opravdu velmi rychlé a když se vaše tvář objeví přímo před počítačem, je to záležitost zlomek vteřin. Na zamykací obrazovce se ukazuje pouze oko a popisek, které indikují že zařízení hledá vaši tvář. Můžete ale samozřejmě zadat místo toho PIN nebo heslo. Rozeznání tváře funguje spolehlivě i v noci, právě díky infračervenému spektru.

Pro zvýšení bezpečnosti ještě můžete aktivovat to, že Windows Hello po vás vždy bude chtít otočení hlavy doleva a doprava. Tak bude moci ověřit i kontury mimo obličej. Windows Hello je integrováno do Windows 10, takže není nutné instalovat dodatečné programy. V rámci něj je možné aktivovat také ověření otiskem prstu, pokud má zařízení k tomu určenou čtečku.

Windows Hello: přihlášení tváří – představení na Computex 2015

Diskuze ke článku
Atara
Super Tohle je fakt pěkné. Pěkně udělana animace k tomu s tím okem.
škoda že si to neozkouším jelikož ani můj PC ani tablet nedisponují výbavou k tomu určenou.
Lukáš
S mým obličejem nemám šanci :-D
Pro zajímavost: https://www.youtube.com/watch?v=LTyLeZkVOlQ
Fry
Dúfam, že Surface 4 bude túto kameru obsahovať...
UNI
Jenom trouba by dobrovolne pouzival okna kdyz muze mit dokonaly OS X.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze