Telegram Premium přichází. Co získáte za drobný poplatek?

Telegram Premium přichází. Co získáte za drobný poplatek?
Fotografie: Telegram
  • Měsíční poplatek činí 5,49 eur
  • Získáte například rychlejší stahování a posílání až 4GB souborů
  • Potěší také bohatší možnosti při sledování skupin a hromadných chatů

Velmi populární komunikační aplikace Telegram oznámila, že pokořila metu 700 miliónů uživatelů po celém světě. Současně ale také představila Premium verzi, která za menší měsíční poplatek přináší několik výhod a současně bude fungovat i jako jakýsi příspěvek pro celkový běh aplikace, která je jinak v běžné verzi bezplatná. Jak zřejmě správně očekáváte, za zaplacení 5,49 eur měsíčně (zhruba 136 Kč) získáte několik vylepšení a funkcí, které běžně přístupné nejsou.

Telegram Messenger

Základní vylepšení spočívá v možnosti posílat soubory až o velikosti 4 GB. To mimochodem stačí na 4 hodiny videa ve Full HD rozlišení, případně 18 hodin zvuku. Limit je dvojnásobný oproti bezplatné verzi. Sluší se dodat, že velké 4GB soubory budou moci stahovat všichni, odešle je však jen ten, kdo bude mít Premium tarif. U stahování ještě zůstaňme, Telegram Premium nabídne maximální možnou rychlost stahování dle vašeho internetového připojení. Navýšení na dvojnásobek se dotkne i dalších limitů v aplikaci. Budete moci sledovat až 1 000 kanálů, vytvořit 20 složek chatů s 200 jednotlivými chaty nebo si připnout až 10 důležitých chatů nahoru.

Telegram Messenger

Prakticky se jeví funkce převodu hlasových zpráv na text. Získáte také možnost si zařadit více GIFů mezi oblíbené a přibydou i nové reakce na jednotlivé zprávy. Vylepšena bude také správa vašich chatů a skupin, kdy si je budete moci uživatelsky nastavit. Někteří uživatelé ocení také absenci reklam, které se v některých regionech zobrazují. K verzi Premium vede cesta přes aktuální verzi aplikace Telegram, tedy 8.8. Následně by se položka měla objevit v Nastavení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze