Telegram Passport chce být vaší občankou ve světě internetu

4
Telegram Passport chce být vaší občankou ve světě internetu
  • Telegram Passport slouží k uchování vašich osobních údajů
  • S jedním účtem se budete moci přihlašovat ve službách třetích stran

Společnost Telegram, provozující stejnojmennou komunikační aplikaci, představila novou službu s názvem Telegram Passport. Ta nabízí přesně to, co stojí v názvu, tedy možnost schraňovat vaše skutečná osobní data. Po založení Passport účtu nahrajete své osobní údaje (občanský průkaz, pas apod.), které budou uloženy na šifrovaném cloudu. Výhodou je možnost okamžitého ověření totožnosti v partnerských službách, podobně jako se snadno můžete přihlásit Facebook účtem na dalších platformách či webech. V tomto případě však půjde o ještě citlivější data.

Novinka nabízí jednoduchou a zdánlivě líbivou službu: uložte si u nás svá data a ověřujte je rychle jednoduchým přihlášením. V tuto chvíli má Telegram jediného partnera, kde můžete tohoto ověření využít – ePayments.com. Dá se však očekávat, že další budou přibývat.

Telegram Messenger

Telegram v tiskové zprávě klade velký důraz na to, že data budou šifrovaná, navíc se mají „v budoucnu“ přesunout na decentralizovaný cloudový server. Obezřetnost je však na místě. Obzvlášť kvůli tomu, že sám Telegram čelí velkému tlaku, obzvláště ze strany Ruska, aby vládním institucím zpřístupnil data svých uživatelů.

Funkci již najdete v nejnovější aktualizaci aplikace Telegram na Google Play i App Store.

Stáhnout Telegram Messenger

Google Play App Store Microsoft Store

Diskuze ke článku
Michal
Nebyl v souvislosti s aplikací Telegram v poslední době skandál ohledně odesílání dat uživatelů bez jejich vědomí? Odhalil to telefon s vysouvací kamerkou.
avenged
Byl, tohle je způsob jak nalákat další a získat detailnější informace
M
Dáta uložené v Telegram Passport budú šifrované kľúčom známym iba užívateľovi. Takže Telegram nemá možnosť dáta čítať a poskytnúť ich niekomu ďalšiemu. Stačí si dôkladne prečítať pôvodnú správu. Rusko môže tlačiť ako chce, na Telegram nemajú dosah. Našťastie. A keby tu nebol Telegram, tak bude niečo iné. Mnoho užívateľov má plné zuby sledovania.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze