Technical preview „Windows 10 for Phone“ dostane nástroj recovery

15

Fanoušci Windows Phone netrpělivě čekají na uvolnění Technical Preview nového „Windows 10 for Phone“, které Microsoft slíbil na únor. Přesto se však objevují první oficiálně potvrzené podrobnosti. Naposledy šéfinženýr Microsoftu Gabriel Aul potvrdil, že bude k dispozici Recovery nástroj a poodhalil další zajímavosti.

Zatímco v rámci programu „Preview for Developers“ nabízí Microsoft uživatelům hotový systém, který pouze dostanou dříve než ostatní, u Windows Insider je situace jiná. Technical preview „Windows 10 for Phone“ je ještě nehotový systém, který obsahuje celou řadu chyb a nedodělků.

Windows 10

Proto je o to důležitější, že uživatelé dostanou oficiální možnost vrátit se zpět k v současnosti aktuálním Windows Phone 8.1. Z toho, co o tomto nástroji zatím víme, je patrné, že se bude jednat o program pro PC. Mělo by přitom být možné telefon do stejného stavu před instalací Technical Preview nebo začít od nuly.

Dalšími informacemi, které Gabriel Aul potvrdil v konverzaci na Twitteru je, že pro instalaci Windows 10 nebude potřeba mít v telefonu nainstalovanou aktualizaci Lumia Denim. Ta se přitom stále ještě nedostala na všechny telefony.

Potvrzena byla rovněž pro první várku zařízení, na které bude možné nainstalovat Windows 10, Lumia 635 (630) s 512 MB RAM. Sám Aul na tomto modelu Windows 10 testuje a podle jeho slov běží zcela hladce.

Zdroje: twitter.com, twitter.com, twitter.com, wpxbox.com, nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
jakub
Bude mozne nainstalovat 10tky i na jine telefony nez Lumie ?
Lukáš
Recovery.... hm, už se nám to pomalu rozjíždí. Jsem opravdu zvědav, jestli nepůjde více méně jen o přejmenování systému, těch novinek v mobilních windows neshledávám nějak mnoho.
Michal
Doufám, že v následující době bude dávat smysl jejich aktualizace SW, bavím se konkrétně o Lumiích. Rozházet aktualizace, viz. Denim (nepřináší mnoho, jde o princip) mi přijde naprosto bez myšlenky. Že to nefunguje u androidu, to chápu, tam ať si dělají, co chtějí. Ale parodovat a snaha "zesměšnit" Apple v reklamách a následně nebýt schopni rozposlat aktualizaci do všech svých zařízeních... Přešel jsem na WP z iOS, protože se v poslední době na poli SW neudálo nic moc dobrého. Ale, stále je iOS dále, než jakýkoliv jiný systém.

Na druhou stranu, myšlenku MS ohledně W10 podporuji. Podle mě je to jejich poslední šance, jak se dostat do podvědomí uživatelů. A nebál bych se, že se jim to nepodaří. Insider program je zajímavý, 10 taky nevypadají zle. Jednoduchý, spolehlivý systém s určitým dnem vypuštění (jen ať servery spadnou).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze