Stream z akcí Apple bude přístupný i uživatelům Windows 10

21

Steve Jobs svým charismatem proslavil události, při nichž jsou mimo jiné představovány nové produkty nesoucí značku Apple. Od té doby se tzv. keynote staly populární, ovšem sledovat je v přímém přenosu vyžadovalo vybavení právě od Applu. To se však mění.

Už 9. září proběhne představení nového iPhonu. Jako obvykle budou moci akci sledovat majitelé Maců, Apple TV, iPhonů, iPadů nebo iPodů touch. Co je však pro tento okamžik novinkou, je fakt, že se budou moci přidat i majitelé PC s Windows 10 a prohlížečem Edge. Tato kombinace je výslovně zmíněna na webové pozvánce na akci.

Steve Jobs

Apple používá pro streamování HTTP Live Streaming (HLS), což je součást QuickTime. Ten ve svých posledních verzích pro Windows HLS podporuje, problém ovšem leží u jednotlivých prohlížečů. Po přidání podpory do Edge však už sledování nic nebrání. A vzhledem k faktu, že spousta dalších přehrávačů (kupříkladu VLC) daný protokol zvládne, se na akci Apple nejspíše podívají i další majitelé starších verzí Windows, případně jiných operačních systémů.

Zdroje: apple.com

Diskuze ke článku
Tom
Hlupák napíše hlupy komentar :D at se i na windows kouknou na poradny telefon ;)
Lukáš
Ten obrázek Steva už je trochu mimo, nakonec ten si 9.září zavře své nebeské oči, zacpe uši a radši bude dělat, že k Applu nikdy nepatřil, jestli vidí jak je ta firma bez něj marná. Ten člověk, dej mu bůh klidné spaní, by se nikdy na podium s něčím tak odporným jako je iphone 6/S nepostavil a všechny co by na něm dělaly by na hodinu vyrazil. Kdo četl jeho cestu životem ví, jaký byl a jaký paradox představuje v jeho pozici duhový Tim. Podívám se, ale tenhle pán už mě k nákupu iphonu asi dlouho nepřemluví.
Anonymní jméno
"Stream z akací Apple bude přístupný i uživatelům Windows 10"

Pozor na tie akace! :-)
Luboš
To je zase zpráva století, shnilé jablko mě nezajímá tudíž jsou mi ukradené i jeho streamy. bééé bééé

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze