Statistika SAZKAmobilu: na mobilu surfuje téměř čtvrtina seniorů

Virtuální operátor SAZKAmobil uskutečnil průzkum, který se zaměřil na seniory a jejich vztah k mobilnímu internetu. Statistika je celkem překvapivá a přibližně 20 % respondentů ve věku 60 až 75 let používá internet v mobilu a chytré aplikace.

Virtuál SAZKAmobil ve spolupráci s NMS Market Research uskutečnil průzkum zaměřený na seniory a jejich vztah k chytrým telefonům. Mezi základní zjištění pak patří takové věci, jako že většina seniorů mobilní telefon využívají hlavně ke spojení s rodinou (87 % případů) a přáteli (58 % případů). Jednu SIM kartu pak vlastní přibližně 86 % dotázaných a něco málo přes 13 % respondentů vlastní dvě SIM karty, a to hlavně kvůli optimalizaci nákladů na volání díky speciálním nabídkám.

TIP: SAZKAmobil hlásí 85 tisíc zákazníků

SAZKAmobil

Co se hovorů a SMS týče, tam aktivní využívání těchto služeb přiznalo pouze 6 % seniorů a 12 % seniorů je pak spíše pasivních, jelikož zprávy a telefonáty pouze přijímají. Zajímavým číslem je pak to, že pětina dotázaných seniorů využívá internet v mobilu a různé chytré aplikace. 38 % respondentů pak dává přednost předplacené kartě před paušálem. Hlavní využití nacházejí senioři v mobilních telefonech v telefonování (99 % dotázaných), psaní SMS (77 % dotázaných), kontrolování času (57 % dotázaných), fotoaparátu (45 % dotázaných), budíku (42 % dotázaných) a kalendáři (30 % dotázaných). Průzkumu se zúčastnilo 58 mužů a 144 žen ve věku 60 až 75 let.

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze