Spotify zdarma a neomezeně již u O2 nebude, službu zatrhl ČTÚ

25
Spotify zdarma a neomezeně již u O2 nebude, službu zatrhl ČTÚ
  • O2 musí upravit podmínky počítání dat u služby Spotify
  • Současný stav Spotify zvýhodňuje oproti konkurenci, což se ČTÚ nelíbí

Psal se 8. červen roku 2016 a O2 přineslo pro mnohé uživatele velice vítanou novinku. Populární službu Spotify, která umožňuje streamování hudby, přestane započítávat do datových limitů uživatelů a navíc každému zákazníkovi nabídne 3 měsíce využívání zcela zdarma. Skvělá zpráva pro všechny hudební fanoušky. Spotify mohli využívat bez ohledu na to, jak velký datový balíček měli. Současně Spotify fungovalo i ve chvílích, kdy uživatel již veškerý svůj FUP vyčerpal. Službu však bude muset brzy projít zásadní změnou. Její nastavení se totiž vůbec nelíbí Českému telekomunikačnímu úřadu.

Ten ve vé nejnovější monitorovací zprávě samozřejmě celou věc odůvodňuje. Operátor O2 touto službou porušil síťovou neutralitu. Jak je to možné? Spotify bylo oproti konkurenci velmi významně zvýhodněno. Nejenže jde o největší službu svého druhu, ale získalo i privilegia přímo u operátora, kdy se data nezapočítávala do datových limitů. ČTÚ v rozhodnutí nařídil O2 upravit účastnické smlouvy tak, aby tuto diskriminaci operátor odstranil. Pokud už se O2 rozhodne datový provoz omezovat limitem, nesmí zvýhodňovat žádnou službu či aplikaci na úkor ostatních.

Stáhnout Spotify

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: ctu.cz

Diskuze ke článku
anonym
lol operátor udělá jednou něco dobrýho a čtú mu to zatrhne
Carda
A jéje lidi to je špatný :-D Já jim na tohle házím bobek jelikož jsem zastánce MP3 souborů tak že v tomhle jsem v klidu :D
Ondra
Jednoduchy :) pá pá O2 :)
Michal Litecký
Michal Litecký
Naposledy upraveno: 18. 4. 2018 18:29
Socky neschopný si najít 6€ za content, který byste v běžných nosičích nezaplatili ani za 100 vašich životů :D :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze