Špičkový exot Meizu MX4 v redakci: první video a dojmy

65

Meizu MX4, špičkový smartphone se zajímavým designem i funkcemi, který se začal tento týden prodávat i v Česku, dorazil do naší redakce. Ještě než se pustíme do podrobného testování, rozhodli jsme se s vámi podělit o krátké první dojmy z tohoto exotického krasavce. A můžeme rovnou prozradit, že je na co se těšit.

Meizu je pojem a jeho telefony jsou stále oblíbenější. Ostatně předchozí model MX3 prodává i tuzemský operátor O2 a na podzim jsme měli možnost jej otestovat a velice se nám líbil. MX4 na něj navazuje a vylepšuje řadu parametrů. Přináší kovový rám, výbornou výbavu, větší displej, ale zároveň zachovává velmi příznivou cenu, která v Česku činí 9 500 Kč. To je za takto dobře vybavený smartphone výborná hodnota.

Meizu MX4

Za pohled stojí i balení, se kterým si Meizu dalo tradičně práci a telefon najdete v malé kazetě, která je zároveň brožurou shrnující ty nejzajímavější funkce telefonu. A těch není málo. Na první pohled upoutá oproti MX3 kulatější design a zároveň extrémně tenké rámečky kolem displeje, které mají celkem jen 2,7 milimetru. I přesto, že má displej úhlopříčku 5,36 palce, je díky malým rámečkům relativně dobře ovladatelný. Krásné jsou též barvy a pozorovací úhly, neobvyklý je pak poměr stran 15:9 a displej je tak trochu širší, než běžné FullHD displeje na ostatních telefonech. Problém s tím mít ale nebudete. Telefon se také velmi dobře drží díky zaobleným zádům.

Hodnotný vzhled telefonu dodává kovový rám, který příjemně chladí do rukou, díky zaoblení ve všech směrech ale dobře padne do ruky. Zadní snímatelný kryt je pak plastový, ale nejásejte předčasně. Baterie s úctyhodnou kapacitou 3 100 mAh, na jejíž výdrž se podrobně zaměříme v recenzi, sice vidět je, ale vyměnitelná uživatelsky bohužel není. Stejně tak si nerozšíříte paměť telefonu pomocí microSDHC, jste odkázáni pouze na vestavěnou paměť. Maximální 64GB verze ale asi uspokojí většinu uživatelů. Jedním z hlavních lákadel telefonu je 20,7Mpx fotoaparát od Sony na zadní straně, na který se podrobně zaměříme v následujících dnech.

Meizu MX4 – první pohled

Meizu MX4 opět obsahuje uživatelské prostředí Flyme OS, které běží na Androidu 4.4.2 a výrazně ho upravuje. Nenajdete zde menu s aplikacemi, zcela jiné funkce má i zamykací obrazovka a pod displejem najdeme místo tří jen jedno kapacitní tlačítko, které efektně svítí. Systém je zatím velmi plynulý, zároveň mu sluší flat grafika. Doufáme, že to tak zůstane i po nainstalování většího množství aplikací.

Jak jsme vás již tento týden informovali, Meizu MX4 se již v České republice prodává za 9 490 Kč. Telefon momentálně začínáme testovat a vy se nás můžete v diskuzi ptát na to, co vás zajímá.

Technické parametry Meizu MX4

Kompletní specifikace
Konstrukce144 × 75,2 × 8,9 mm, 147 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,36" (1 920 × 1 152 px)
Fotoaparát20,7 Mpx (5 248 × 3 936), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 176 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6595M, CPU: 4×2,2 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: PowerVR G6200
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 32 GB / 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:39 hodin
Dostupnostprosinec 2014, 9 490 Kč
Diskuze ke článku
Ondřej 4
Rád bych se zeptal jak je na tom telefon s výdrží?
Anonymní jméno
že "špičkový EXOT" :DDDDD
cinsky odpad
s mediatekem, bez možnosti využít LTE a k tomu za nehoráznou cenu 9 490 Kč!
Vendel
Nemůžu si pomoci, ale jeho design se mi líbí mnohem více, než design iP6 a iP6+. Ty úzké rámečky, menší brada...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze