Meizu MX3
recenze

Meizu MX3

čínský iPhone s Androidem za dobrou cenu
19

Na český trh se dostávají stále nové značky telefonů. Některé si moc pozornosti nezaslouží, ale Meizu je světlou výjimkou, která určitě příjemně překvapí. Inspirace telefonu iPhonem je zřejmá a tak nepřekvapí, když se Meizu MX3 bude přezdívat iPhonem s Androidem. MX3 je zajímavou alternativou k zavedeným značkám a tak může hnout ledy ve stojatých českých vodách.

Kvalitních čínských výrobců přibývá, a ti si připisují velké prodeje i v naší domovině. Pryč jsou doby, kdy jste si mohli koupit „kopii“ iPhonu za 2 500 korun ještě před tím, než se samotný iPhone dostal na trh. Meizu je jedním ze současných čínských výrobců, kteří se snaží napravit pověst svojí země v našich končinách. Do nabídky operátora O2 byl nově zařazen model MX3, který za cenu 8 000 korun nabízí velmi soutěživou výbavu. Jen pro zajímavost, O2 je vůbec prvním operátorem v Evropě, který Meizu do své nabídky zařadilo. A už jen to, že operátor vložil důvěru v Česku relativně neznámou značku, stojí za pozornost. Je Meizu opravdu zajímavou novinkou nebo zapadne a převálcují jej všudypřítomné Samsungy?

Oficiální snímky telefonu

Technické parametry Meizu MX3

Kompletní specifikace
Konstrukce139 × 71,9 × 9,1 mm, 143 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,1" (1 080 × 1 800 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 5 Octa, CPU: 8×1,6 GHz, GPU: PowerVR SGX544MP4
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB / 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 3:02 hodin
Dostupnostzáří 2013, ?

Meizu MX3 – videopohled

Balení

Již samostatné balení vám napoví, že se Meizu opravdu snažilo. Samotný obal je z tvrdého bílého papíru, který poskytuje obsahu dobrou ochranu. Uvnitř balení uvidíte jakousi knížku a nabíječku. Samotná knížka se dá celá vyndat a po vzoru dětských knížek vám na prvních třech listech osvětlí hlavní funkce telefonu s obrázky, než vám odhalí samotný telefon.

Balení telefonu

Obsah balení

  • telefon Meizu MX3
  • nabíječka
  • USB kabel
  • nástroj pro sundání zadního krytu
  • uživatelská příručka

Design a zpracování: za kopírování se Meizu nestydí

Meizu se za kopírování a inspirování u jiných výrobců nestydí. Je tomu spíše naopak a chlubí se tím přímo ve svém prodejním balení, že má design Applu a hardware Samsungu a Sony. Je asi na každém, aby uvážil, jestli je takový přístup přínosný. Pravdou je, že ho dělá většina čínských výrobců a poslední dobou kvalita těchto kopií exponenciálně roste. Meizu MX3 je tak primárně inspirováno iPhonem. Telefon má velký, 5,1" displej, díky kterému se rozměry telefonu vyšplhaly na 139 × 71,9 × 9,1 mm a hmotnost činí 143 gramů. Subjektivně se však telefon drží celkem dobře a rozměrově není moc daleko od Nexusu 4.

Meizu MX3

Přední straně dominuje již výše zmíněný 5,1" displej. MX3 nenabízí klasické rozložení tlačítek tak, jak ho známe. Tomu napovídá i prostor pod displejem, který nabízí jediné kapacitní tlačítko s několika funkcemi. Hlavně funguje jako tlačítko domů, ale můžete jím také odemknout a zamknout telefon a poslouží i jako notifikační dioda. Odemknutí provedete tažením od tlačítka k displeji a displej poté zhasnete podržením tlačítka. Ostatní tlačítka se zobrazují podle potřeby přímo na displeji. Nad samotným panelem se pak nachází pouze přední průměrná 2,1Mpx kamerka, sada senzorů a reproduktor pro hovory.

Přední strana telefonu

Záda telefonu jsou v naší variantě bílá, ale například právě operátor O2 vám k telefonu dá hned dva výměnné kryty v různých barvách. Kryt samotný je samozřejmě plastový a je velmi lesklý, proto na něm ulpívají otisky a občas vám telefon bude klouzat. Nicméně má zajímavě prohnutý střed zad, takže při držení uprostřed nabízí lepší úchop. Najdeme zde také 8Mpx fotoaparát s LED přisvícením, logo výrobce a hlasitý reproduktor.

Zadní strana telefonu

Zadní kryt se sice dá sejmout, nicméně pod ním nevyměníte nic kromě microSIM karty. Navíc je snímání krytu velmi zdlouhavé, a pokud potřebujete rychle vyměnit SIM kartu, tak byste si to měli pořádně natrénovat. K odejmutí krytu je dokonce v balení také přibalen nástroj, který vám s tímto úkolem pomůže. Už z toho je jasné, že to as nebude tak jednoduché. Pro Meizu je zřejmě prioritní kvalita konstrukce a jinak to nešlo. Baterie je sice viditelná, ale není uživatelsky vyměnitelná. Tedy pokud nechcete přijít o záruku.

Odnímatelný kryt

Kolem dokola telefonu probíhá velmi tenký kovový rámeček, který dává telefonu potřebnou tuhost a zároveň elegantní a hodnotný vzhled. Na bocích telefonu najdeme pouze základní tlačítka a porty. Na horní hraně je špatně přístupné zapínací tlačítko, kterému by však více slušelo usazení na pravé straně telefonu, jež je bohužel prázdná. Naštěstí lze telefon odemykat i tlačítkem pod displejem, takže to není zas tak velký problém. Vedle zapínacího tlačítka máme ještě 3,5mm jack pro headset. Na levé straně je potom pouze kolébka hlasitosti. Obě tlačítka mají velmi dobrý zdvih a určitě nebudete tápat, jestli jste tlačítko zmáčkli, nebo ne. Na spodku zařízení potom máme pouze microUSB port s funkcí USB OTG.

Boky telefonu

Tovární zpracování je na vysoké úrovni a Meizu si připisuje kladné body. Zadní kryt přiléhá velmi pevně, neprohýbá se a celkově konstrukce netrpí vrzáním nebo skřípáním. Meizu se za svoje kopírování nestydí, a ani nemá proč, jelikož MX3 je výborně zpracovaný smartphone, kterému byste tipovali jinou zemi původu.

Meizu MX3

Displej: velmi jasné skoro FullHD

Displej je asi nejdůležitější součástí telefonu, a proto je potřeba, aby u modelů vyšších řad byl špičkový. Meizu se toto povedlo splnit a jejich panel nabízí rozlišení 1800 × 1080 bodů, tedy „necelé“ FullHD. Finální jemnost 416 bodů je bohatě dostačující a honba za vyšší jemností je jenom zbytečná. Displej vypadá skvěle a rastr je nezpozorovatelný. Prst po displeji klouže příjemně a nebude se vám zadrhávat o krycí sklíčko.

Meizu MX3

Displej je blíže nespecifikované LCD, ale pravděpodobně se jedná o IPS panel, jelikož nabízí skvělé pozorovací úhly a věrohodné barvy. Jas je také nadprůměrný a dokonce ani venku na otevřeném prostranství nebudete mít s čitelností problémy. Telefon disponuje automatickou regulací jasu displeje, která ale během testování nefungovala moc spolehlivě a občas jsem musel jas měnit manuálně.

Zvuk: já nějak nedoslýchám

„Můžeš to zesílit?“ To budete asi slýchávat, pokud někomu budete něco přehrávat přes hlasitý reproduktor. Ten totiž není nijak výkonný. Na druhou stranu je celkem kvalitní a basy, středy a výšky jsou dobře rozpoznatelné a zvuk je příjemný. Ani při vyšší hlasitosti pak nedochází k distorzi, což je ale způsobeno celkově nepříliš vysokou hlasitostí.

Meizu MX3

Sluchátko pro hovory má velmi čistý přednes, ale jeho hlasitost je opět celkem nízká a budete tak nejspíše lovit tišší zákoutí. Vlastní sluchátka připojíte přes 3,5mm jack nebo Bluetooth. 3,5mm jack poskytuje dostatek výkonu k napájení prakticky jakýchkoliv sluchátek, a to s čistým zvukem. Telefonu však chybí FM rádio, takže rádio si pustíte jedině přes internet.

Baterie a výdrž: jednodenní záležitost

Kapacita baterie u MX3 není nijak oslnivá. Činí totiž 2 400 mAh, což je například méně, než u LG L90, což je mnohem menší a slabší telefon. To se negativně projevilo na výdrži baterie, která vám při běžném pracovním dni vydrží jeden celý den. Více z telefonu dostanete, pokud vypnete mobilní data a nebudete používat náročnější aplikace. To však nejde ruku v ruce s tím, proč si takto výkonný telefon pořizujete.

Meizu MX3
Baterie je nevyměnitelná

Hlavním žroutem baterie jsou samozřejmě náročné funkce, jako je fotoaparát, hraní her nebo například navigace. V našem standardizovaném testu, kdy jsme telefon nechali streamovat FullHD video přes Wi-Fi s hlasitostí sluchátek a jasem displeje na 50 %, se telefon samovolně vypnul v průměru po šesti hodinách a šesti minutách. Na 80 % kapacity se pak nabil v průměru za 114 minut, a na 100 % kapacity se dobil za 182 minut.

Hardware: vypůjčeno od Samsungu

V zajímavě vypadajícím těle se skrývá také zajímavý duch. Tím máme na mysli samozřejmě hardwarovou výbavu a hrubý výkon. Meizu se nebálo sáhnout po čipsetu od Samsungu, konkrétně Exynos 5 Octa 5410, namísto Qualcommu nebo MediaTeku, kteří jsou hlavními zásobovači mobilních výrobců. V MX3 tak běží osmijádrový Exynos na frekvenci 1,6 GHz s technologií big.LITTLE, který je složený ze čtyř A15 jader a čtyř A7 jader, což mu dává více než dost výkonu na jakýkoliv úkon. V systému žádné zpomalení nezpozorujete, je dokonale odladěný a stejně tak to bude i v aplikacích.

Výbava telefon

Operační paměť se vyšplhala na hodnotu 2 GB, takže o multitasking mezi mnoha aplikacemi i hrami se nemusíte bát. Přeskakování mezi aplikacemi je plynulé a systém se s touto hodnotou pere velmi sympaticky. K vlastnímu využití budete mít k dispozici kolem jednoho gigabajtu, což je dostatečné množství pro vaši práci. Vlastní data si uložíte pouze na vnitřní úložiště o kapacitě 16 GB bez možnosti dalšího rozšíření. Telefon tak není příliš vhodný pro ty uživatele, kteří rádi shromažďují všemožná data na svém telefonu. K vlastnímu použití budete mít k dispozici 12,5 gigabajtů. Lze si však koupit větší 32GB varianta, která je však o téměř dva tisíce dražší.

Výbava telefon

Telefon jsme samozřejmě prohnali i benchmarky, abyste měli představu o tom, jak si telefon vede v porovnání s konkurencí. V AnTuTu benchmarku (v nové verzi 5.0) si MX3 připsalo 28 806 bodů, což jej řadí přibližně na úroveň Xiaomi Redmi Note, jež si připsalo 27 319 bodů. V 3D Marku si telefon připsal 9 110 bodů a překvapivě tak sdílí výsledek se Sony Xperií Z, která si připsala 9 141 bodů. Multifunkční Vellamo benchmark otestoval prohlížeč, kterému udělil velmi dobré skóre 2 331 bodů (mezi OnePlus One a LG G3),v multicore testu skóroval 1 189 bodů (mezi Motorola DROID RAZER a Google Nexus 4) a v Metal testu si připsal 1 213 bodů (mezi HTC One (M7) a Google Nexus 5). Výkonu má tedy více než dost, což za danou cenovku určitě potěší.

Výsledky benchmarků

Herní výkon je subjektivně bezproblémový a telefon bez problému „sežvýká“ co mu naservírujete. Vyzkoušel jsem například i Shadowgun, velmi pěkně vypadající 3D střílečku, a zasekávání je neznámý jev. Až na horší výdrž baterie je tak Meizu MX3 vhodným adeptem na levnější herní telefon s kvalitním FullHD displejem.

Uživatelské prostředí a nastavení: Flyme OS 3.0

Meizu je další z výrobců, kteří si pěstují vlastní nadstavbu nad čistým Androidem, bohužel v postarší verzi 4.2.1. Meizu si ho pojmenovalo Flyme OS 3.0 a Android byste v něm vůbec nehledali, vypadá totiž velmi odlišně a netradičně. Oproti čistému Androidu došlo k další minimalizaci prostředí a ovládacích prvků je poskrovnu. Samotný design prostředí je ale velmi pěkný a rychle vám padne do oka.

Odemykací obrazovka je jedna z těch nejjednodušších, co je na Androidu k dispozici. Nenajdete zde žádné widgety, ovládání hudby nebo rychlé spouštění fotoaparátu. Kromě odemčení telefonu tažením ze spodní části displeje nahoru a vysunovací notifikační lišty zde není zhola nic.

Odemykací obrazovka

Samotné prostředí Flyme OS je už jiná písnička. Jak to v Číně rádi dělají, tak i zde došlo k inspiraci u iOS. Widgety si zde sice přidáte, ale seznam aplikací zde není a všechny nainstalované aplikace se vám sdružují na domácí obrazovce tak, jako například u Xiaomi nebo Huawei. To je však zajímavě vyřešené, a nejen že můžete přidávat aplikace na další plochy, ale můžete si vytvořit i další řádky na jedné z obrazovek a posouvat se jimi tak i vertikálně. Do multitaskingu se dostanete tažením z černé plochy pod displejem nahoru a můžete se tak dostat i do nastavení telefonu.

Plocha Flyme OS

Notifikační oblast byla výrazně zjednodušena. Na rozdíl od ostatních výrobců, kteří se snaží nacpat do co nejmenší oblasti co nejvíce ovládacích prvků, se Meizu uskromnilo a nabídne pouze to nejzákladnější. Tím je samozřejmě zobrazování upozornění tak, jak ho známe, několik rychlých přepínačů a tlačítko pro odstranění všech zobrazených upozornění. V nastavení telefonu si můžete ještě nastavit, jaké aplikace vám mohou posílat push notifikace, což zajisté oceníte.

Notifikační lišta

Nastavení telefonu je také celkově předělané, ale kromě designových změn se toho moc nezměnilo. Stále máte možnost nastavit si váš displej, zabezpečení domácí obrazovky, mobilní sítě nebo můžete spravovat vaše účty. Ikonky jednotlivých kategorií nastavení jsou po levé straně a na pravé části displeje se vám pak ukazují jednotlivé možnosti dané kategorie.

Nastavení telefonu

Fotoaparát: ostré, ale mdlé

Meizu zakomponovalo do těla MX3 dva fotoaparáty. Ten zadní dostal rozlišení 8 Mpx a dokáže natáčet FullHD video. Clonové číslo je v tomto případě f/2.0, a výsledky za horších světelných podmínek jsou tak celkem obstojné. Hůře je na tom autofocus, hlavně pokud dochází světlo. Často budete muset přeostřovat, čímž ztrácíte drahocenné vteřiny. Obraz je pak celkem ostrý, ale barvy nekontrastní a málo syté. Fotoaparát tak ničím nepřekvapí, ale ani neurazí. Přední fotoaparát je na tom podobně – nevýrazné barvy, v tomto případě ale i slité detaily. Rozlišení má 2,1 Mpx a dokáže natáčet video ve Full HD.

Snímky ze zadního a předního fotoaparátu

Aplikace fotoaparátu nabídne i rozšířené funkce, jako je ruční nastavení ISO a rychlost závěrky. Stejně tak je k dispozici řada filtrů, možnost vyvážení bílé barvy nebo také režim HDR a panorama. V nastavení aplikace lze používat i manuální režim, takže si můžete nastavit vlastní expozici.

Prostředí fotoaparátu

Videokamera: kde jsou barvy?

Video dokáže MX3 natáčet až v rozlišení FullHD, což je na dnešní poměry bohatě postačující, a honit se za 4K nemá moc význam. Výsledek určitě patří k tomu lepšímu, co z mobilů známe, záznam je dostatečně ostrý a detailní. Opět musím zmínit velmi usazené podání barev a občasné problémy s automatickým zaostřováním.

Meizu MX3 – testovací video, 1080p

Telefonní funkce: jednoduchý telefon

Nezjednodušovalo se pouze v prostředí telefonu, ale také v softwarové výbavě. To se také podepsalo na telefonních funkcích, které nenabídnou nic, co by nám nebylo známé. K dispozici tak máte aplikaci telefon pro hovory nebo procházení kontaktů. Samostatnou aplikaci pro kontakty zde nenajdete a musíte tak vše ovládat přes jednu aplikaci. Telefon však automaticky synchronizuje kontakty z vašeho Google účtu, takže se nemusíte bát, že byste o ně přišli.

Aplikace telefonu

Zprávy a e-mail: dva klienti, nic víc

Ani Meizu se nepolepšilo a nenajdeme zde žádné, nám blízké, klienty sociálních sítí. Facebook a podobné si tak budete muset doinstalovat z Obchodu Play ručně. Na druhou stranu přichází MX3 s předinstalovaným jednoduchým klientem pro zprávy, který vám poslouží pro to, co by měl, tedy SMS.

Zprávy a e-mail

E-maily si napíšete po zapnutí telefonu pouze skrze základní e-mailový klient, který funkcemi sice nepřekypuje, ale jde o jednoúčelovou aplikaci, jež vás nebude obtěžovat všemožným nastavováním funkcí, které nikdy nevyužijete. Například Gmail si tak budete muset doplnit z Obchodu Play. Základní klávesnice se však jednoduše nepovedla. Sice vás nechá nastavit češtinu jako výchozí jazyk, nicméně klávesnice se nestará o žádné automatické opravy a tak jste ponecháni napospas vlastnímu psaní. Určitě doporučujeme klávesnici nahradit nějakou z Obchodu Play.

Organizační funkce: záznam zvuku a kreslení

Organizace je u MX3 o něco lepší, než možnosti zpráv a e-mailu. K hlavní organizaci vám poslouží velmi pěkně zpracovaný kalendář, který jde synchronizovat s vaším Google účtem a MS Exchange. Nabízí několik možností náhledu a je velmi přehledný. Dále si můžete pořídit zvukové nahrávky pomocí záznamníku nebo pořízení poznámek do aplikace Poznámky. Pokud máte uměleckou náladu, na rychlé náčrtky poslouží aplikace Painter.

Organizační funkce

Konektivita, internet: žádné 4G, žádné NFC

Konektivita přístroje je celkem slušná a zahrnuje většinu nejpodstatnějších prvků. Mobilní sítě v pásmech druhé a třetí generace problém působit nebudou, ale rozhodně zamrzí nedostupné LTE, kterého se u MX3 ani nedočkáme, jelikož jde o loňský model a na trhu není k dispozici verze, která by sítě čtvrté generace podporovala, což je vzhledem k jejich současnému rozmachu celkem škoda.

Bezdrátová konektivita obsahuje ještě Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth ve verzi 4.0 a GPS. Wi-Fi tak podporuje ty nejrozšířenější standardy, kromě novějšího ac. Zklamáním je nepřítomnost NFC, které by pro někoho mohlo být rozhodující faktor. Přeci jen když už NFC začíná používat i Apple, tak se dá očekávat, že se o něm začne hovořit mnohem více.

Bezdrátová konektivita

Meizu MX3 přichází s vlastním prohlížečem, který se pochlubí některými pokročilými funkcemi. Za dobu testování rozhodně fungoval dobře a jde o jeden z nejlepších prohlížečů, které jsou na mobilech k dispozici, čemuž napovídá i výborný výsledek prohlížeče ve Vellamo benchmarku. V nastavení prohlížeče můžete nastavit i takové věci, jako je kódování textu, povolení JavaScriptu nebo možnost odmítat soubory cookie. Podpora flashe chybí, stejně tak i prohlížeč Chrome.

Prohlížeč

GPS: rychlá fixace a Google Mapy

Meizu MX3 je připraveno i na navigování, což je oproti jiným čínským značkám celkem výkon, jelikož ne všichni výrobci z východu do telefonu předinstalují mapové podklady. Těmi jsou u Meizu staré známé Google Mapy, takže si nemusíte zvykat na nové prostředí. Fixace GPS je bleskurychlá, a to i bez použití GPS-A. Rozhodně se tak nestane, že vás GPS nechá půl minuty čekat v tom nejhorším možném případě a Meizu si tak zaslouží pochvalu.

Google Mapy

Zhodnocení: je libo iPhone s Androidem?

Meizu MX3 se v dnešní době nesnaží zaujmout co nejvyšším výkonem, fotoaparátem nebo snad výdrží na baterii. MX3 boduje na jiných frontách, kterými jsou výborný poměr cena/výkon, velmi lákavý design a zajímavé prostředí Flyme OS 3.0. V těchto oblastech patří k tomu nejlepšímu, co na mobilním trhu najdeme.

Meizu MX3

Inspirace ostatními výrobci je zřejmá a Meizu to nepopírá. Spíše naopak, výrobce se chlubí tím, že má design „okopírovaný“ od iPhonu a dokáže ho nabídnout za mnohem nižší cenu při zachování vysokého výkonu a odladěnosti systému, což není u všech čínských výrobců zvykem. MX3 ve vás bude vzbuzovat pocit spokojenosti a dobré koupě, jelikož v dnešní době stojí 8 000 korun, za které dostanete výborný telefon s Full HD displejem, dobrým výkonem, zajímavým a jednoduchým prostředím a hezkým vzhledem.

Meizu MX3

Telefon ale ztrácí na několika frontách. Určitě nijak zvlášť neoslní výdrž na jedno nabití, jelikož budete raději dobíjet každý den, pokud nechcete riskovat, že se vám následující den při vyšší zátěži telefon vybije. Poté je to určitě chybějící LTE, které se v dnešní době statečně rozšiřuje i do odlehlejších oblastí a je velký rozdíl, jestli pojedete na sítích druhé, nebo čtvrté generace.

Meizu MX3

Meizu MX3 má ve své cenové hladině čím zaujmout, ať už je to skvělý design nebo například stále dost vysoký výkon. MX3 je jedním z ideálních kandidátů na váš nový telefon. Rozhodně ale zamrzí starší verze operačního systému Android, který je zde konkrétně ve verzi 4.2.1. Pokud jste ale otevřeni čínským zařízením, pak vás Meizu určitě nezklame a bude vám výborným kamarádem.

Konkurence

První konkurent pochází také z Číny, a je jím loňská vlajková loď Xiaomi, tedy Mi3. Ta se v dnešní době prodává za přibližně stejnou cenu, jako MX3 a rozhodovat tak může například preference výrobce nebo také známé prostředí MIUI.

Xiaomi Mi3

V seznamu nesmí chybět LG G2, které je také loňskou vlajkovou lodí, která se dá dnes sehnat za velmi příjemnou cenu. G2 je nicméně o něco málo větší, ale nabídne srovnatelný výkon a lepší výdrž na jedno nabití.

LG G2

V seznamu také nesmí chybět Huawei Ascend P7, letošní vlajková loď Huawei, která sice stojí kolem 10 000 korun, ale nabídne velmi stylový design a provedení, které si nezadá s dražšími modely. Společně však telefony sdílejí neoslnivou výdrž na jedno nabití, ale MX3 je na tom přeci jen o něco lépe.

Huawei Ascend P7

OnePlus One je v současnosti celkem pojem. Za svojí cenu nabízí exkluzivní výbavu a rozhodně se nenechá zastrašit v žádném ohledu. Problém by mohl být s dostupností a dlouhodobou podporou telefonu.

OnePlus One

Za Windows Phone bude bojovat hlavně Nokia Lumia 930, nedávno představená vlajková loď, která nabízí výtečnou výbavu a slušnou cenu. MX3 je však stále levnější, rozhodovat tak bude preference operačního systému.

Nokia Lumia 930

Na trhu sice ještě není, ale konkurentem bude také Nokia Lumia 830, která se cenově přiblíží mnohem více a nabídne zajímavější fotografické funkce, bezdrátové nabíjení nebo slot na microSD karty. Postrádá ale FullHD displej.

meizu-mx3
Klady
  • výborný displej
  • Flyme OS 3.0
  • líbivý design
  • poctivé zpracování
  • vysoký výkon
  • dobrá cena
Zápory
  • slabší baterie
  • fotoaparát mohl být lepší
  • slabé reproduktory
  • starší Android ve verzi 4.2.1
  • umístění tlačítka zapínání
Diskuze ke článku
sanino11
Super videopohlad : -)
Me mrdne
Kod Vas naucil říkat ŠAOMI? ... výslovnost je stejná jako např u měst XI-an se nečte Ši-an, ale Si-an. Musle jsme Vám najít i recenzi od Číňana: https://www.youtube.com/watch?v=eJ3LgcYkoNQ ... až pojedu opět pro telefony do Číny, asi Vám i natočím správnou výslovnost....
Lightweight
Preco je Dobrá cena zaradena medzi minusy ?
Lukes - Ogier
V článku píšete, že telefon nemá rádio.... Přitom v tabulce parametrů je uvedené.... Klidně můj komentář vymažte.... ;-) Jinak zajimavý telefon (za ty peníze)....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze