Špičkové Meizu MX3 nás v Las Vegas příjemně překvapilo (CES 2014)

21

Jedním z nejpříjemnějších překvapení letošního CESu se skrývalo na malém stánku v okrajové hale daleko od velkých společností. Ne snad proto, že bychom o něm dopředu nevěděli, ale tím, že v praxi je Meizu MX3 hodně povedeným přístrojem. Jaké jsou naše první dojmy?

Meizu na nás se svým nejnovějším modelem MX3 udělalo dojem. Zaprvé, designově je novinka jednoduše krásná. Čisté linie, oblé tvary, dobré proporce a celkově vkusný design pasují Meizu MX3 do role jednoho z nejhezčích přístrojů výstavy. I přes 5,1palcový (téměř FullHD) displej je navíc telefon poměrně kompaktní a dobře se drží v ruce. Vděčíme za to především tenkým rámečkům kolem displeje, například po stranách mají jen 2,9 milimetru a je to opravdu znát.

Meizu MX3

Zajímavostí je pouze jedno elegantní dotykové tlačítko pod displejem, kterému sousedy nedělají další dvě, jak je u telefonů s Androidem zvykem. Působí to nezvykle, ale čistě. Ptáte se, jak se tedy telefon ovládá? Tlačítka se společně s dalšími kontextovými zobrazují na displeji v dolním pruhu zvaném Smart Bar. Jak si můžete všimnout na videu, jde o velmi intuitivní a návykový způsob ovládání.

Meizu se snaží vyjít vstříc také usnadněním ovládání jednou rukou. Telefon například není potřeba odemykat tlačítkem na vrchní straně, stačí prstem potáhnout z tlačítka pod displejem směrem na něj. Podobným gestem, ale pouze z dolního okraje se pak vyvolává multitasking. Horní vysouvací lišta je neobvykle kompaktní a celé prostředí je velmi líbivé, lehké a hlavně odladěné a rychlé. Svým stylem připomíná například MIUI od Xiaomi, a to je jen dobře.

Meizu MX3 – první videopohled z CES 2014

Celkově na nás udělalo nové Meizu skutečně velmi dobrý dojem a doufáme, že se k nám brzy dostane také na redakční test.

Technické parametry Meizu MX3

Kompletní specifikace
Konstrukce139 × 71,9 × 9,1 mm, 143 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,1" (1 080 × 1 800 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 5 Octa, CPU: 8×1,6 GHz, GPU: PowerVR SGX544MP4
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB / 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 3:02 hodin
Dostupnostzáří 2013, ?
Diskuze ke článku
io
Mobil, ktery je bez LTE, jako by neexistoval.
.
máte tam v nadpisu ''překlailo''
Wheatley
Já jako zástupce od konkurence jsem ho na recenzi měl a souhlasím s vámi - je to velmi vydařený smartphone a kdo nevěří, ať jej sám vyzkouší.
Jakub Palata
Jakub Palata
iPhone s 5,1" displejem. Teď jsem zvědavý, jestli k tomu opravdu dojde, kolik rozdílů najdeme mezi tímto telefon a iPhonem se 4,7" displejem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze