Sony začíná aktualizovat Xperii Z1 a Z Ultra na Android 4.3

19

Japonské Sony plní své sliby a první modely začíná tento měsíc aktualizovat na novější verzi operačního systému Android. Konkrétně jde o verzi 4.3 Jelly Bean a vyhlížet ji mohou majitelé modelů Xperia Z1 a Xperia Z Ultra.

Sony minulý měsíc zveřejnilo přibližný harmonogram aktualizací na Android 4.3 a následně i nejnovější Android 4.4. Zatím máme prosinec a na KitKat je tedy ještě čas. Naopak na poslední Jelly Bean je vše přichystáno a výrobce se rozhodl, že aktualizaci pro své dva nejnovější modely spustí. Radovat se tak mohou majitelé modelů Xperia Z1 a také obří Xperie Z Ultra. Oba modely doposud běží na Androidu 4.2 Jelly Bean.

Sony Xperia Z1 a Xperia Z Ultra

Aktualizace nepřináší žádné dramatické novinky. Jedná se o vylepšení výkonu a obměnou prošly samotné aplikace od Sony, jako například My Xperia, Track ID, Walkman, Alba a Filmy. Změnou údajně prošly také mini aplikace. Mezi novinkami Sony zmiňuje také možnost stáhnout si témata prostřednictvím Xperia Themes.

Aktualizace se samozřejmě šíří postupně a nový software nedorazí na všechny modely najednou. Pokud vlastníte jednu z Xperií a dorazil vám již Android 4.3 Jelly Bean, podělte se s ostatními čtenáři o své zkušenosti v diskuzi pod článkem.

Zdroje: blogs.sonymobile.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
Filip Hoang
Filip Hoang
K mému překvapení aktualizace dorazila i k mému českému modelu, a zatím vypadá vše dobře. Prostředí je opět o něco plynulejší, a zdá se, že celkový výkon šel opět nahoru. Jsem jen zvědav, zda-li se nějaké změny odehrály také v SW fotoaparátu. Každopádně chyby zatím nepozoruji.
jakub
A co Z?
franta
maka to ako ma
Jakub
EU distribuce a stále nic

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze