Sony Xperia Z1, Z1 Compact a Z Ultra získávají Android 4.4 KitKat

54

Radovat se mohou všichni majitelé tří velmi dobře vybavených Xperií. Sony počínaje dnešním dnem spouští aktualizaci na nejnovější Android 4.4 KitKat. Nový software se týká modelů Xperia Z1, Xperia Z1 Compact a Xperia Z Ultra. Dobrou zprávou je, že řada dalších modelů bude brzy následovat.

První trojice Sony, která dostane Android 4.4

TIP! Recenze Sony Xperia Z1 Compact – Vymodlený článek dosazen

Všechny zmíněné modely tak postupně obdrží nejnovější verzi operačního systému Android. Nezapomínejte, že je aktualizace šířena postupně a na váš konkrétní kus může dorazit za několik dní či týdnů. Kromě povýšení verze samotného systému se dočkáte také zcela nových témat Xperia. Dále změnou projde většina aplikací od Sony, jako je Walkman, Album či Filmy. Vylepšena bude také stavová lišta a lišta s nastavením. Naopak se zdá, že s Androidem 4.4 KitKat nepřijdou na starší modely funkce z nejnovější Xperie Z2, jako je například 4K video nebo možnost poklepání pro probuzení telefonu z režimu spánku.

Další modely budou následovat během první poloviny roku

Sony rovněž uvádí, že se nejnovějšího Androidu 4.4 již brzy dočkají také další modely. Zhruba od poloviny druhého čtvrtletí, přibližně tedy na přelomu dubna a května, přijdou na řadu modely Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR a Xperia Tablet Z. To však stále není vše, o co se dnes Sony podělilo. Oficiálně totiž potvrdilo, že se aktualizace dočkají také letošní modely Xperia E1, Xperia M2 a Xperia T2 Ultra. V jejich případě však není znám přesnější termín spuštění aktualizací.

Zdroje: blogs.sonymobile.com, xperiablog.net

Diskuze ke článku
pudl
paráda
michal
Doufám,ze tmobile nebude brzdit ;-) docela me zajímají zmeny na z1...
Kožoluch
Co na tom mate stale čekat na aktualizace? je ti tak nezbytny.Ja mam 4.1 a staci mi to.Zadny novy funkce to stejne neprinese
dan
Uplne skvele Xperia E1 dostane 4.4 a Xperia L nic ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze