Sony "Yuga" uniká v benchmarcích: čtyřjádro a FullHD displej?

4

Minulý týden se mluvilo o změně označení telefonů Sony a uniklo i pár nových jmen včetně připravované vlajkové lodi „Odin“. Nyní uniká v benchmarcích jeho dvojče, Sony C660X „Yuga“, která přinese rozdílný design, avšak velmi podobné specifikace. Dočkáme se čtyřjádra a FullHD displeje.

První ždíbky informace pramení z databáze AnTuTu. Tam je možné vidět operační systém Android 4.1.1 Jelly Bean a čtyřjádrový procesor, taktovaný na 1,5 GHz. Podle výsledků testu, kde Yuga nasbírala 11 321 bodů, uvnitř nejspíše najdeme čipset Qualcomm Snapdragon S4.

Mnohem zajímavější zprávy však nalezneme v benchmarku NenaMark2. Ten totiž odhaluje displej s rozlišením 1920 x 1080 pixelů (konkrétně rozlišením 1794 x 1080, několik stovek pixelů nejspíše okupuje notifikační lišta). K vidění je i grafický čip Adreno 320, který pomůže při náročných grafických operacích.

Prozatím se neví, jaký přesně displej nás čeká ani jakou úhlopříčkou nás překvapí, LG a Sharp už však začali produkci pětipalcových displejů s FullHD rozlišením a hustotou 443 pixelů na palec, je tedy dost pravděpodobné, že se jedná o displej z této stáje. Případně může jít o displej od firmy JDI, která nedávno taktéž oznámila vývoj FullHD displeje. Co můžeme říci s jistotou je, že se model Yuga nejspíše utká s kolegou Odinem o trůn vlajkové lodi na rok 2013.

Zdroje: xperiablog.net, xperiablog.net

Diskuze ke článku
Vlastimil
Jo příští rok bude v roli FullHD displejů a v PC už by se mohlo stát klasou 2560p :)
JaroB
Neviem síce načo FULL HD ale aspoň SONY ukáže svoju silu v roku 2013 …nové displeje spoločností Sony, Toshiba a Hitachi menom JDI/Japan Display Inc/ budú určite to naj čo sa dá momentálne vyrobiť :DDD
Eda
Konkrétně je to rozlišení 1920*1080, předpokládám, že notifikační lišta je součástí displaye.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze