Sony Xperia Z3 Tablet by mohl nabídnout 10palcový 4K displej

6

Druhá generace Tabletu Z od Sony se ještě ani neohřála na trhu a již se začíná po troškách spekulovat nad nástupcem. Jeho hlavní inovací by měl být mnohem kvalitnější displej, který potěší nízkou spotřebou.

Japonské Sony letos představilo tablet Xperia Z2 Tablet, který je nástupcem loňského Xperia Tabletu Z. Letošní model přináší jen drobné vylepšení pod kapotou, je tenčí a lehčí. Vcelku nic zásadního. Překvapit mohl například displej, kde Sony nespěchalo a ponechalo dostatečných 1 920 × 1 080 pixelů, tedy totožné rozlišení, které nabízela předchozí generace. Výsledná jemnost činí 224 PPI, což již dnes nikoho neoslní.

Nový typ displeje od JDI se 4K rozlišením

Příští generace, která bude s největší pravděpodobností nazvána Xperia Z3 Tablet, by tak v tomto směru měla povýšit. Dokládají to informace ze společnosti JDI Displays, jež vybavuje zařízení Sony displeji, podle kterých je již připraven nový typ displeje pro tablety. Nový displej by měl mít 10,1 palců a rozlišení 3 840 × 2 160 pixelů, tedy 4K s výslednou jemností 438 PPI. Díky technologii LTPS by měla být údajně spotřeba na úrovni displeje s rozlišením 2 560 x 1 600 pixelů, což jistě potěší uživatele obávající se příliš nízké výdrže. Nového tabletu z dílny Sony se však dočkáme nejspíše až z kraje roku 2015.

Zdroje: j-display.com, xperiablog.net

Diskuze ke článku
kolo
No to bude masakr, i když myslím si, že u tabletu bude taková jemnost naprosto zbytečná vzhledem ke vzdálenosti, ze které displej tabletu obvykle pozorujeme.
Ricky
Ten displej bude nádhera! :D
wather
jestli bude mít podobnou výdrž jako tablet s full hd tak proč ne.Obraz bude krásně jemnej.
RRr
A co třeba nějaký novinky o mobilu Sony xperia z3? Třeba bude mít taky čtečku otisků prstů jako samsung a apple ,.2k displej nebo konečně infraport kterej mi tam chyběl.Tohle všechno ještě se slušnou výdrží jako do teď a za mě jasná volba.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze