Sony Xperia SP a Xperia L: známe evropské ceny

8

Sony včera oznámilo dva nové přírůstky do své řady Androidích smartphonů Xperia. Přinesli jsme vám sice kompletní přehled technických specifikací, ceny ale doposud chyběly.

Informace o cenách obou novinek na svém Twitter účtu zveřejnila Italská pobočka Sony Mobile. Je velmi pravděpodobné, že se ceny oproti ČR či SR o něco změní, ovšem pro orientační účely plně postačí.

Včerejší tisková konference přinesla dvě novinky. Jako lépe vybavenější můžeme označit určitě Xperii SP. Tento model obohacuje řadu „skoro-obrů“ s displeji o úhlopříčce kolem 4,5 palců (přesně má 4,6). Displej má pro Sony charakteristickou technologii TFT TN s rozlišením 1280×720 pixelů. Pod displejem je také umístěn proužek s LED diodamy, který přechází i na zadní kryt. Dalším lákadlem je určitě i dvoujádrový procesor Qualcomm S4 Plus s taktem 1,7 GHz, 1 GB RAM a grafický čip Adreno 320.

Sony Xperia SP - oficiální fotografie

Preview - Sony Xperia SP: vyšší střední třída se 4,6" HD displejem

Bez zajímavosti není ani 8 Mpx fotoaparát s Exmor RS, který kromě standardních funkcí obsahuje i možnost pořizování HDR panoramatických snímků. Celou výbavu Xperie SP korunuje parádní design a operační systém Android 4.1 Jelly Bean s totožnou grafickou nadstavbou známou dobře již z vlajkové lodi Sony, Xperie Z.

Sony Xperia SP má stát 399 euro, tedy v přepočtu zhruba 10 300 korun. Na evropské trhy by se měla dostat v průběhu druhého čtvrtletí.

Druhá novinka, Xperia L se nese v designovém směru starších Xperií J a E. Samozřejmostí jsou tedy prohnutá záda a zaoblené hrany na horní a spodní straně při pohledu zepředu. Telefon se zařadí do střední třídy smartphonů, kde se nabízejí telefony se zajímavým poměrem cena/výkon. Dvoujádrový procesor, 4,3palcový WVGA (480×800 pixelů) displej, operační systém Android 4.1 Jelly Bean, 8 GB vnitřní paměti, 8 Mpx fotoaparát a baterii s kapacitou 1750 mAh.

Sony Xperia L - oficiální fotografie

Preview - Sony Xperia L představena: kompaktní novinka střední třídy

Orientační cena Xperie L činí 299 euro, tedy v přepočtu asi 7 600 korun. Na evropské trhy by se měla dostat v průběhu druhého čtvrtletí.

Zdroje: gsmarena.com, twitter.com

Diskuze ke článku
alkof
u mna jasna zalezitost, teda xperia SP, ale asi si pockam kym cena pojde dole, ako u všetkych xperii, do polroka o cca 1/4 dole :D ....ak ma však dovtedy neoslovi WP :D
toven
Sony Xperia SP ma mat Qualcomm S4 Pro chipset (MSM8960T), nie Plus. Navyse ako mate overenu informaciu, ze sa jedna o TN displej? Cize ked sa nevie o aku technologiu displeja sa jedna, napise sa "TN"? Zaujimave. Ano urcite to je TFT (thin film tranzistor matrix), rovnako ako IPS, MVA, PVA, AMOLED, TN vratane. Tiez si netrufam povedat aku technologiu Sony pouziva, lebo to ziadne oficialne zdroje neuvadzaju. Sony zrejme "kryje" svojich dodavatelov LCD panelov pre mobilne zariadenia, z nejakeho dovodu. Asi tolko.
Luky
Dobrý den na fotografii Sony Xperia L je vidět svítící modré světýlko znamená to že má svítící proužek měnící barvy ? Jde vypnout ?
stepo
Tak teda pokud bude stát těch 10tisíc nebo něco málo přes 10klacku, tak říkám že bude moje. XPERIA SP!! Moc se mi líbí ten její design. Bože jak to v Sony dělají ze mají pokaždé skvělí design!? Kam se hrabě samsung a jeho design ale Galaxy S3 čiS4. A vlastně všechny letošní smartphony od samsungu vypadají jako S3. No to jsem ale trochu odbočil, asi si z much příspěvků nejde nevšimnout mou nechuti k samsungu. Jo přiznávám se..nemam ho moc v lásce,ale to je jedno prostě Xperia SP, už se na tebe moc těším.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze