Sony Xperia M2 Aqua v redakci: co je nového oproti Xperii M2

20

Některé telefony jsou známé svojí voděodolností, zatím jde ale spíše o výsadu nejdražších přístrojů. Vítaná vlastnost se však dostává i do levnějších sfér a příkladem je model M2 Aqua. Ten funkčně vychází z modelu Xperia M2 a nabídne velmi podobnou výbavu. Podívejte se, co je nového a jaká přináší tato verze vylepšení.

Telefon Sony Xperia M2 jsme na mobilenet.cz testovali již v květnu, Sony nyní přispěchalo s voděodolnou verzí, která se může pyšnit všeříkajícím přídomkem Aqua. Rovnou můžeme říci, že vše, co jsme psali o M2, včetně plusů a mínusů, můžeme rovnou vztáhnout na novou verzi, telefony jsou totiž takřka totožné.

Sony Xperia M2 Aqua a M2

Vše zakrytkováno

Dočkali jsme se pouze nepatrných změn v rozměrech a hmotnosti, které jsou způsobené větší boční lištou, do které se schovaly krytky chránící konektory před vodou a prachem. Xperia M2 Aqua plní certifikaci IP68/65 a přináší nejvyšší stupeň krytí i do střední třídy. Odolá vniknutí prachu a můžete ji na 30 minut ponořit až do hloubky 1,5 metru.

Srovnání Xperie M2 a Xperie M2 Aqua

Krytky nalezneme kromě slotů na microSD a microSIM (ten už měla i M2) také nově u microUSB konektoru a dokonce i u 3,5mm Jacku, který i u voděodolných telefonů většinou zůstává odkrytý. Telefon nově není tak lesklý. Matné jsou nejen boky přístroje, ale hlavně záda, která jsou pokryta na dotek příjemným jemně měkčeným matným plastem, který bude určitě praktičtější než lesklá záda u M2ky. Všimnout si lze také menší spouště fotoaparátu. Možná opět kvůli voděodolnosti. Hlavní ale je, že zůstala a Sony je společně s Nokií jedním z posledních výrobců, který spouště na boku ještě ctí.

Stejná výbava, nový Android

Zbylá výbava se již v podstatě neliší od staršího modelu. Opět se tedy setkáváme se 4,8palcovým qHD IPS displejem s jemností 230 ppi. O jeho pohon se bude starat procesor Snapdragon 400 se čtyřmi jádry a taktem 1,2 GHz. K ruce mu bude 1 GB RAM. 8GB interní paměť, ze které po prvním startu uživateli dostupných necelých 5 GB volného místa, bude rozšiřitelná paměťovými kartami s maximální velikostí 32 GB. Z další výbavy stojí rozhodně za zmínku 8megapixelový fotoaparát s automatickým ostřením a přisvětlovací LED diodou.

Novinkou je Android 4.4, starší Xperia M2 totiž používala a stále používá starší verzi 4.3. Změn však na první pohled není moc. Asi nejvýraznější je nová notifikační lišta, která je rozdělena na dvě záložky tak, jako u ostatních novějších Xperií výrobce, případně nová grafika řazení a filtrování položek v menu.

Prostředí Androidu 4.4 na Xperii M2 Aqua

Odolná Xperia M2 Aqua se podívá i na český trh. Dle oficiálních informací bychom se ji měli dočkat během podzimu a nejprve se exkluzivně objeví v nabídce Vodafonu. Startovní cena prozatím není známa, měla by být ale podobná nebo o něco vyšší než u současné Xperie M2.

Technické parametry Sony Xperia M2 Aqua

Kompletní specifikace
Konstrukce139,6 × 71,1 × 8,6 mm, 148 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,8" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 224 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8226, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:49 hodin
Dostupnostduben 2014,
Diskuze ke článku
JaroB
TIP na článok ako posledné SONY telefóny drvia konkurenciu vo výdži na batériu

http://androidportal.zoznam.sk/2014/09/xperia-z3-z3-compact/

Ghost :)
Smooke weed every day :)
: )
Ano.
Honza
Zajímavá :-)
Opravte si prosím údaj v tabulce, v textu píšete že bude mít 4.4 Kitkat ale v tabulce máte 4.3 JB...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze