Sony pracuje na novém kompaktu s výbavou vlajkové lodi

85

Nejrůznější benchmarky bývají vděčným zdrojem pro šeptandy o připravovaných telefonech. Jeden takový možná odhalil nového krále kompaktních telefonů s osmijádrovým procesorem, 3 GB RAM a FullHD displejem, přičemž úhlopříčka se drží na stále stravitelné hodnotě 4,6 palce. Je toto nová Xperia Z4 Compact?

Podezření na brzké uvedení pochází hned ze dvou zdrojů. První je indická databáze pro import, další pak benchmarková stránka. Jeho číselné označení pak zní E5663. Prozatím tak není jisté, že půjde o nástupce modelu Z3 Compact, anebo úplně novou modelovou řadu.

V poměrně jasných obrysech se ale vyjevuje hardwarová výbava. Rozlišení povyskočilo na FullHD (1 920 × 1 080 bodů), překvapením je pak osazení čipsetu od MediaTeku. Konkrétně se jedná o model MT6795, což znamená osm jader na frekvenci 1,9 GHz. Hodnota paměti RAM se zastavila na nadprůměrných 3 GB, vnitřní paměť pak 16 GB. Zajímavé jsou i hodnoty týkající se fotoaparátů. Ten zadní má 21 megapixelů, ten přední pak 13 Mpx.

Nová Xperia v benchmarcích.

Začátkem září to bude rok, co byla představena obdobně vybavená Xperia Z3 Compact, která následovala devět měsíců po Xperii Z1 Compact. Doufejme, že Sony chystá i globální variantu tohoto zajímavého kousku.

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
Spaidy96
Protože si myslí že když je to Samsung tak i když je to levné bude to dobré a když je to Čína a levné bude to špatné ale opak je pravdou.Většina lidí se v tom vůbec nevizná a vůbec neví co kupuje. Když to pretenu většina lidí já banda tupců bohužel, jinak by trch s mobilama vypadal úplně jinak
Xwert Is
Xwert Is
Môže byť ale miesto Mediateku by sa tam hodil Snapdragon 820.
Pan Někdo
Nedokážu si představit řadu Z s Mediatekem.
Strášce Galaxyje
Tak určitě. Dát do něčeho tak malého Snapdragon 810, tak se to rozpustí jako tabulka čokolády. Muhaha.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze