Sony je ambiciózní, v roce 2013 chce prodat 50 milionů Xperií

6

Japonský výrobce Sony se sice aktuálně potýká s finančními problémy, ani tu mu však nezabránily poodhalit smělé plány pro následující rok. Plánuje totiž prodat o třetinu více Xperií, než v letošním roce.

Před nedávnem jsme vás informovali o finančních výsledcích Sony za druhé fiskální čtvrtletí. V něm Sony prodalo 9 miliónů Xperií. Výrobce dále odhaduje, že za celý rok 2012 prodá zhruba 35 miliónů chytrých telefonů. S tím se nicméně Sony nehodlá spokojit a na příští rok si stanovila metu mnohem vyšší.

Nejnovější modely Xperia T a Xperia V by mohly zamíchat prodejními čísly

Za rok 2013 plánuje Sony prodat 50 miliónnů Xperií, tedy telefonů s operačním systémem Android. Jedná se o minimálně 30 % nárůst, což s ohledem na aktuální situaci Sony není vůbec málo. Na druhou stranu se Sony podařilo zastavit propad a jeho telefony jdou také lépe na odbyt. Na plánovaných zvýšených prodejích v následujícím roce by se mohla významně projevit novinka Xperia T, která láká na kampaň spojenou s Jamesem Bondem. Dobře našlápnuto má i odolná Xperia V. Sony má navíc v plánu špičkový pětipalcový model, zřejmě s WhiteMagic displejem, který by rovněž mohl přilákat nové zákazníky.

Zdroje: digitimes.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Jakub
Jen do toho! Fandím!
JaroB
dnes unikli kompletné fotky novej vlajkovej lode SONY na prvú polovicu roka ..SONY XPERIA C660X YUGA sklenený aj spredu aj zo zadu ako NEXUS 4

5" FULL HD 1980x1080 White Magic displej , 4jadrový S4 PRO 1,5GHz procesor, Andero 320 grafika, 2GB RAM

http://xperia.cz/index.php/novinky/485-sony-xperia-c660x-yuga-poprve-zachycena-na-fotografiich
Ami
Na druhou stranu, Sony jde nahoru a to se stále potýká s problémy, kdy ještě není kompletně mobilní divize Sony integrována přímo pod Corporaci. Čili když si vezmu, jaké podávají výkony i když ještě nemají hotové veškeré práce ohledně slučování těchto firem, tak bych si troufl říci, že této mety má velkou šanci dosáhnout. Letošní modely byly stále ještě částečně pod pokličkou SE, v Sony je momentálně díky slučování zmatek, příští rok už by toto sloučení mělo být kompletní a Sony se bude moci pořádně soustředit, poté to začne. Jen do toto!:)
Sonic 3
No SONY sa riadne vyšvihlo, keď SONY je už tretím najväčším výrobcom smartfónov na svete a nechalo za sebou HTC, NOKIU, LG a iných.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze