Sony Ericsson S500i: vysouvací chameleon na léto

56

Sony Ericsson včera představil také vysouvací dvojče modelu W580i. Novinka vyvedená v zelené a žluté barvě nabízí 2 Mpx fotoaparát, EDGE a paměťové karty. Témata telefonu se navíc mění v závislosti na denní době, dnu v týdnu nebo ročním období.

Kromě top-modelu P1, o kterém si můžete přečíst zde, představil Sony Ericsson tento vysouvák střední třídy. Již na první pohled je jasné, že se jedná o nehudební dvojče Walkman modelu W580i. Funkce jsou opět velmi podobné, největší odlišností je totiž vzhled telefonu.


Sony Ericsson S500i - oficiální fotografie

Novinka, o kterépřed časem unikly informace, se bude prodávat ve dvou svěžích kombinacích: Mysterious Green a Spring Yellow. Kromě odlišného designu a barevné kombinace se tak od W580i nijak neliší. Rozměry i hmotnost zůstaly zachovány. Číselně vyjádřeno: 106 x 47 x 14 mm a 94 gramů.

Zaujme aktivní QVGA displej se schopností zobrazit 262 tisíc barev. Mnohé potěší také přítomnost 2 Mpx fotoaparátu, který si poradí také s natáčením videa. Vnitřní paměť o velikosti 12 MB lze dále rozšířit o paměťovou kartu M2. Tu si ale budete muset dokoupit, v balení s telefonem ji totiž nedostanete. Karta se bude hodit díky přítomnosti hudebního přehrávače. Bohužel však chybí FM rádio, které bývá u Sony Ericssonů standardní výbavou. Opravdu škoda. Zajímavou vlastností je možnost zapnout automatickou změnu tématu v závislosti na denní době, dnu v týdnu nebo dokonce ročním období. Změnu tématu mohou navíc doplňovat světelné efekty.

Pro ty, kteří telefon využívají pro přístup na internet potěší přítomnost EDGE, které částečně nahrazuje chybějící podporu sítí 3.generace UMTS. Ve výbavě nalezneme emailový klient, RSS čtečku i webový prohlížeč Netfront. Pro spojení na krátkou vzdálenost poslouží Bluetooth 2.0, které podporuje i stereo poslech hudby A2DP.

14 milimetrů tenký model S500i se na trh dostane již na přelomu července a srpna 2007. Cena se bude pohybovat lehce pod 7 tisíci Kč včetně DPH.

Rozměry106 x 47 x 14 mm
Hmotnost94 gramů
Barvyzelená, žlutá
SítěQuad-band GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
Hlavní displej 240 x 320 pixelů, TFT, 262 tisíc barev
Paměť12 MB + paměťové karty Memory Stick Micro (není součástí balení)
FunkceEmailový klient, internetový prohlížeč Netfront, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, stopky, odpočítávací měřič, RSS čtečka
Multimédia72-hlasá polyfonie, MP3 přehrávač, JAVA 2.0 s podporou 3D, video přehrávač, MusicDJ, VideoDJ, PhotoDJ
Fotoaparát2 Mpx (1600 x 1200), video 174 x 144 bodů (QCIF)
Datové funkceUSB 2.0 (Mass Storage), Bluetooth 2.0 se stereo zvukem, infraport, GPRS (třídy 10), EDGE (třídy 10)
Baterie a výdržLi-pol 950 mAh
pohotovost max.: 400 hodin
max. doba hovoru: 420 minut
Cena a dostupnost7 000 Kč
červenec / srpen 2007

Tip: přečtěte si o dalších novinkách Sony Ericssonu:

Sony Ericsson P1i: nadupaná novinka se Symbianem
Sony Ericsson T650i: návrat ke kořenům
Sony Ericsson T250i: kovová elegance za pakatel

Diskuze ke článku
Kovboj
vzhled tohohle mobilu je hodne dobrej. Navic jsem si na tech fotkach vsiml ze ma jiny zpusob ovladani menu. takze tohle bude hodne zajimavej mobil ale jsem zvedavej jak se cytne protoze mam obavy aby SE nenasadilo cenu moc vysoko
Delphi
Je to velmi elegantní mobil. Vypadá moc dobře. Ale jak píše kovboj, také se obávám vysoké ceny mobilu. Ikdyž jsem na jedné stránce našla doporučenou cenu 7000, nemůžeme tomu věřit, dokud nebude mobil na trhu. Obávám se, že to naroste nad 10 000 a víc... myslím, že by to byla velká škoda, ale co člověk může čekat od mobilu s takovouto elegancí a funkcemi, které jsou, bych řekla, vynikající... No pokud to ti chytráci daji do 8 tisíc, myslím, že to bude velmi oblíbený mobil (a zájemce se nachází i u mého compu :o) )
Petra
Taky se bojím ceny.Aby to nebylo jak u SE w580i,taky všude hlásí,jak bude stát kolem 8000Kč a zatím,když si najedu na internetový obchod,mají tam připravenou cenu 13100Kč..Docela velký skok,nezdá se vám?Takže si schválně počkám,až vyjde tenhle a pak se uvidí,jestli si ho koupím,protože i w580i i S500i jsou fakt skvělé telefony.
Mushroomka
Telefon mám již doma a světe div se opravdu me stal 7200,-, zatim jsem spokojena pravda v baleni by mohla byt i pametovka ale to uz neni problem dokoupit.Jen chci jeste podtknout..ze tento model NENÍ vybaven FM radiem(jak uvadite v parametrech)..coz me take zarizilo jelikoz je to u SE obvykla vybava..nicmene to mi radost opravdu nezkazi :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze