Sony chystá na rok 2016 headset s virtuální realitou pro PS4

1

Japonské Sony se stejně jako mnozí další angažuje do virtuální reality. Na veletrhu v Barceloně ukázalo další fázi prototypu svého VR Headsetu, který se bude propojovat s PlayStation 4. Na trh by se pak novinka měla dostat v příštím roce.

Virtuální realita je nyní středobodem zájmu u výrobců. Svou náhlavní soupravu Gear VR má Samsung, první počin předvedlo také HTC. Své plány má také Sony a značí je projekt Morpheus. Jedná se o náhlavní soupravu VR Headset, která byla prvně prezentována již loni na Game Developers Conference. Od toho se odvíjí, kam s příslušenstvím Sony míří. Hlavní využití by mělo být v hrách pro PlayStation 4.

Sony VR Headset

Mohutné brýle VR Headset nabídnou OLED displej s 5,7palcovou úhlopříčkou a rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů. Za zmínku stojí také vysoká obnovovací frekvence 120 Hz. Samotný displej nabídne záběr až 100°. Navíc využívá devíti LED diod pro přesné sledování vaší pozice. Sony rovněž uvedlo, že zařízení má velmi nízkou latenci, což by mělo jen umocnit přirozená zážitek z virtuální reality. Prakticky se pak jeví možnost sundat si zařízení jen částečně a podívat se „ven“, aniž by uživatel musel sundávat celé zařízení.

Prozatím nepadly žádné odhady ohledně ceny. Známá je jen přibližná dostupnost, kterou Sony plánuje na polovinu roku 2016.

Zdroje: slashgear.com, thenextweb.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Som zvedavý na všetky tieto VR okuliare. Využitie zatiaľ veľmi nevidím ale myslím že ak bude aj patričný obsah tak to bude pecka. Filmy, Hry tak na to to má veľký potenciál.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze