HTC Vive: připravuje se nejvyspělejší virtuální realita

Nějaké chytré hodinky nebo náramek, to už dnes nikoho nezaujme. Pokud chcete svým příslušenstvím skutečně přilákat pozornost, pak musíte představit minimálně brýle anebo rovnou systém pro virtuální realitu. O něco takového se snaží i HTC.

O brýlích můžeme mluvit v tom případě, že si představíme spíše brýle lyžařské. Dovnitř se totiž musela vlézt dvojice obrazovek s rozlišením 1 200 × 1 080 pixelů a obnovovací frekvencí 90 Hz. To by mělo uživateli nabídnout fotorealistický zážitek a pokrytí „celé místnosti“, kde se můžete procházet a prozkoumávat okolní objekty.

HTC Vive
Futuristický vzhled slibuje futuristické technologie.

Zařízení používá gyroskop, akcelerometry a také laserový senzor pro určení vaší polohy a směru jakým se díváte s přesností na desetinu stupně. K brýlím navíc bude nejspíše patřit i základnová stanice, díky které se budete moci skutečně procházet namísto používání ovladače. Stanice by měla zvládnout sledovat vaši polohu v prostoru 5 × 5 metrů.

Ačkoli přesné rozměry ještě nebyly uveřejněny, celý systém by měl být tak lehký, aby ani dlouhodobé používání nebylo nepohodlné. Zvukový výstup se prozatím odehrává pomocí konektoru jack, do budoucna ale není vyloučena verze se zabudovaným audiosystémem

.

Na vývoji a na obsahu pro brýle pracuje HTC s celou řadou partnerů, jedním z nejvýznačnějších je herní společnost Valve. Kromě her se ale počítá i se sledováním filmů, záznamů z koncertů anebo se vzdělávacími programy. Brýle by se do prodeje měly dostat v průběhu tohoto roku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze