Složte si svůj telefon: prototyp Motorola Ara už je na cestě

5

Pokud jste již slyšeli o spojení konceptu Phonebloks a Motorola Ara, a zajímá vás toto řešení budoucnosti smartphonů, vězte, že to celé není tak daleko, jak bychom si mohli myslet. Čím dál tím známější osobnost, tvůrce technicky zaměřených videí na YouTube, Marques Brownlee, se pomocí Hangouts On Air dozvěděl od CEO Motoroly, Denis Woodsida, že se již chystají první prototypy skládatelných telefonů.

Pokud nevíte, o čem původní projekt byl, doporučíme zhlédnout krátké video, ze kterého pochopíte vše podstatné. Pokud vás tento koncept zaujal, máme pro vás dobrou zprávu. Díky velkému globálnímu zájmu se povedlo autorům dosáhnout dalšího milníku, najít partnera. Tím se stala americká společnost Motorola, kterou mimochodem vlastní Google. V dalším videu bylo přislíbeno spojení projektu Motoroly s názvem Ara a Phonebloks.

V nedávném rozhovoru jsme se navíc dozvěděli, že se blíží i první prototyp tohoto zařízení. CEO Motoroly navíc ještě sdělil, že je v plánu spojit tento projekt s Motomakerem, nástrojem pro úpravu telefonů Motorola k obrazu svému. V budoucnosti bychom se tak mohli dočkat nejen modifikovatelných krytů, nýbrž i hardwarových specifikací. Níže si můžete celý rozhovor přehrát. Není celý jen o projektu Ara, ale například se v něm mluví i o dostupnosti Motoroly Moto X mimo USA.

Zdroje: thenextweb.com, theverge.com

Diskuze ke článku
630126
Big like a snad se co nejdřív dočkáme globálnímu prodeji.
pedro
Jen aby za to nechteli cihlu zlata...
Jakub
Raději bych uvítal, kdyby u nás byly dostupné modely Moto, než nějáká prototypová novinka =o)
kazan
Sem zvedavej jestli v nabídce bude i xenonový blesk:)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze