Nokia představuje v Londýně nové Lumie (online přenos)

Nokie již zítra 14. května pořádá v Londýně tiskovou konferenci, kde představí budoucnost svých smartphonů Lumia. Očekává se představení minimálně jednoho nového modelu s kódovým označením Catwalk, na který již Nokia láká. Dočkat bychom se však mohli dočkat i Lumie EOS s 41 Mpix fotoaparátem nebo tabletofonu.

Další infomrace

O čem se spekulovalo?

Zatím jistá je pouze Nokia Lumia Catwalk. Jak jsme vás dnes informovali, tak Nokia již zveřejnila reklamní spot, kterým na tento smartphone láká. Nést by měl označení Lumia 925 a měl by být mírným vylepšením současného nejvyššího modelu Lumia 920. Zásadním rozdílem proti současným Lumiím by měl být hliníkový rám, což umožní dosáhnout nižší hmotnosti. Catwalk by mohl vážit 132 gramů, což je o 53 gramů méně než u Lumie 920. Jinak by však měl mít Catwalk podobné parametry jako Lumia 920. Displej si zachová úhlopříčku 4,5" s rozlišením 1280 × 760 pixelů. Zachováno by mělo být i rozlišení fotoaparátu 8,7 Mpx.

Tip: Nokia chystá vlastní tabletofon, model Catwalk a Lumii s 41 Mpx

Špionážní fotografie Nokie Lumie Catwalk / 925

Druhým modelem, který by mohl být zítra představený je Lumia EOS, která je v podstatě obdoba symbianové Nokie 808 PureView, která v červenci 2012 přinesla dosud nevídané rozlišení 41 Mpx. Kromě špičkového fotoaparátu s rozlišením 41 Mpix vybaveného optickým stabilizátorem, LED a xenonovým bleskem, OIS a řadou dalších funkcí, by Lumia EOS mohla dostat i AMOLED displej s HD rozlišením nebo microHDMI konektor.

Tip: Nokia Lumia s 41Mpx fotoaparátem: další informace

Detaily Nokie Lumie Catwalk z televizní reklamy

Pravděpodobné pak je také představení tabletofonu, o kterém se hojně spekuluje na internetu. Obří telefony s Androidem se dobře prodávají a finskému výrobci by takový model mohl přivést další zákazníky.

Z tiskové konference vám přineseme online přenos, takže vám žádná z představených novinek neunikne.

Diskuze ke článku
Michal
Pokud bude EOS doufám, že bude mít paměťové karty, bezdrátové nabíjení, unibody z polykarbonátu, baterii tak 2500 mAh a hlavně, že nebude mít AMOLED - to u fotomobilu postrádá smysl jaksi.
Mengiv
Nevím, budu to sice sledovat, ale k čemu to bude když se knám stejně když bůh dá dostaví až za třičtvrtě roku.. -_-
Michal
Na vánoce bude ;)
Tomáš
http://www.wpcentral.com/nokia-lumia-925-image-leaked Bude to pecka telefon. Bohužel opravdu nemám na to, abych měnil telefon každého půl roku :D S 820kou jsem ovšem maximálně spokojen.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze