Sledujte s námi Google I/O: co Google dnes představí? (online přenos)

13

Každoroční hlavní Google událost, vývojářská konference Google I/O, začíná dnes hlavní keynote v 18:00. Google zde představí své nové produkty a služby a zkrátka nepřijde ani Android. Chystáme pro vás on-line přenos a před ním si v krátkosti shrneme, na co můžeme těšit.

Google I/O 2013

Video stream v angličtině

O čem se spekuluje?

Ve všech případech se jedná pouze o spekulace a nic není oficiálně potvrzeno. Co je už ale jisté je, že z pohledu spotřebitelů letošní akce Google nebude pravděpodobně tak bohatá, jako například rok minulý. Letos nás totiž čeká keynote pouze jedna (loni byla jedna zvlášť pro Android a druhá pro další služby kolem Chrome) a nový šéf Androidu, Sundar Pichai, v rozhovoru pro Wired uvedl, že letos nemáme čekat tolik nových produktů pro spotřebitele a konference bude zaměřena hlavně na vývojáře.

I tak je spekulací docela pěkná řádka:

  • Android 4.3 Jelly Bean – na verzi s číslem 5 si budeme muset asi ještě počkat. Co zatím víme jistě, verze 4.3 přinese například podporu úsporného Bluetooth a nového OpenGL. Další vylepšení se dají očekávat v prostředí Androidu.
  • Sjednocení chatovacích služeb – už dlouho se mluví o potřebné konsolidaci chatovacích nástrojů. Google Talk, Google Hangouty, Chat v Google+ a Google Voice by se mohli konečně sjednotit do jednoho produktu. Jeho název nakonec bude pravděpodbně Google Hangouts. Dříve se mluvilo také o Babble nebo Babel.
  • Google Play Games – nová služba pro hry na Androidu. Měla by nabídnout možnost využívání Google cloudu pro ukládání dat a další sociální rozměr.
  • Nová hudební služba za předplatné – tato služba se nás s největší pravděpodobností opět v ČR nedotkne, ale už víme, že má Google v zádech silné partnery v podobě Universal a Sony (zdroj: The Verge).
  • Nové tablety – mluví se také do nové verzi tabletů Nexus 7 a 10. Spekuluje se také o Nexusu 4 s podporou LTE.
  • Google Glass – pravděpodobně budou Google brýle velkým tématem pro vývojáře a možná bychom se mohli dozvědět nějaké plány směřující směrem k uvedení tohoto experimentu na trh.

Google také v posledních dnech internet zásobuje drobnostmi. Nedávno například sjednotil úložiště pro Google Disk, Google+ a Gmail, novou podobu Google Play na Androidu, která by mohla naznačovat další vývoj Androidu po grafické stránce nebo například banner pro mobilní stránky nabízející související obsah z Google+. Pravděpodobně se tak Google letos zaměří hlavně na dopilovávání svých služeb a jejich sjednocovaní, což bylo rozhodně potřeba.

Diskuze ke článku
Jakub Merta
Jelikož prozatím žádný z Samsungů se mě nelíbí jelikož má jako dobrý HW ale prostě všude dávat plast který je uplně obyčejný a s tou revolucí u S4 s tím vzorkem zas taková revoluce to není už to měli na Samsung GT-S5230, navíc žádný samsung mobil se mě osobně moc nelíbí a SF to nezmění abych si ho koupil, jediný který docela ušel byl Galaxy nexus
appletractor
Taky jsem zvědavý na nový Nexus,ale myslím že ho dnes nepředstaví.Galaxy nexus má spousta chyb,hlavně foťák a baterka.
To tak kdyby si to google chtěl vyrábět sám protože mi přijde,že to trošku vždycky omrdaj aby to nebylo lepší než jejich hlavní bárka což je ale logický.Na druhou stranu má Nexus kouzlo a žádný telefon ho o třídu zatím nepřebil!
Tamerlan
Ten flash dnes tady to je úlet. Na svou NB to seká prohlížeč..
Google toho na Androidu představí.. to bude převrat.. přidá tam dvě tlačítka :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze