Samsung Z2 s OS Tizen uniká na prvních fotografiích

11

Jihokorejský Samsung to se systémem Tizen opravdu nevzdává a údajně již připravuje další model s označením Z2. Pokud však čekáte lépe vybavený stroj, budete zklamáni. Půjde spíše opět o low-end, což dokládají první fotografie i spekulace o výbavě.

Chystaný Samsung Z2 nezapře, kdo je jeho výrobcem. Tvary nápadně připomínají mnoho starších modelů s Androidem. Typické rozmístění prvků na čelní straně, včetně hardwarového tlačítka, by však mohlo dodat budoucím uživatelům pocit jistoty a známého prostředí, ačkoliv bude uvnitř systém odlišný. Na fotografiích se tak objevuje nový obchod Tizen Store a vidíme i několik aplikací. Pro Tizen tak bude dostupná Opera mini či populární hry Asphalt 8 či Hill Climb.

Připomeňte si: Tizen to zkusí v Indii. Samsung představil čtyřpalcový model Z1

Samsung Z2

Výbava bude postavena na čtyřjádrovém procesoru a 1 GB operační paměti. Úhlopříčka displeje není známa, nicméně rozlišení by mělo být 960 × 540 pixelů. Více informací o výbavě v tuto chvíli není známo. K představení by mělo dojít ještě v první polovině roku 2015.

Zdroje: tizenexperts.com, sammobile.com

Diskuze ke článku
Daniel Kmec
Daniel Kmec
páči sa mi snaha Samsungu zbaviť sa nadvlády Androidu
Ondra
To jim nestačil ten průser s OS Bada?
Jedd
Badu jsem měl na Samsong Wave 1 a systém jako takový fungoval velice dobře. Paradoxně mi přišlo, že mnohem lépe a plynuleji než TouchWiz. Největší průser byl v podstatě nulový výběr aplikací. Pokud je Tizen převlečená Bada na které půjdou spouštět aplikace pro Android a nebudou padat vyhazovat chyby a podobně tak proč ne.
Jirka
To ten blbej Samsung musí kopírovat i názvy Od Sony? Fakt kokoti

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze