Hodinky Samsung Gear S mají v nabíječce další baterii

17

V sídle českého Samsungu jsme si dnes mohli znovu vyzkoušet v současnosti zřejmě nejchytřejší hodinky – Gear S s zakřiveným displejem, slotem pro SIM kartu, GPS a dalšími chytrými funkcemi. Zjistili jsme také, jak bude Samsung bojovat s omezenou výdrží nových hodinek. Podívejte se na fotogalerii nového nabíjecího adaptéru.

Samsung neponechává nic náhodě a v Berlíně představil své doposud nejlepší chytré hodinky. Oproti předchozím Gear 2 mají nejen mnohem větší 2palcový a navíc zakřivený displej, který vypadá špičkově. Hodinky jsou ale zejména samostatným telefonem, který si můžete připnout na ruku. Mají slot na SIM kartu, můžete z nich volat a zcela samostatně využívat data, mají dokonce i vestavěnou GPS. Podrobně jste si mohli hodinky prohlédnout na našem videu a v článku s prvními dojmy z Berlína, případně také v našem preview.

Samsung Gear S

Hodinky jsme si dnes mohli znovu vyzkoušet i v sídle Samsungu v Praze. Vyzkoušeli jsme také spárování s mobilním telefonem skrze aplikaci Gear manager, přičemž dostupné funkce jsou poté stejné, jako u hodinek Gear 2, a to včetně možnosti nastavení. Prostředí hodinek s operačním systémem Tizen je však inovované a funkcí je mnohem více. Vše je přizpůsobeno pro samostatné ovládání. Samsung nechce, aby tyto hodinky byly pouze prodlouženou rukou telefonu, ony jsou samotné telefonem, který máte na zápěstí. Na malé klávesnici tak můžete v případě nouze vyťukávat i relativně pohodlně zprávy, díky vestavěným Here mapám od Nokie se můžete navigovat bez závislosti na telefonu a k dispozici je dokonce i off-line navigace. O pohon se postará dvoujádrový procesor s taktem 1,0 GHz a 512 MB RAM. Interní úložiště poskytne 4 GB prostoru.

Takto vypadá nabíjecí adaptér s integrovanou 350mAh baterií

Tolik výbavy si řekne o pořádný příděl energie, zejména uvážíme-li, že jsou hodinky díky slotu pro nanoSIM kartu připojeny neustále k síti a mohou stahovat poměrně velké množství dat. Kamenem úrazu tak bude pouze 300mAh baterie. I když zatím nemáme k dispozici reálné testy výdrže, nelze očekávat, že by hodinky v reálu vydržely déle než den, i když Samsung tvrdí, že by měly vydržet dva dny. Otázka je, v jakém režimu. K nabíjení slouží, stejně jako u Gear 2 a Galaxy Gear, speciální kolébka.

Samsung Gear S

V ní se skrývá největší novinka, kterou Samsung zároveň bojuje s nízkou kapacitou interní baterie. V kolébce je totiž integrována další 350mAh baterie. Hodinky tak můžete jednou dobít i bez přístupu k zásuvce. Stále to ale není ideální řešení a hodil by se zejména microUSB port přímo na těle hodinek pro případy, že si nabíjecí kolébku zapomenete doma a potřebujete dodat hodinkám energii.

Samsung Gear S se začnou v České republice prodávat v průběhu října, cena bude činit 9 999 Kč.

Parametr Samsung Gear S
rozměry 58,3 × 39,8 × 12,5 milimetrů
displej Super AMOLED; 2 palce
rozlišení displeje 360 × 480 pixelů
procesor dvoujádrový 1,0 GHz
operační paměť 512 MB
interní paměť 4 GB
zvýšená odolnost ano – IP67
připojení k internetu 2G/3G/Wi-Fi
operační systém Tizen
baterie 300 mAh (údajně dvoudenní výdrž)

TIP: přečtěte si kompletní představení Samsung Gear S našem článku

Diskuze ke článku
Lightweight
Hehehehehehe, HTC 8S mi ponuklo WP 8.1 Update 1;) cez preview for developers :) a ze odrezana podpora :)
Dirak
A nějaká samsung škvíra na vizitku by se na hodinkách (teda buzna-naramku) nenašla?
nojo
Kúpte si dneska tieto "hodinky" za 10 000 budúci rok bude nový model za 10 000 na ďalší rok zase a zase a zase a po 3 rokoch sa dostaneme na sumu 30 000 ... za 30 000 si kúpite Rolexky a to sú podľa mňa hodinky nie tieto akože hodinky je to len spotrebná elektronika ktorá každý rok stratí na cene výkone a aj vzhľade... Toto nemá nič dočinenia z funkčnými vkusnými a luxusnými hodinkami
Petr Zubik
Petr Zubik
Naposledy upraveno: 30. 9. 2014 02:14
Dobry den p. Pultzner. Jen takova drobnost o Gear 2, me se ted po update prodlouzila vydrz na jedno nabiti. Skoro na 4 dny. Nabijel jsem v patek, cca ve 15hod jsem mel 100% a v pondeli rano v 10 porad 28%.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze