Samsung připravuje další telefon s OS Tizen

3

Nejprve to vypadalo, že je Tizen jen další slepou vývojovou větví ve stromu mobilních operačních systémů a donquijotskou snahou Samsungu postavit se nadvládě Googlu. První uvedený telefon však zaznamenal takový úspěch, že už nyní je na spadnutí jeho nástupce.

Tizen neměl jednoduchý příchod na svět. Plánovaný Samsung Z byl tak dlouho odkládán, až se z něj stal nikdy nevydaný prototyp. S operačním systémem Tizen to vypadalo všelijak, měl se stát alternativní platformou pro wearables, například chytré hodinky Gear 2a Gear 2 Neo. Samsung se však nevzdal a připravil model Z1, který prodával v Indii.

Samsung Z1
Samsung Z1 zaznamenal úspěch.

Podle všeho to byl úspěšný tah a Tizen tak znovu ožívá. Už příští týden má Samsung představit nástupce s označením Z3. Prozatím je známé jen jeho kódové označení (SM-Z300H) a stručný výčet hardwarové výbavy. Ten zahrnuje Snapdragon 410, 1 GB RAM, 8 GB vnitřní paměti s možností rozšíření, 5Mpx fotoaparát a 2 000 mAh velkou baterii.

Prozatím není jasné, jestli bude tento model opět určen pouze pro indický trh, anebo Samsungu stouplo sebevědomí natolik, že se pokusí s ostatními rivaly utkat i v mezinárodním ringu. Zjistíme to však již velmi brzy, nejspíše už příští týden.

Zdroje: sammobile.com

Diskuze ke článku
satai
Pro zajimavost - prodeje Z2 presahly (ve dvou zemich - Indii a Bangladesi) milion kusu. To je zhruba tolik, jako celosvetove prodeje BB za minule ctvrtleti.
Vestor
Už jednou tu byla Bada a jak ji pak Samsung krásně sám pohřbil.
Petas
Parada dalsi model na trh. Samsung se fakt zblaznil. Ted bude vydavat kazdy den jeden model :-D :-D :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze