Samsung nebude jako HTC. S Applem se dohodnout nechce

10

Soudní spory mezi jednotlivými výrobci mobilních telefonů jsou v posledních letech na denním pořádku. Někteří rivalové se sice dokáží domluvit, avšak to není případ Applu a Samsungu.

Před několika dny jsme psali o usmíření HTC a Applu. Obě společnosti dospěly k dohodě a HTC bude Applu platit zhruba 6 – 8 dolarů za prodaný telefon. Podobným koncem nicméně nekončí letitý spor mezi Applem a Samsungem. Jihokorejský výrobce totiž o žádnou dohodu v podobě licenční smlouvy nestojí. „Může být pravdou, že se HTC s Applem dohodlo, avšak my jakoukoli dohodu odmítáme“, sdělil novinářům Shin Jong-kyun za Samsung.

Na jednu stranu je to jistě škoda, výrobci by měly své úsilí směřovat jinam než do soudních sporů, na druhou stranu se ale Samsungu nelze až tak divit. Nedávno mu byla vyměřena pokuta jedna miliarda dolarů, kterou bude možná muset Applu zaplatit. Myšlenky na nějaký smír jej dozajista velmi rychle opustily.

Zdroje: mobileburn.com, todaysiphone.com

Diskuze ke článku
Ferda
Proč platit výpalné zločinným darebákům z Apple ?
To nemá se smírem či dohodou nic společného.
Jinak na štestí zatím žádnou miliardu zločincům z Appoe Samsung neplatil....
IQLogic
"Nedávno musel Applu zaplatit jednu miliardu dolarů a po tomto výdaji jej jistě myšlenky na smír nadobro opustily."

Samsung žiadnu miliardu Applu nemusel zaplatiť! Samsung sa proti tomuto rozhodnutiu odvolal. Takže sa nabudúce držte faktov ;)
Detailista
Pane Pavlíčku, opravte si tu kravinu o zaplacení miliardy a příště se laskavě vyhněte domněnkám tohoto charakteru. Mimochodem, Samsung zvýšil cenu procesorů pro Apple o 20%, takže je bilance přesně opačná.
Vlastimil
Za některé debilní patenty co má APPLE bych nezaplatil ani korunu. A navíc je tento spor pro Samsung a Apple dobrá reklama :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze