Samsung Galaxy S3 Slim: další oblázek střední třídy představen

20

Samsung před pár hodinami v tichosti představil novinku, která nese název Galaxy S3 Slim. Nenechte se však zmást, se starší verzí tehdy špičkového Samsungu Galaxy S III toho nemá moc společného. Zaujmout se bude snažit například 4,5palcovým displejem s nižším rozlišením 960 × 540 pixelů, čtyřjádrovým procesorem s taktem 1,2 GHz i 1 GB paměti RAM. Už podle specifikací je tedy jasné, že se jedná o zástupce střední třídy.

Nepřehlédněte:

Samsung Galaxy S3 Slim
Samsung Galaxy S3 Slim oficiálně

Samsung představil model Galaxy S3 Slim poměrně v tichosti a vlastně se ani není čemu divit. Po designové stránce se jedná o oživenou klasiku, kterou někteří milují a druzí zase nenávidí. Pokud bychom chtěli hledat příbuzného v portfoliu Samsungu, designově, rozměry i funkčně je novinka prakticky totožná s modelem Galaxy Express 2, jen s tím rozdílem, že nepodporuje LTE, NFC a má menší paměť RAM a další malé změny. Po funkční stránce se nejedná o žádného „přeborníka“, přesto by mohl některé zájemce oslovit. Potěší zejména čtyřjádrový procesor, zamrzí naopak chybějící technologie LTE a NFC, které se už pomalu do modelů střední třídy začínají také dostávat.

Samsung Galaxy s 3 na oficiálních snímcích

Začneme u displeje. Ten nabídne poměrně velkorysou úhlopříčku 4,5 palce, rozlišení se však zastavilo na hodnotě 960 × 540 pixelů (qHD). Ze zkušenosti víme, že pro velikost 4,5 palce je optimální HD rozlišení, uvidíme tedy, jak kvalitní podání si pro nás přichystá Galaxy S3 Slim. O výkon se bude starat (prozatím nespecifikovaný) čtyřjádrový procesor s taktem 1,2 GHz. Opět vše víceméně záleží na optimalizaci, ani čtyřjádrový procesor totiž v mobilním světe neznamená odladěné zařízení.

Jak se novinka líbí vám?

Procesoru bude sekundovat 1 GB paměti RAM, ta uživatelská se zastavila na hodnotě 8 GB. Naštěstí ji bez problémů rozšíříte pomocí paměťových karet microSDHC (až do výše 32 GB). Fotoaparát nabídne pro tuto třídu standardní rozlišení 5 Mpx, nechybí ani přisvětlovací LED dioda. Přední kamerka pro videohovory pak nabídne základní rozlišení VGA, kvalitativně tak postačí maximálně pro občasné videokonference. Telefon zvládne natáčet také video v rozlišení maximálně 1 280 × 720 pixelů při snímkovací frekvenci 30 snímků za vteřinu. Operační systém Android zde bude ve své starší verzi 4.2.2 Jelly Bean, o případné aktualizaci na vyšší verzi prozatím nepadlo ani slovo. Samozřejmě nechybí pro Samsung tolik typická nadstavba TouchWiz.

Samsung Galaxy S3 Slim

Konektivitu zajistí základ v podobě GPRS a EDGE, nechybí ale ani HSPA (42 / 5,76 Mb/s) a Wi-Fi 802.11a/b/g/n. Bluetooth je zde ve verzi 4.0. O dlouhou výdrž se bude starat baterie s kapacitou 2 100 mAh. Rozměry telefonu jsou 133 × 66 × 9,7 milimetru. Je tedy jasné, že přídomek „Slim“ označuje především „štíhlejší výbavu“, než štíhlejší tělo staršího modelu Galaxy S III. 9,7 milimetru tloušťky v podání novinky není nic převratného. Telefon bude k dostání hned ve dvou barevných variantách, konkrétně černé a bílé. Jako první se Galaxy S3 Slim začne prodávat v Brazílii, další trhy by měly následovat později. Podle posledních informací je model nakonec určen jen pro trhy v Jižní Americe a do Evropy se zřejmě nedostane.

Technické parametry Samsung Galaxy S3 Slim

Kompletní specifikace
Konstrukce133 × 66 × 9,7 mm, 139 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,5" (960 × 540 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor2 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2014, ?

Zdroje: samsung.com

Diskuze ke článku
Stringman
Proč další kopie kopie? Já nevím,třeba je to ekonomicky v pořádku,uvádět na trh jeden a ten samý telefon v různých velikostech a konfiguracích,ale to už je fakt na palici,jak je to všechno stejné,jen výbava se čím dál víc oškubává,zato ceny jsou jsou pořád na schodech do nebe.....Sammy,seš vpoho?:-)
Adam Rosina
Adam Rosina
Ďalšia placka od samsungu to iste ako galaxy expres
Andrej Michalek
Andrej Michalek
Nájde vôbec niekto nijaký rozdiel s predchádzajúcimi modelmi? Ja skutočne nevidím okrem názvu ani jeden......Na SAMSUNG začína platiť teória klonovania dokonca aj s pravidlom klesajúceho výnosu.... :D :D...
Andrej Michalek
Andrej Michalek
A ešte doplním, že nie že tento smartphone nedostane aktualizáciu na najnovši Android, keď ten Android vynde, ale už je uvádzaný na trh so zastaralým Androidom 4.2...katastrofa...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze