Samsung C3750 je nový levný vysouvák pro masy

Samsung představuje nový model střední třídy, který se po dlouhé odmlce opět vrací s kdysi tak oblíbenou vysouvací konstrukcí. A jeho výbava není vůbec špatná. Má telefon má šanci stát se prodejním hitem?

Samsung logo

Tip: přečtěte si také článek - Samsung MobilePrint: bezdrátový tisk pro Android a iOS (video)

Vysouvací model s označením C3750 od Jihokorejského výrobce Samsung představuje čerstvou krev pomalu vymírajícího odvětví vysouváků. Rozměrově se kromě hloubky jedná o celkem standardní přístroj. Řečí čísel je to přesně 98 × 49 × 15,40 mm s hmotností velice příjemných 89 gramů. Design opravdu nepřináší zrovna nejnovější módní trendy, ale na druhou stranu svoji konzervativností může přilákat široké spektrum uživatelů, kteří prostě hledají klasický mobil do "tří tisíc".

Samsung C3750

Čtěte: Samsung Galaxy S II v redakci: první dojmy a fotografie

Největším tahákem přístroje je bezesporu 3 megapixelový fotoaparát, který má dokonce mechanickou spoušť, ale zase nenabídne autofocus či přisvětlení. Na přední straně potom telefonu v zavřeném stavu dominuje 2,4 palcový TFT displej s jemností 167 DPI, rozlišením 240x320 pixelů (QVGA) a podporou 262 tisíců barevných odstínů. Z multimediální výbavy pak zmíníme FM rádio s podporou RDS a 3,5 mm audio jack konektor pro připojení libovolných sluchátek.

Video

Hlavním ovládacím prvkem je čtyř směrový čtverec s potvrzovacím středem, kterému sekunduje dvojice kontextových kláves a z obou stran zelený a červený telefonek pro přijmutí nebo odmítnutí hovoru. Po vysunutí se potom objeví alfanumerická klávesnice. Interní paměť nese hodnotu 36 MB a lze ji rozšířit o Micro SD karty až do 16 GB. Prostředí telefonu mírně připomíná dotykové Touch Wiz ze Samsungů série Corby nebo Star.

Samsung C3750

Čtěte: Recenze Samsung Xcover 271 – Připraven na dobrodružství

Konektivitu obstarává dvojice Bluetooth 2.1 a GPRS/EDGE. Spojení s počítačem potom standardní konektor Micro USB. Na rychlé přenosy 3G či na bezdrátové Wi-Fi můžete hned směle zapomenout. Telefon se na některé trhy dostane i ve verzi se dvěma sloty pro SIM kartu. Prodej výrobce plánuje na červen, a to za předběžnou cenu přibližně 3000 korun. Zatím není jasné, zda se telefon bude prodávat také v České republice.

Technické parametry Samsung C3750

Kompletní specifikace
Konstrukce98 × 49 × 15,4 mm, 89 g, konstrukce: vysouvací, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,4" (240 × 320 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 176 × 144 px, 15 FPS
Chipset, GPU: ano
Paměťvnitřní paměť: 37 MB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: ne, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémproprietální
Akumulátor800 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2011, 2 299 Kč

Zdroje: phonearena.com, telefonultau.eu

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze