Rovio představilo službu Accounts pro ukládání napříč platformami

1

Herní studio Rovio už má na kontě početnou řádku titulů včetně veleúspěšné řady Angry Birds. Bylo tedy jen otázkou času, kdy své herní univerzum ještě více propojí a nabídne hráčům možnost hrát bez větších přestávek a nutnosti znova stahovat a ukládat pozice v titulech. Proto představilo službu Accounts.

Jedná se o funkci, která vám dovolí synchronizovat postup ve hrách do online prostoru a v zásadě pak pokračovat na jiném zařízení. Už tedy nebudeme muset začínat odznova, pokud si stáhneme hru na více strojů, stačí založit profil, synchronizovat uložené pozice a máte je přístupné napříč platformami.

To je rozhodně velmi vítaná novinka, vezmeme-li v úvahu, kolik titulů Rovio v současné době nabízí. Služba bude postupně k dispozici ve hrách Angry Birds, Angry Birds Seasons, Angry Birds Rio, Angry Birds Space, Angry Birds Star Wars či Angry Birds Friends. Samozřejmě se dostane i mimo tuto značku, takže nepříjdou zkrátka ani hráči Bad Piggies, Amazing Alex či The Croods.

Prozatím je služba globálně dostupná pouze ve hře The Croods, a také v klasické verzi Angry Birds pro iOS v Polsku a Finsku. Postupně by se měla rozšiřovat i do dalších zemí.

Zdroje: rovio.com