Motorola MOTOLUXE
recenze

Motorola MOTOLUXE

Miluji barvičky

Motorola MOTOLUXE vsází na design, zajímavě řešenou LED diodu a výkonný 8Mpx fotoaparát. Hardwarová výbava však neoslní. Přesto novinka excelovala v některých oblastech a dokonce v dané kategorii může patřit mezi nejlepší zařízení s Androidem.

Motorola MOTOLUXE – oficiální fotografie

Motorola chce zaplnit ve střední třídě mezery novinkou MOTOLUXE. Na první pohled zaujme designem a zajímavě řešeným prvkem – okem ve kterém se nachází mnoho barevná LED dioda. Tahákem by měl být i výkonný 8 Mpx fotoaparát s autofokusem. Nicméně se vybízí otázka, budou uživatelé akceptovat starší hardwarovou výbavu? Nebo setrvání na aktuální verzi systému bez přislíbené aktualizace?

Technické parametry Motorola MOTOLUXE

Kompletní specifikace
Konstrukce117,7 × 60,5 × 9,9 mm, 123,6 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (480 × 854 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 800 × 480 px
ChipsetQualcomm S1 MSM7227A, CPU: 1×800 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 1 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 420 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostbřezen 2012, 6 500 Kč

Motorola MOTOLUXE – videopohled

Obsah prodejního balení je skromný – čítá nabíječka s odnímatelným datovým microUSB kabelem a pecková sluchátka s molitanovými nástavci

Design a konstrukce: nerozbitná guma

Novinka MOTOLUXE si získala mé sympatie zajímavým, neokoukaným designem a navíc i pogumovaným povrchem "softtouch". Po prvních dojmech s telefonem musím ocenit opravdu bezchybné dílenské zpracování. Nic nevrže, ani se nekroutí. Zadní kryt na svém místě drží pevně bez jakéhokoliv nežádoucího pohybu a vůle. Manipulace s ním vyžaduje větší tlak, neboť na svém místě drží opravdu bytelně. Přední strana telefonu je vyplněna dotykovým displejem s úhlopříčkou 4 palce, rozlišením 480 × 854 bodů a TFT technologií. Kolem dotykového displeje se line vyvýšená gumová linka, která napomáhá tomu, aby se telefon při položení displejem na povrch, ubránil škrábancům či jinému poškození.

Motorola se díky pogumovanému povrchu drží v ruce velmi dobře, uklouznutí z ruky jen tak nehrozí

Nechybí ani přední kamera VGA pro videohovory. Ve spodní části je čtveřice podsvícených senzorových kláves s vibrační odezvou a dostatečnou citlivostí. Pod klávesami ale zaujme jeden atypický prvek, který je zčásti poznávacím znamením nových telefonů Motorola. Je jejím jakási štěrbina či oko. V jejích útrobách se ukrývá velmi výkonná LED dioda s několika barvami indikace. Modrá barva indikuje přijaté události, oranžová probíhající nabíjení, zelená signalizuje, že nabíjení bylo dokončeno. Výkon diody je opravdu obdivuhodný a viditelný i z větší vzdálenosti.

Na zadní straně nalezneme ve stříbrném rámečku 8Mpx fotoaparát s LED diodou a automatickým zaostřováním. Celá zadní strana je pogumována. Díky této úpravě se telefon velmi dobře drží a nemusel jsem se obávat, že by mi vyklouzl z ruky. Ve spodní části se nachází masivní stříbrná linka, pod kterou najdeme reproduktor. Ten není příliš hlasitý ani kvalitní. Jedná se o běžný průměr.

Co se týče boků, na levém je umístěný micro USB konektor, který slouží k nabíjení a komunikaci s počítačem. Pravý bok poskytl své místo pro klávesy, sloužící k ovládání hlasitosti a také tu máme dvoupolohovou spoušť fotoaparátu. Obě klávesy jsou kovové s pohodlnou odezvou a dostatečnou tuhostí. Vrchní strana nabízí 3,5mm jack konektor a klávesu pro vypnutí/zapnutí telefonu a zamknutí telefonu. Toto je také jediná klávesa, s jejíž pomocí probudíme telefon k životu v zamčeném stavu.

I přes absenci kovů je konstrukční zpracování telefonu špičkové, nic nevrže ani se neprohýbá a jednotlivé kryty k sobě perfektně lícují

Baterie: statečné srdce

Pohotovostní výdrž patří mezi nejsilnější zbraně novinky. S největší pravděpodobností můžu prohlásit, že novinka má nejlepší pohotovostní výdrž napříč Androidy, co jsem zažil a mohl testovat. Nepatrně lepší hodnoty podává jen Huawei Honor. Ten například podal lepší hodnoty v přehrávání YouTube videa, vydržel 11 hodin a 31 minut.

Při intenzivním používání čili zapnutá 3G, synchronizace, 20 textových zpráv denně, 5 hlasových hovorů, 10 pořízených fotografií a 20 minut prohlížení internetu denně, vydržela Motorola celé dva dny. V takovou výdrž jsme nedoufali, i vzhledem na nižší kapacitu použité baterie typu Li-ion 1 420 mAh a displeji TFT, který nepatří mezi nejúspornější zobrazovače.

Provedli jsme i standardizované testy. Při přehrávání YouTube videí jsme dosáhli hodnoty 330 minut. Byli jsme připojení na zabezpečenou bezdrátovou síť a měli jsme 50% hodnotu jasu, použili jsme výrobcem dodávaná sluchátka na hlasitost 50%. Při prohlížení webových stránek se odmlčel po 560 minutách.

Zvuk: chybí ostré lokty

V oblasti zvuku se MOTOLUXE příliš nevytáhla. Ač bychom podle protáhlé široké stříbrné linky doufali v to, že se pod ní bude nacházet „pořádný“ reproduktor, nakonec se svým podáním a výkonem jedná spíše o prcka. Hlasitý reproduktor je totiž co do hlasitosti jak průměrný tak i nevýrazný. Chybí jakákoliv dynamika, středy, o absenci basů se raději zmiňovat nebudu.

Reproduktor je svým výkonem průměrný až podprůměrný, ale na zvukovém čipu si dala Motorola záležet. Výstup do sluchátek je totiž velmi slušný a nic jiného se ani čekat nedalo. Hlasitost je dostatečná a charakter zvuku je velmi příjemný. Kvalitu výstupu přes výrobcem dodávaná pecková sluchátka ocení spíše velmi nenároční uživatelé. Co se týče zvuku ze sluchátka při hlasovém hovoru, vítám jeho dobrou hlasitost a především zřetelnost. Zvuk byl již při ¾ hlasitosti zcela dostatečný.

Optika fotoaparátu je vystouplá a je tak náchylná na poškrábání

Displej: slušný zobrazovač

Motorola vsadila na klasické řešení v podobě dotykového displeje o úhlopříčce 4 palce a zobrazovací technologií TFT. Dotykový displej je chráněn tvrzeným sklem s úpravou Gorilla Glass, která zabraňuje škrábancům či jinému mechanickému poškození.

Podání barev TFT zobrazovače spadá do běžného průměru. Líbila se mi nadprůměrná čitelnost na přímém slunci i věrné podání barev a obstojné podání bílé. U TFT technologie bývají bílé odstíny často zobrazovány se žlutým nádechem. Již tradičně zobrazení černých odstínů spíše připomíná šedé odstíny. Což ale vzhledem k použité technologii není žádným překvapením. Jas dotykového displeje je regulován světločivným senzorem. Nastavení nabízí možnost manuální či automatické volby.

Hardware: dědeček s příliš vysokým sebevědomím

Výrobce představil novinku, která by vzhledem ke své cenové laťce měla být konkurence schopná ostatním zařízením na trhu. Obávám se ale, že se tomu tak nestane. Krokem o několik let zpátky je použití zastaralého procesoru Qualcomm MSM7227A-0, který je taktovaný na frekvenci 800 MHz.

Ve stejném duchu se nese i starší grafické jádro Adreno 200. Nemusíme se sice obávat špatné hratelnosti většiny dnešních moderních her, nicméně nejnovější počiny již mohou mít problém s plynulostí a dobrou hratelností. Posledním prvkem je paměť RAM papírové kapacity 512 MB. Ve skutečnosti je uživateli dostupná kapacita 392 MB a po zapnutí činí volná paměť 170 MB. Provedli jsme také standardizované testy výkonu v benchmark programech, jejich výsledky si můžete prohlédnout níže.

Přehled benchmark testů zleva - CF-Bench, AnTuTu, Linpack, Quadrant a SmartBench 2012

Uživatelské prostředí: zemřu s perníkem

Spolu s Androidem 2.3.7 Gingerbread nechybí nadstavba výrobce MotoSwitch. Tato nadstavba se příliš neliší od MotoBlur, kterou Motorola používá ve svých jiných zařízeních. Přesto se liší v pár detailech. Prvním detailem jsou nové widgety, které zobrazují ikony nejpoužívanějších aplikací a telefonních kontaktů. Dalším rozdílným prvkem je integrování posledně spuštěných aplikací do notifikační lišty, mezi aplikacemi lze rolovat pohybem do stran.

Pod kontextovým tlačítkem nalezneme položku profily. Asi každý z nás si řekne, že se jedná o zvukové profily, ale není tomu tak. Jedná se o tři volby profilů, které si můžeme přejmenovat. Každý profil obsahuje přednastavená schémata pohotovostních obrazovek, kde můžeme mít vlastní widgety, aplikace či zástupce. Můžeme tak mít pracovní profil, kde na pohotovostních obrazovkách budeme mít kalendář, poznámky a další profil může být označen jako doma. Na jeho pohotovostních obrazovkách můžeme mít widgety pro sociální sítě, program a jiné třeba zábavné prvky.

Pohotovostní obrazovka a nabídka widgetů

Vyladěnost samotného prostředí je vesměs dobrá. V základní práci telefon vykazuje svižnou a rychlou odezvu, nic se neseká, zpomalování se nekoná. Jakmile ale spustíme více aplikací současně nebo internetový prohlížeč, ve kterém si otevřeme více oken současně, telefon se začne zadýchávat. Věčně udýchaným dojmem působí odemykací obrazovka, která není příliš optimalizovaná. Při jejím odemknutí se nejenom dočkáme pomalé reakce, ale musíme navíc čekat několik sekund, než dojde k odemčení.

Zobrazení profilů a prostředí hlavního menu

Při odemykání si můžeme vybrat, zda chceme vstoupit do prostředí telefonu nebo přímo do aplikace fotoaparátu. Navíc uzamykací obrazovka nepodporuje zobrazení hudebního přehrávače při aktuálně přehrávané skladbě, tuto vlastnost jsem doposud bral již jako samozřejmost. Jednotlivé aplikace, položky nebo hry můžeme hromadně umazávat pomocí symbolu mínus nebo je hromadně smazat.

MotoSwitch nadstavba je štědrá i co do počtu pohotovostních obrazovek. Konkurenční nadstavby výrobců většinou umožní mít sedm obrazovek. V případě nadstavby od Motoroly můžeme mít rovnou devět pohotovostních obrazovek, které můžeme doplnit o takřka desítku widgetů, dodávaných Motorolou, další desítka widgetů, je součástí systému Android jako takového.

Notifikační lišta a uzamykací obrazovka

Co u telefonu střední třídy nedokážu odpustit, je vždy malá interní paměť a bohužel je to případ i Motoroly MOTOLUXE. Celková paměť činí těžko uvěřitelných 387,87 MB. Přesto, že je k dispozici slot na paměťové karty, ne všechny aplikace je možné právě instalovat na paměťovou kartu. Myslím si, že mnohem větší paměť u takto multimediálně zaměřeného telefonu by nebyla na škodu, naopak měla by být samozřejmostí.

Fotoaparát: rozlišení na okrasu

Samotný fotoaparát disponuje papírovým rozlišením 8 Mpx, při pohledu do nastavení ale zjistíme, že nás výrobce trošku oklamal. Rozlišení je totiž ve skutečnosti 7,7 Mpx (3 200 × 2 400 bodů). Dále je tu přítomna LED dioda. V nastavení fotoaparátu můžeme volit ze tří stupňů komprese, volbu zaostření (makro, automatika, nekonečno), efekty a zvuk spouště.

Hlavní nastavení fotoaparátu je zbytečně složitě uschováno. Musíme totiž jít do nastavení, upřesnit nastavení. Co je v dnešních telefonech tak trošku raritou, je mechanická dvoupolohová spoušť fotoaparátu. Za to Motorolu opravdu chválíme, protože řada výrobců (zejména v případě Androidu) spoušť fotoaparátu na boku telefonu už zcela vypouští. Pořizování videí však zvládá pouze v rozlišení 800 × 480 pixelů. V tomhle ohledu opět proti konkurenci ztrácí. Formát videa je 3gp se snímkovací frekvencí 24 fps. Výsledná kvalita je po vzoru fotografií velmi špatná.

Prostředí fotoaparátu

Dost bylo parametrů a podíváme se na praxi. Začnu od začátku, čili od pořízení snímku. Prodleva při zmáčknutí spouště až po pořízení snímků je přijatelná, kolem dvou sekund. Nyní to hlavní a to výsledné snímky, které zabírají kolem 1,4 MB, což není příliš mnoho. Výsledná kvalita snímků není příliš dobrá a nekompromisně musím říci, že snímky jsou opravdu špatné. Výsledné fotografie postrádají ostrost, jsou rozmazané a levé části snímků přecházejí do značné neostrosti až rozpatlanosti. Chválit nebudu ani mdlé barevné podání. U diodového LED blesku zase dochází k zamlženosti snímku, kdy jsou snímky buď výrazně přepálené, nebo mají jakoby mlhavý opar.

Makro snímky jsou poměrně kvalitní, nicméně občas byl problém se zaostřením na místo, které jsme chtěli, telefon zaostřil na jiné místo. Noční snímky jsou degradovány enormní úrovní šumu a poznamenány ztrátou detailů.

Motorola MOTOLUXE (testovací video) – exteriér, 480p

Multimédia: až moc kompromisů

Novinka má našlápnuto k tomu, stát se slušným multimediálním zařízení. Výrobce ovšem nebyl příliš důsledný a takřka všude jsme narazili na skutečnosti, které mohly být dotaženy do úplného konce nebo lépe řečeno, multimediální výbava je o kompromisech.

Začnu u hudebního přehrávače. Jeho prostředí se nese v základním duchu. U přehrávané skladby nechybí zobrazení přiřazeného alba. Hudební obsah je tříděn podle alb, interpretů či seznamů skladeb. Postrádal jsem hudební ekvalizér. V notifikační liště je sice zobrazován přehrávač nicméně nelze ovládat aktuálně přehrávanou skladbu. To samé platí i pro uzamčený displej, zcela chybí ovládání přehrávače, aniž bych musel odemykat displej.

Hudební přehrávač je opravdu jednoduchý, chybí ekvelizér či jiné zvukové efekty, grafický design je jednoduchý

V základu telefonu chybí jakákoliv hra. Toto lze vyřešit obchodem Google Play, kde najdeme tisíce libovolných her a aplikací ke stažení. Co se týče nejnovějších 3D her, může nastat problém s jejich plynulostí a vykreslením grafiky. Vestavěná grafika Adreno 200 nepatří mezi nejnovější a nejvýkonnější. Avšak poradí si například s hrou Angry Birds nebo Asphalt 5.

Hra Angry Birds a Asphalt

Vestavěný videopřehrávač si poradí pouze se základními video formáty 3GP a MP4. Vyzkoušeli jsme video ve formátu avi, pokus přehrání byl zaskočen hláškou nelze přehrát. Bohužel videopřehrávači jsou cizí i titulky. Pokud jste tak milovníky filmů, je pro vás skoro nutností stáhnout alternativní přehrávač v Google obchodu. Uživatelé sociálních sítí ocení přítomnost aplikací Facebook a Twitter. Aplikace jsou dobře optimalizované a jejich prostředí je svižné. Nechybí provázanost s telefonním seznamem.

Telefonní seznam: jednoduše a přehledně

V telefonním seznamu můžeme spravovat kontakty z různých oblastí zahrnující sociální sítě Facebook, Twitter, z účtu Google nebo přenést kontakty ze SIM karty. Velmi snadné je zálohování kontaktů na SIM kartu, případně paměťovou kartu. V telefonním seznamu schází skupiny, místo nich se budeme muset spokojit s oblíbenými kontakty. Výrobce nebyl příliš štědrý u tvorby nového kontaktu. Můžeme přidat telefonní kontakt, e-mailový kontakt, poznámky, adresu nebo obrázek. Někomu ale mohou chybět pokročilé údaje typu messenger, skype, datum narozenin. U konkrétního kontaktu lze zaškrtnout volbu přesměrování kontaktu přímo do hlasové schránky.

Zprávy: zaměřeno na možnosti

V oblasti textových zpráv mě nejvíce zaujali poměrně propracované možnosti nastavení. Nechybí tvorba podpisu, nastavení vyzváněcí melodie pro příchozí zprávy, možnost vibrační notifikace. Nastavení limitu zpráv či maximální velikost MMS zprávy, ta je ve výchozím stavu nastavena na 1 200 kb. Takto objemné přílohy pozbývají smyslu, ze strany operátorů totiž nejsou podporovány.

Nastavení zpráv je překvapivě bohaté, na QWERTY klávesnici se píše pohodlně a dotyky jsou doprovázeny vibrační odezvou

V editoru zpráv máme na výběr klávesnici Android v režimu QWERTY nebo Swype klávesnici, která zrychluje psaní a přináší podstatně větší komfort. Při psaní zprávy jsou k dispozici obrazové emotikony. Co chybí, je plnohodnotné odpočítávání znaků, odpočítávání znaků probíhá až u posledních deseti znaků.

Pro e-mailovou komunikaci jsou připraveny dva klienty. E-mail klient, kde nechybí automatické nastavení účtu, push-up synchronizace, podpora protokolů smtp, pop3 a imap. Podporuje i přílohy nebo nastavení podpisu. Druhým klientem je pak Gmail.

Organizační funkce a GPS: GPS do jakéhokoliv terénu

Vynikající práci odvádí interní GPS modul, v rychlosti fixace patří mezi nejrychlejší přeborníky, co jsem v telefonech mohl testovat. Zafixování přibližně pěti satelitů je otázkou tří sekund s aktivovanou asistencí operátora. Signál je navíc stabilní a ke kolísání nedochází. V novince se GPS modul přátelí s vestavěnou aplikací Google Mapy, která slouží jako plnohodnotný navigační klient s českou hlasovou navigací a mapovými podklady, které jsou zatím stahovány z internetu.

Prostředí kalendáře, poznámky

Kancelářské práce se zhostí kalendář. Můžeme listovat mezi denním, týdenním a měsíčním zobrazením. V nastavení kalendáře jsem ocenil pokročilou možnost upozornění. Mohl jsem upozornění aktivovat nebo zvolit, zda se má upozornění zobrazovat jen na stavovém řádku. Co se nevidí, je možnost volby vlastní vyzváněcí melodie, případně aktivace vibrací. Kalendář podporuje vytváření nových kalendářů a je plně synchronizován s Google účtem.

Kancelářský program QuickOffice je pouze v základní verzi, umí dokumenty prohlížet ale ne je editovat

Myšlenkové pochody můžeme přenést do poznámek. Možnosti při tvorbě nové poznámky jsou značně ořezané, kdo by chtěl například nastavit konkrétní barvu, zapláče nad výdělkem. Prohlížení dokumentů má v režii program QuickOffice Lite. Tato verze umožní pouze prohlížení dokumentů, editace v této základní verzi není zpřístupněna. Uložený obsah v telefonu můžeme spravovat a prohlížet v aplikaci prohlížeč souborů.

Datové funkce: jakoukoliv stránku zobrazím

Vestavěný internetový prohlížeč umí plynule vykreslovat i náročnější webové stránky. Hravě si poradí s YouTube a dokonce i náročnějším Flashem 11. Datová konektivita nezklame ve své vybavenosti. Nechybí starší technologie EDGE a GPRS obě třídy 12 i pokročilejší technologie, HSDPA 7,2 Mb/s a HSUPA 5,76 Mb/s provozované v síti 3G. Majitelé bezdrátové sítě nebo častí uživatelé kaváren se připojí k Wi-Fi s protokolem b/g/n.

Internetový prohlížeč je plynulý, podporuje i náročnější prvky Flash

Přenášet soubory můžeme díky USB Mass Storage přes Micro USB kabel nebo skrze Bluetooth 3.0. Micro USB konektor bohužel postrádá funkci USB Hostu. Chybí i ostatní pokročilejší funkce jako Wi-Fi Direct či NFC. Nejnovější zprávy a články zprostředkujete vestavěná RSS čtečka.

Zhodnocení

Výrobce svoji novinku předem zabil několika kroky, které alespoň z mého pohledu odporují logice. Na začátku prodeje nasadil poměrně vysokou cenu, pohybující se kolem 7 000 Kč. Co dostane uživatel za tuto cenu? Zastaralejší 800MHz procesor, starší grafiku Adreno 200, klasický TFT displej, ze strany výrobce není potvrzená aktualizace na Android Ice Cream Sandwich, dále je tu pak i slabá interní paměť.

Z testování telefonu jsem odhalil další řadu nedostatků nebo věcí, které mi celkem vadily. Jednalo se o nepříliš kvalitní reproduktor, opravdu slabý fotoaparát, občasné zpomalení při spuštění více aplikací na pozadí. Na druhou stranu se mi zalíbilo dílenské zpracování, zajímavě pojatá LED dioda ve spodní štěrbině a fantastická výdrž.

Konkurence

Huawei Ascend G300

Konkurence k novince bude nemilosrdná. Za podstatně nižší cenu do prodeje vstoupila novinka Huawei Ascend G300. Ta nabídne 1GHz procesor, špičkový dotykový displej s IPS technologií nebo fotoaparát, který nabídne nižší rozlišení, ale podstatně lepší obrazovou kvalitu. Nespornou výhodou, ne-li zcela zásadní, může být aktualizace na Android Ice Sandwich, která má být výrobcem uvolněna v průběhu června.

Huawei Ascend G300 – oficiální fotografie

TIP: Recenze Huawei Ascend G300 – Bojovník s velkým displejem

LG Optimus Black

Dalším rivalem je LG Optimus Black. Ten disponuje velmi jasným dotykovým displeje TFT NOVA s úhlopříčkou 4 palce. Procesor TI OMAP 3630 pracuje na frekvenci 1 GHz a grafické jádro je PowerSGX 530. Výhodou je i poměrně menší tloušťka a také přislíbená aktualizace na Android ICS v průběhu třetího kvartálu letošního roku.

LG Optimus Black – oficiální fotografie

TIP: Recenze LG Optimus Black – Nejštíhlejší ze štíhlých

Samsung Galaxy W

Aby konkurence nebylo málo, je tu i další silný rival. Samsung Galaxy W, ten tasí silné eso v rukávu v podobě 1,4GHz jednojádrového procesoru. Sekunduje mu paměť RAM 512 MB či silnější grafika Adreno 205. Dotykový displej má menší úhlopříčku 3,7 palce a fotoaparát nabízí „pouhé“ rozlišení 5 Mpx. Na oplátku vše vyvažuje nahrávání videí v rozlišení 720p.

Samsung Galaxy W – oficiální fotografie

TIP: Recenze Samsung Galaxy W – Výkon za hubičku

Nové Motoroly by mohlo pomoct podstatné snížení ceny a vydání nového softwaru, který by řešil optimalizaci celého prostředí a zejména zlepšil výslednou kvalitu fotografií.

motorola-motoluxe
Klady
  • Hardwarová spoušť fotoaparátu
  • Velmi dlouhá pohotovostní výdrž baterie
  • Dobré zobrazovací schopnosti TFT displeje
  • Mnoho barevná nofikační LED dioda
  • Perfektní dílenské zpracování
Zápory
  • Fotoaparát nepořizuje videa v HD rozlišení
  • Průměrný zvukový reproduktor
  • Zastaralý hardware
  • Špatná obrazová kvalita fotoaparátu
Diskuze ke článku
Empty_Smile
Dobrý den,

je určitě u tohoto telefonu použito odolno sklíčko Gorilla Glass? Na webu Corning Glass tento model není uveden.
Robert
Dnes jsem tuhle Motorolu zakoupil a zatim se s ni seznamuji. Nohuzel se mi nikde nedari najit ono pokrocile nastaveni fotoaparatu kde by se dala vybrat mira komprese. At hledam jak hledam, nikde to tu nevidim :/ V manualu o tom taktez nepisou ani slovo.
lukas
Dobry den zakopil sem si dnes tento telefon a nemuzu přít. Na to jak mam vypnout ty vybrace pri psani sms.můžete mi nekdo poradit dekuji.
mikkel
Dobry den, ma nekdo zkusenost se Skype u Motoluxe ? Mam problem, ze mi nefunguje mikrofon i kdyz mi signalizuje, ze je aktivni. Ja slysim, video funguje, ale me nikdo neslysi. Kdyz pouziji Viber, tak tento problem nemam. Dale mi telefon zamrza a to tak, ze nereaguje ani na vypnuti a musim vyndat baterii. Dal mam problem s pripojenim na WiFi, nechce se prihlasit a podari se mi to az tak na 5 pokus. Delam neco blbe a nebo ho mam reklamovat ? Dik

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze