LG Optimus L7
recenze

LG Optimus L7

Vzhled není všechno

Po rozpačitých prvotních dojmech ze stylového Optimus L7 jsme se rozhodli zavrtat hlouběji a zjistit, zda se v útrobách tenkého těla nenajde více důvodů, proč si tento kousek pořídit. Kromě pomalého procesoru tu totiž najdeme také 5Mpx fotoaparát, zajímavé aplikace a nejnovější verzi operačního systému Android.

Po plnohodnotném ozkoušení je jasné, že bude celá trojice řady L-Style zapadat do skupiny levných a hezkých smartphonů, které lákají spíše vzhledem, než hardwarem. To samozřejmě neznamená nic špatného, jen se pak zákazník nesmí divit, že přístroj nestíhá všechno tak, jak by si představoval. Optimus L7 patří ve trojici mezi ten nejvybavenější, což jej ale nedělá o nic kvalitnějším přístrojem. Má totiž nejen své světlé stránky, ale i mouchy, o kterých si povíme více v samotné recenzi.

Technické parametry LG Optimus L7

Kompletní specifikace
Konstrukce125,5 × 67 × 8,7 mm, 122 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 640 × 480 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S1 MSM7227A, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 200
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 2,7 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčervenec 2012, 5 432 Kč

LG Optimus L7 – videopohled

Obsah balení

V balení kromě samotného přístroje naleznete víceméně standardní obsah. Nechybí síťová nabíječka, datový a nabíjecí microUSB kabel, stereo sluchátka s konektorem 3,5 mm Jack a manuál. Tedy vše, co se u telefonu podobné třídy očekává.

Optimus L7 velmi připomíná stylovou řadu Chocolate

Design a konstrukce: tenký a seriózní

Vzhled rozhodně patří mezi světlé stránky přístroje. Optimus L7 je tenký a stylový kvádřík s tloušťkou pouhých 8,7 milimetrů a hmotností 122 gramů, což ho dělá vhodným kandidátem jak do kapsy u košile, tak dámské kabelky. Přitom design se drží univerzální cesty, která se bude líbit jak mužům, tak ženám. Ze všech stran konstrukci obepíná plast, který je na zadním krytu texturovaný, takže se telefon velmi dobře drží. Přední zasklenou stranu zabírá velký displej, který sahá prakticky až ke stranám, kde naleznete hezký chromovaný obvod. Jediné, co pod displejem najdete, je prostřední hardwarová potvrzovací klávesa a dvě schovaná senzorová tlačítka, šipku pro krok zpět a nabídku systému Android. Ty jsou v normálním stavu takřka neviditelné a rozsvítí se pouze při interakci prstem, což působí zajímavě.

Celou přední stranu zabírá velký displej

Nahoře naleznete kromě obligátního tlačítka pro vypnutí a zamknutí obrazovky jen konektor 3,5 mm Jack pro připojení sluchátek. Pravá strana je tlačítky zcela neposkvrněna, levá pak nabízí pohled jen na tenký regulátor hlasitosti, který takřka nevystupuje z těla, má však stabilní a jistý stisk. Dole uprostřed najdete taktéž jen jeden microUSB port. Na zadní texturované straně není moc rušivých prvků. Stříbrná ploška schovává čočku fotoaparátu a LED diodu, jen o trochu níže je pak logo výrobce a dole zdířka reproduktoru.

Tlačítek na povrchu přístroje není mnoho

Tělo přístroje je jinak zpracováno velmi kvalitně a pevně. Zadní kryt se dá kompletně vyloupnout nehtem, jeho držení a posazení v konstrukci je však stabilní a nevykazuje žádnou vůli. I po několikátém vyndání nic nezačíná skřípat a vrzat, vše do sebe opět zapadá a vytváří celistvý kus konstrukce. Díky designu a využité kombinaci materiálů vypadá Optimus L7 hodnotněji, než jaký opravdu je, což je rozhodně plusový bod inženýrům. Přístroj totiž spadá do střední třídy, designem by se však nestyděl ani v té nejvyšší.

Výdrž: na výlet i do práce

Optimus L7 má na svůj hardware dost velkou Li-Ion baterii o kapacitě 1700 mAh, takže se dá předpokládat, že vydrží o něco déle, než výkonnější konkurence. Předpoklady se naplňují, jelikož přístroji nedělá problém vydržet na jedno nabití i dva plné dny. To samozřejmě za předpokladu, že jej používáte s rozmyslem. To znamená několik SMS zpráv a hovorů, poslech hudby, občasná návštěva internetového prohlížeče a obvyklé pracovní nasazení. Pak telefonu nedělá problém požádat o nabití až na začátku třetího dne, což je na poměry smartphonu více než slušné. V případě, že jej budete zatěžovat více, tedy GPS a Wi-Fi pojedou bez přestání a do rovnice přidáte hraní her, budete muset nabíjet už po jednom dni. Dobře na tom není ani volání samotné, bez přestání si zavoláte jen čtyři hodiny. Hudba vám naopak vydrží něco málo přes 24 hodin. Celkově se dá tedy výdrž označit za lehce nadprůměrnou, především budete-li přístroj používat s rozumem.

Pod krytem se skrývá vyjímatelná baterie, slot pro SIM a microSD karty

Zvuk: repráček se snaží

V přístroji najdeme jen jeden repráček schovaný pod zdířkou na zadní straně, ten však nehraje vůbec špatně. Skvěle si poradí s basy, výškami, je citlivý na hlasy a nikdy se nestane, že by ve vysokých tónech pískal či šustěl. Všechny tóny jsou hrány čistě a to i na nejvyšší hlasitost. Samozřejmě pokud prahnete po vyšší kvalitě, musíte si do telefonu připojit vlastní sluchátka. Pak se vám zpřístupní funkce zvukových efektů, díky které můžete zážitek vypiplat ještě o něco více nastavením jednotlivých křivek a šablon v ekvalizéru. Celkově jsem však s výslednou kvalitou repráčku spokojen. Bude vám sloužit jak při hudbě, tak filmech a hlasitém odposlechu.

Displej a uživatelské prostředí: Android se slabým srdcem

Pocit z používání nejnovější verze operačního systému Android je i po několika dnech lehce rozpačitý. Pod kapotou totiž najdeme opravdu zastaralý jednojádrový procesor ARM 7 s taktem 1 GHz, 512 MB operační paměti a grafický čip Adreno 200, což pro opravdu plynulý běh nejnovější verze systému Android stačí jen tak tak. Ice Cream Sandwich je totiž zatím nejnáročnější verzí a připočteme-li k tomu vlastní uživatelskou nástavbu LG, má Optimus L7 co dělat, aby vše stíhal. Z části to vynahrazuje velký displej s úhlopříčkou 4,3 palce a rozlišením 800 × 480 pixelů. Rádi bychom tu viděli alespoň qHD rozlišení, i přítomný displej však předvádí překvapivě kvalitní podívanou se sytými barvami a dostatečnou ostrostí zobrazení. Problémy nemá ani při bližším zkoumání a i když se papírově nemůže přímo měřit s lepšími displeji na trhu, odvádí svou práci na výbornou.

Displej je dostatečně ostrý a jasný, nehledě na menší rozlišení

Ovládání systému je rychlé a svižné, dokud máte relativně volnou paměť pro běh aplikací. V tomto případě nenarazíte na jediný problém. Prostředí je velmi hezké a graficky vypiplané, na každém kroku narazíte na animace a animované přechody, které se opravdu povedly. Skvěle vypadá například odemykání obrazovky, které lze provádět kdykoliv na displeji. Stisknete určité místo a pak jen táhnete tapetový kruh, pod kterým už vidíte základní plochu. Celé menu a nastavení bylo taktéž lehce přepracováno, aby odpovídalo barevnému stylu prostředí, což jedině vítám. Základní Android totiž moc pestrobarevný není a podobná změna příjemně potěší.

Úvodní obrazovka je barevná a velmi přitažlivá

Uživatelské prostředí se od základního Androidu ani tak moc neliší. Opět tu máme pět ploch s pevně daným počtem, které lze obohatit zástupci, widgety a dalšími maličkostmi. Zde navíc lze všechny ikony v menu přeskupovat podle svého, což v původním systému není možné. Také zde narazíte na mnohem větší přizpůsobitelnost, ať už jde o styl animací, jejich počet či vzhled samotné nabídky. Ta je velmi podobná klasickému Androidu, kde listujete do strany pro přechod do další nabídky a můžete i ručně vybrat jednu z lišt menu, ať už se jedná o aplikace, stažené aplikace či widgety. Ikony lze shromažďovat do složek a vůbec si s obsahem ploch více vyhrát. Musíte mít samozřejmě na paměti, že je počet animací a rozličných blbůstek přímou úměrou spojen s rychlostí systému.

Menu i nastavení jsou klasickým Androidem

Problém totiž nastává v momentě, kdy je paměť přeplněna spuštěnými aplikacemi a nepotřebnými animacemi. Systém si aplikace nedokáže efektivně pozavírat, aby si uvolnil nějaké místo. Často musíte manuálně zajít do nastavení a vypnout nepotřebné procesy, jelikož je z nějakého důvodu systém sám nevypíná. To znamená, že se po chvilce nahromadí v paměti a reakce se stávají velmi trhanými a pomalými. Za to může spíše starý procesor a malá operační paměť, než operační systém samotný, výsledek je však stejný. Často se tak systém začne sekat a stává se prakticky neovladatelným, což jen zdržuje od práce a vyžaduje zabrousit do nabídky, kde už si paměť alespoň trochu uvolníte. Malá paměť navíc znamená i to, že si moc náročných aplikací najednou nespustíte.

Benchmarky a testy modelu Optimus L7

Špatná optimalizace uživatelského prostředí a slabý hardware jsou tak jedněmi ze základních kamenů úrazu, protože kvůli tomu strádá jak ovládání, tak zážitek samotný a zákazník začíná po chvilce snít o čemkoliv, co by mělo rychlý systém. I můj starý HTC Desire reaguje na betaverzi Ice Cream Sandwich rychleji, než Optimus L7, který jej má oficiálně, takže se nemá výrobce na co vymlouvat.

Fotoaparát a video: občasné momentky

Lépe na tom není ani fotoaparát, který prvotřídní funkce zadupává do země kvalitou snímků. Senzor zvládá rozlišení 5 Mpx a nechybí ani přisvětlovací LED dioda. Kvalita snímků se ale ve srovnání s podobnou konkurencí pohybuje v hlubokém průměru, a to i při dobrých světelných podmínkách, což je opravdu škoda.

Prostředí fotoaparátu

V nastavení totiž najdete dost podrobné volby včetně vyvážení bílé, saturace, autofokusu či kontroly ISO. Ve scénách je přítomno makro, panorama i několik dalších nastavitelných prvků včetně sportu, noci, západu slunce, portrétu a jiných. Potěší sekvenční focení, kdy po stisku spouště nasnímáte několik fotografií rychle po sobě a poté vyberete tu nejlepší. Výsledná kvalita však nikdy není dost dobrá na to, abyste podobné možnosti opravdu využili a fotoaparát se tu tak stává spíše příležitostným pomocníkem, když musíte někde zachytit nečekanou situaci. I za nejlepších světelných podmínek totiž fotky postrádají potřebnou ostrost a věrné podání barev. Ty se čas od času rozmazávají, lépe na tom nejsou ani stíny a podání černé, kde je viditelný šum.

Zkušební fotografie

Dobře osvětlený exteriér

Panoramatický snímek

Jako na potvoru je na tom video ještě hůře. Senzor dokáže natáčet video pouze ve VGA rozlišení (640 × 480 pixelů) při 30 snímcích za vteřinu. Kamera se to snaží v nastavení vynahradit obrazovými efekty, to je však spíše malou náplastí. Lépe na tom není ani přední kamerka, které však už rozlišení 0,3 Mpx dokážeme prominout. Jak můžete posoudit ze zkušebního videa níže, i video spadá do kategorie „pro případ nouze“, aby zachytilo něco pro vás opravu důležitého. Postrádá totiž ostrost a barvy se při pohybu rozmazávají, což nepůsobí dobře. Opět velká škoda, ale senzor na zadní straně není a nebude uzpůsoben pro fotografy.

LG Optimus L7 (testovací video) – VGA, exteriér

Multimédia: klasický Android

Jednou z tradičně silných stránek operačního systému Android je jeho otevřenost a bohatá nabídka funkcí všeho druhu. Optimus L7 naštěstí není výjimkou a už v základu přináší propracovaný hudební přehrávač, FM rádio s funkcí RDS, funkci dálkového ovladače a další užitečné aplikace. Hudební přehrávač je klasickým Androidem. Nabízí pohodlné řazení skladeb do jednotlivých seznamů, ukazuje alba a důležitou informaci během přehrávání a dovoluje nastavovat ekvalizér podle potřeby. Nechybí ani velmi praktické ovládání přehrávače v notifikační liště.

Hudební přehrávač

Videopřehrávač je velmi jednoduchý a účelný, přístroj se navíc už v základu může pochlubit kodeky DivX. Pro lepší a pohodlnější zážitek ale doporučujeme stáhnout si propracovanější přehrávač, kterých jsou na Google Play desítky.

Filmy vypadají na velkém displeji skvěle

Z online obchodu si samozřejmě můžete stáhnout cokoliv, včetně her. Bohužel tady opět narážíme na problém slabšího hardwaru, kvůli kterému se vám nepoštěstí stáhnout ty nejnovější a náročné tituly. Google Play je však místem stovek jednodušších a neméně zábavných her, jež nebudou přístroji dělat nejmenší problémy. Závody Reckless Racing 2 či klasika v podobě Angry Birds zabaví na desítky hodin. A až vás omrzí, stáhnete si další. Interní paměť sice nabízí uživateli jen 2,7 GB volného místa, přístroj ale podporuje paměťové karty microSD, takže si jej rozšíříte až o 32 GB, s čímž se už dá žít.

Na principu Google Play funguje také vlastní obchod LG s názvem SmartWorld, kde po registraci najdete množství vyzvánění, tapet a obrázků, kterými si obohatíte systém. Nečekejte ale nic převratného.

Internet a datové funkce: kvantita nad kvalitou

Velký barevný displej doslova láká na pořádné surfování a vzpomeneme-li si na jiné přístroje s operačním systémem Android, zjistíme, že máme většinou co do činění s velmi kvalitním provedením internetového prohlížeče. Je tomu tak i zde, i když funkčnost bohužel trochu kazí nedostatek paměti a slabý procesor. Prohlížeč nepřináší do systému nic nového. Opět lze přepínat mezi jednotlivými okny, ukládat záložky a historii, sdílet stránky či ukládat stránky pro čtení offline. Zde není co vytknout. Jakmile se ale dostaneme k samotnému brouzdání, zjistíme, že není Optimus L7 uzpůsoben pro dlouhé noci u internetu.

Internetový prohlížeč v normálním režimu

Prohlížení stránek je totiž velmi pomalé a trhané, prohlížeč na prst nereaguje rychle a i ta nejjednodušší stránka vyžaduje pevné nervy, což rozhodně není ten zážitek, který by každý od svého telefonu očekával. Nepomáhá ani promazání aktivních procesů, Optimus L7 zkrátka nestíhá a velmi rychle se zadýchá. To je rozhodně škoda, jelikož se velký displej ideálně hodí právě pro internetové řádění. Zde se ale jedná o úkol pro otrlé. Prohlížeč je tedy využitelný pouze v nouzi.

Internetový prohlížeč v landscape režimu

Trochu paradoxně nabízí přístroj slušný datový balíček, kde nechybí GPRS, EDGE, UMTS či HSPDA s rychlostí až 7,2 Mpbs. Hvězdou večera je ale bezesporu podpora NFC, která je propojena s aplikací LG Tag+. Ta funguje tak, jak byste od rychlé bezdrátové komunikace mezi přístrojem a příslušenstvím očekávali. Do okolí si přilepíte speciální nálepku, nad kterou pak stačí mávnout telefonem. Tím se automaticky nastaví požadované spektrum funkcí, od vyzvánení a zvukového profilu až po jas displeje či jednotlivé aplikace. Pokud jste tak například v práci, aktivujete si kancelářský režim. Po zalehnutí pak spustíte režim Spánek. Bohužel v základním balení tagy přítomny nejsou, takže si je zákazník musí dokoupit zvlášť.

TIP: Podívejte se také na naše záběry z Barcelony.

GPS: cesta se najde

Bez GPS navigace už by to dnes nebyl smartphone a Optimus L7 nabízí tradiční kombinaci aplikací Google Mapy, Latitude a plnohodnotné pokrokové navigace. Každá slouží ke svému účelu, Google Mapy pomohou najít přesné informace o cestě a potřebném místě, případně naplánovat trasu a vytyčit si hlavní body. Latitude najde důležitá místa a informuje vás o detailech. Navigace pak udělá přesně to, co od ní čekáte. Po vyznačení trasy vás začne navigovat a dovede vybranou cestou až do cíle, pro plnohodnotné použití však vyžaduje internetové připojení. V této sekci tedy panuje plná spokojenost, ostatně jako ve většině ostatních případů.

Google Mapy, Latitude a Navigace

Telefonování a komunikace: bohaté možnosti

Také telefonní seznam a veškeré náležitosti jsou věrné systému Android. Kromě kontaktů se můžete rychle přesunout do lišty vytáčení telefonního čísla, záznamů hovorů a oblíbených čísel. Při zadávání čísla se nad numerickou klávesnicí automaticky prohledává váš seznam, v oblíbených položkách se pak řadí nejpoužívanější kontakty. Samotný seznam je propracovaný a velmi podobný jiným přístrojům s Androidem. Kromě základních informací máte možnost přidat dodatečné prvky, upravit osobní vyzvánění, fotografii a propojit profil s několika různými účty včetně sociálních sítí. Skvěle poslouží také synchronizace seznamu s účtem Google, takže na SIM kartě ani nemusíte mít žádné kontakty uložené.

Telefonní seznam, kontakty a záznamy hovorů

Z telefonu lze posílat SMS a MMS zprávy, mezi kterými se velmi jednoduše přepíná. Klávesnice je dostatečně prostorná a pohodlná, především pak v landscape režimu, často se ale stává, že reaguje pomaleji, případně dohání vámi napsaný text po několika vteřinách. Není to nic katastrofického, ale rozhodně to nepotěší.

Kromě klasických zpráv máte k dispozici integrované aplikace sociálních sítí Facebook a Google+, stejně jako klasický GTalk, takže z hlediska komunikačních dovedností přístroji nelze nic vytknout. Už základní nabídka přináší plnohodnotné pokrytí všech sítí a účtů, které může uživatel potřebovat.

Virtuální klávesnice je dostatečně prostorná a pohodlná

Organizační funkce: jen to důležité

Pro businessmany a pracanty se najdou veskrze praktické aplikace a funkce. Nechybí pokročilý kalendář, který synchronizuje poznámky s Google účtem a nabízí několik různých pohledů. Kalkulačka a hlasový záznamník už jsou prakticky povinností. Navíc je v telefonu předinstalovaný kancelářský balíček Polaris Office, kde jdou velmi jednoduše prohlížet, upravovat a vytvářet dokumenty Word, Excel či Powerpoint. Aby toho nebylo málo, v menu narazíte i na obyčejné poznámky a aktuální zprávy, jež se vám synchronizují se serverem. Opět tedy maximální spokojenost.

Kalendář, GTalk, Polaris Office a poznámky

E-mail: pohodlný pracant

Stejně jako v kterémkoliv jiném Androidu zde najdete pohodlnou kombinaci interního e-mailového klienta a více podrobného GMailu. V prvním jmenovaném stačí zadat svou adresu, krátce si pohrát s nastavením a nastavit si účty podle svých představ. GMail nabízí ještě jednodušší nastavení, jelikož vše provádí automaticky. Přináší ale pohodlnější a hlavně přehlednější základní menu, kde jsou seřazeny e-maily podle vybraného účtu. Nahoře můžete přepínat mezi svými dalšími účty a na liště dole máte přístup k několika základním funkcím. Senzorové tlačítko dodatečného menu pak slouží pro přístup do nastavení a správy vašeho emailového klienta. K novému e-mailu lze velmi jednoduše přidat přílohy, další příjemce a text samotný, vše se zobrazuje na jedné stránce a navzájem si nezaclání.

Emailový klient a GMail

Závěr

LG Optimus L7 se snaží dokázat, že i přes svůj slabý hardware dokáže být zákazníkům užitečný, většinou ale zůstává na půli cesty. Má totiž jen několik opravdu nesporných kladů, mezi které patří například hezký a stylový design, lehká a pevná konstrukce, bohatá základní nabídka aplikací a samozřejmě nejnovější verze operačního systému Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Důležité aspekty, jako je volání, psaní zpráv a kancelářské práce zvládá bez problémů, takže si zajisté najde své příznivce mezi nenáročnými pracujícími lidmi.

Ti z vás, kteří prahnou po rychlosti, výkonu, FullHD filmech a nejmodernějších hrách, se budou muset poohlédnout jinde, protože jim nemá Optimus L7 co nabídnout. Největším úderem pod pás je zastaralý jednojádrový procesor a jen 512 MB operační paměti, což je kombinace, která na sobě musí táhnout nejen Android 4.0, ale i vše ostatní. Jakékoliv náročnější aplikace a procesy tedy tvrdě naráží na nedostatek výkonu, což se odráží prakticky ve všem. Korunku všemu pak nasazuje průměrný fotoaparát, který se hodí akorát tak na občasné momentky.

LG Optimus L7 rozhodně není špatným telefonem. Kvůli několika fatálním chybám však naláká jen nenáročné uživatele, kteří navíc polovinu jeho funkcí ani nevyužijí. Za cenu pohybující se na hranici 9 000 Kč je to navíc opravdu slabé. Snad příště.

Konkurence na trhu

Konkurence v podobné cenové hladině je docela velká, díky čemuž se dá najít podobný přístroj i v mnohem levnější cenové úrovni.

Nejblíže má z hlediska parametrů k recenzovanému kousku asi nový Huawei Vision, který nabízí stylový design, jednojádrový procesor s taktem 1 GHz, 512 MB operační paměti i 5Mpx fotoaparát. To všechno ale přináší za mnohonásobně nižší cenu, což mluví za vše.

Špatně na tom není ani dvojice novinek od HTC. Levnější kousek HTC One V se kromě oblíbené bradky v konstrukci může pochlubit novějším jednojádrovým procesorem s taktem 1 GHz, 512 MB operační paměti, 5Mpx fotoaparátem a operačním systémem Android 4.0. Opět vás ale vyjde o pár tisíc levněji.

Zleva Huawei Vision, HTC One S, One V a Motorola MOTOLUXE

Nejlépe je na tom ve srovnání asi model HTC One S, který zcela jasně ukázal svou kvalitu. Za cenu, která je jen o tisíc vyšší, než cena Optimuse L7, dostanete dvoujádrový procesor s taktem 1,5 GHz, 1 GB operační paměti, 8Mpx fotoaparát či grafické prostředí Sense 4.0. A to už je podstatný rozdíl.

Jako poslední si pro vás vybereme novou Motorolu MOTOLUXE. Ta se řadí do nižší střední třídy a najdete tu velmi podobné parametry. Do nich patří jednojádrový procesor s taktem 800 MHz, 512 MB operační paměti, 8Mpx fotoaparát či operační systém Android 2.3. Cena se navíc opět pohybuje o několik tisícovek níže.

Jak vidíte, na trhu najdete dostatek přístrojů s podobnými parametry, ale mnohem nižší cenou. Jinou možností je trochu si připlatit a vybrat si už podstatně výkonnější kousek. Výběr je ale na vás.

LG Optimus L7 můžete zakoupit na obchodě SunnySoft.

lg-optimus-l7
Klady
  • bohatá základní nabídka aplikací
  • podpora NFC
  • povedená grafická nástavba
  • nejnovější verze systému Android
  • velký a dostatečně kvalitní displej
  • tenká a pevná konstrukce
  • elegantní design
Zápory
  • malá operační paměť
  • velmi pomalý internetový prohlížeč
  • časté záseky a zpomalení systému
  • natáčení videa pouze ve VGA rozlišení
  • hodně průměrná kvalita fotografií
  • chybí alespoň qHD rozlišení
  • zastaralý hardware
Diskuze ke článku
stepo
Me by vazne moc zajimalo,proc jste v minulem clanku psali,ze procesor je 1Ghz,ale arm v5. A ted tady v recenzi zase pisete ze je to klasickej arm v7?? No nic..jinak stahl jsem si taky nejakej ten banchmark,konkretne Antutu, a me rgkore je vysí nez u prave recenzovaneho LG Optimus L7. Mam xperii mini od sony,a dosahl jsem na skore 3236bodu:-D
Romualdo
Dobrý den,
chválím povedenou recenzi.
Chtěl bych se zeptat jaký výkon (output) má nabíječka a jaká je délka nabíjecího/datového kabelu?
Nikde jsem tuto informaci nenašel, ani ji v recenzích všeobecně neuvádíte.
Děkuji.
Miki
Jak můžete říct že ty telefony jsou v porovnání tolikrát levnější když tento telefon stojí 7000 Kč HTC one S není dražší o 1000Kč ale o minimálně pět stojí totiž kolem 13000 Kč htc one V stojí stejně jako L7 a to 7000 Kč.
Roman
Dobrý den, chtěl bych se zepta jestli se v tomto telefonu platí za mapy a gps když nejsem na wifi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze