Project Ara postupuje: vývojáři mohou objednávat základní desky

6

O Projectu Ara od Googlu jsme již slyšeli několikrát. Modulární telefon, který si v podstatě každý sestaví sám, se nyní posunul do další fáze. Google totiž připravuje první vlnu distribuce základních desek směrem k vývojářům.

Project Ara se prvně ukázal loni na podzim a je vidět, že Google se na něj poměrně značně soustředí. Na jaře jsme se dočkali vydání vývojového balíčku a nyní již Google chystá první vlnu distribuce základních desek pro první vývojáře. Ti základní desky potřebují pro test vzájemné kompatibility.

Vývojáři se o základní desky musí přihlásit přes speciální formulář, kde mimo jiné uvedou, jaké plány s ní mají. Nejde ani tak o zvědavost Googlu, jako spíše o to, že dodávky základních desek jsou omezené. První objednávky musí proběhnout do 18. července, druhá vlna objednávka poté končí 18. srpna.

Zdroje: projectara.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
iOSHater
Už se těším na první kombinace...
Breta
Tak to je fajn, sice sem tomu po oznameni moc neveril, ale vypada to ze tahlr vize se stane skutecnosti. PARADA, uz se tesim;).
Lubomír Sopůšek
Lubomír Sopůšek
Naposledy upraveno: 16. 7. 2014 10:24
No já jsem zvědav, jak se porvou s návrhem systému pro větší množství komponentů, aby se z toho nestalo monstrum o velikosti mnoha GB bez počítání UI a předinstalovaných aplikací...
Musím ještě dodat, že jsem od začátku skeptický, avšak týmu okolo Ara fandím :)
Moxx
Jen predem upozornuji ze tento segment pristroju tzv Ara project nebude ve vychodni evrope podporovan takze ceši a slovaci tise muzete zavidet evrope od vasich hranic.Preju českym a slovenskym obcanum hezke snění.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze