Project Ara: moduly bude možné měnit za provozu

12

Poskládat si vlastní smarpthone, i to by již mohlo být brzy možné. Ve vývoji je Project Ara od Googlu, o kterém jsme již několikrát slyšeli. Nově na povrch vyplouvají informace o možnosti měnit jednotlivé moduly za chodu celého přístroje.

Prvně jsme o Projectu Ara slyšeli v dubnu letošního roku. Ve zkratce půjde o doma sestavitelný telefon za nízkou cenu. Vyberete si konkrétní součástky a ty pak pouze pospojujete. Již dříve se vědělo, že baterii bude možné nahradit během provozu zařízení. Nyní však víme, že tato šikovná věc se neomezí pouze na baterii.

Project Ara

Ředitel celého projektu, Paul Eremenko, prozradil, že bude možné měnit i další části bez nutnosti přístroj vypnout. Výjimkou bude samozřejmě displej a procesor. Vše si lze představit například tak, že se chystáte vyfotografovat nějakou důležitou scénu či skupinové foto. V ten moment si vzpomenete, že máte při sobě modul s lepším fotoaparátem. Jednoduše jej vyměníte, aniž byste museli telefon vypínat a zapínat. Ihned po výměně pak bude možné fotografovat.

Zdroje: engadget.com, blog.phonebloks.com

Diskuze ke článku
Martin Kalný
Martin Kalný
tenhle projekt mě hodně zaujal a čekám co se z toho vyklube :)
Honza
Motorola má velmi zajímavé projekty. 360, Moto X a Ara.
IronAnt
Proč bych si to měl měnit, proč tam nemít rovnou vše nejlepší? Nefokážu si nějak představit, proč tam mít fanej horší foťák a v kapse nosit lepší, který tam dám až když budu fotit a vzpomenu si na něj. V lepším případě ho z kapsy ztratím a bude po srandě...
Andrej Michalek
Je 19:04 a o Windows 9 ani zmienky. Nebudete robiť blog z predstavenia? :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze