Přežije systém Tizen? Samsung možná chystá model Z2

1

Dnešní trh s operačními systémy je v podstatě rozdělen a prosazení nového hráče bude velmi těžké. Teoreticky by mohl mít největší šanci systém Tizen, který má na svědomí Samsung. Po levném modelu Z1 bychom se totiž mohli dočkat lepšího modelu Z2.

Rozjezd operačního systému Tizen je velmi vlažný a na rychlý úspěch to nevypadá. Původně slušně vybavený model Samsung Z se do prodeje nedostal a jihokorejský výrobce to zkusil mezi low-endy se Samsungem Z1, který prodává na rozvojových asijských trzích. Zde údajně zaznamenal slušné úspěchy, kdy se ho během několika týdnů prodalo více než 100 000 kusů. Tento úspěch chce výrobce samozřejmě zužitkovat, a není proto divu, že se spekuluje o dalším modelu se systémem Tizen.

Samsung Z1

Nový model by se měl dle očekávání jmenovat Samsung Z2 a údajně nabídnout o něco lepší výbavu, než současná „Zet-jednička“. Hovoří se o displeji s vyšším rozlišením, to by mělo povyskočit z hodnoty 800 × 480 pixelů na 960 × 540 pixelů. Otazníky však visí nad úhlopříčkou, která zřejmě také ze současných 4 palců povyroste.

Zdroje: tizenindonesia.blogspot.co, gsmarena.com