Porovnali jsme na videu Samsung Galaxy S III a HTC One X

Dva noví mohykáni na našem trhu, mezi kterými se určitě řada z vás rozhoduje. Jak vypadají vedle sebe? V čem se liší a v čem je který lepší? Oba telefony jsme pro vás porovnali na videu.

HTC One X a Samsung Galaxy S III jsou přímí konkurenti a zároveň vlajkové lodě obou výrobců. Obsahují to nejlepší, co inženýři z Tchaj-wanu a Jižní Koreji dosud vymysleli. Než vám přineseme podrobný srovnávací test, podívejte se na srovnání obou telefonů na videu a shrnutí našich prvních dojmů ze srovnání novinek.

Tip: přečtěte si také naši recenzi HTC One X a první dojmy ze Samsungu Galaxy S III

Samsung Galaxy S III vs. HTC One X – srovnání

Rozměry a ovladatelnost: který se lépe drží a ovládá?

Oba telefony jsou díky svým velkým displejům opravdu rozměrné a rozhodně už nejsou ničím pro dámskou ruku. Samsung Galaxy S III se však i přes větší displej a o něco větší rozměry drží a ovládá lépe. Může za to výrazné zakulacení dolních rohů a tenký rámeček kolem displeje. Palec ruky tak dosáhne dál (pokud máte průměrně velkou ruku, tak s trochou snahy a při správném úchopu až na horní lištu na displeji) a obsáhne větší plochu displeje. One X je hranatější a tlustší a neovládá se tak pohodlně, jako Samsung, jehož Galaxy S III se také pohodlněji celkově drží. Na druhou stranu kvůli štíhlým bokům a lesklým krytům snadněji při neopatrné manipulaci vyklouzne z ruky.

Displej: který je hezčí a který je lépe vidět?

Oba telefony mají špičkové 720p displeje, které jsou výkladní skříní obou výrobců. Kvůli odlišným technologiím ale mezi nimi nalezneme rozdíly, a ne malé. Samsung Galaxy S III poráží HTC v živosti barev a špičkovém podání černé, což je ostatně deviza AMOLED displejů. Pozorovací úhly jsou podobné a jemnost špičková u obou displejů. PenTile matici při této jemnosti nemáte u Galaxy S III při běžném používání šanci zaznamenat. HTC One X je však výrazně lepší v jedné disciplíně, a sice čitelnosti displeje na přímém slunci, kde je Galaxy S III přinejlepším průměrné a i při maximálním jasu a vypnuté automatické regulaci a optimalizaci jsem si často musel stínit rukou, abych něco kvalitně přečetl nebo viděl.

Software: kdo je rychlejší?

Oba nabízejí Android 4.0, oba telefony jsou výborně optimalizované a velmi výkonné. Papírově má výkonnější procesor Samsung, ale v reálu to nemáte šanci poznat. One X těží z čipu nVidia Tegra 3, pro který jsou často optimalizovány a jako první nabízeny špičkové 3D hry. Ty ale bez problému rozběhne také Samsung se svým čipem Mali 400, ale hry mohou dorazit někdy o něco později. Celková softwarová výbava je ultimátní a žádnému z modelů nic podstatného nechybí. Galaxy S III kromě běžné výbavy přidává ještě S Voice, speciální gesta a další užitečné novinky.

Výdrž

Zde je bez debat lepší Galaxy S III, jehož silnější baterie je opravdu znát a i při náročném používání má šanci se dožít večera, což je u One X občas problém. Oba telefony však co se výdrže týče podrobně porovnáme a definitivní výsledek vám přineseme v našem srovnávacím testu.

Fotoaparát

V této disciplíně zatím vítězí One X, který podává celkově a vyrovnaně lepší výsledky, než Galaxy S III, které se fotoaparátem kvalitou oproti Galaxy S II takřka neposunulo. Galaxy S III má snímky často jakoby v oparu a problémy má i za zhoršených světelných podmínek. Softwarovými updaty se však určitě kvalita fotografií postupně zlepší. HTC zase musíme pokárat za občas se objevující fialový nádech fotografií, letitý to problém fotoaparátů v telefonech HTC. Oba dva telefony fotí velmi rychle, One X přidává některé další speciální módy. U obou telefonů potěší, že umí fotit i v průběhu natáčení Full HD videa. Fotografie z obou telefonů můžete porovnat níže.

Podívejte se také na náš test fotoaparátu Samsungu Galaxy S III

Fotografie ze Samsungu Galaxy S III

Fotografie z HTC One X

Tolik dnešní první porovnání těchto dvou mohykánů. HTC i Samsung jsou velmi vyrovnanými soupeři. Tradiční podrobný srovnávací test obou telefonů pro vás přichystáme hned, jak dokončíme podrobné testování Galaxy S III. Vy nám zatím můžete psát níže do diskuze, který telefon je podle vás lepší, případně co bychom v našem podrobném srovnávacím testu neměli vynechat.

Tip: přečtěte si také naši recenzi HTC One X a první dojmy ze Samsungu Galaxy S III

Za zapůjčení Samsungu Galaxy S III děkujeme společnosti Sunnysoft.

Diskuze ke článku
freeman
Ja by som to napísal asi takto: srdce volí HTC ale rozum káže Samsung.
sanino11
Freeman to presne vystihol a toto je moj problem nedokazem sa rozhodnut mezi nimi uz ma s toho boli hlava!
ms
Já si nemůžu pomoc, ale S3 se mi jako telefon prostě nelíbí, takže X je jasná volba... Jediná výhoda S3 je snad větší baterie, ale stejně se to obojí vyplácá za den...
jj
Nevyplácá, one x se vyplácá za půl dne a to je markantní rozdíl pro který jsem ho vrátil a šel do s3. Jinak je co se týče výbavy atd asi lepší one x.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze