Test: jak fotí Samsung Galaxy S III?

7

Než vám přineseme opravdu podrobnou a vyčerpávající recenzi, můžete se zatím podívat, jak vlastně Galaxy S III fotí. To odhalí náš test fotoaparátu novinky. Co myslíte, bude Galaxy S III fotit lépe, než jeho předchůdce Galaxy S II?

Samsung Galaxy S III - oficiální fotografie

Testování Samsungu Galaxy S III se chýlí ke konci. My jsme vám však chtěli zkrátit čekání a mezi tím jsme pro vás připravili podrobný test fotoaparátu. Zaměřili jsme se na jeho fungování v praxi, zkusili jsme hledat nedostatky a popíšeme vám jeho vlastnosti.

Samsung Galaxy S III - živé fotografie

Nepřehlédněte

Fotoaparát v novém Samsung Galaxy S III nabízí rozlišení 8 megapixelů. Snímač je typu BSI CMOS a pochází od výrobce Sony. Tento typ můžeme například spatřit u iPhonu 4S. Objektiv má světelnost f/2.6 a novinkou oproti druhé generace Galaxy je přítomnost kontinuálního ostření i v samotném režimu fotoaparátu.

Prostředí fotoaparátu - uživatel si může levém, respektive horním boku může nadefinovat čtyři vlastní funkce nebo nastavení

Softwarové prostředí je beze změn, přibyly ale nové funkce. Jmenovitě HDR režim nebo Best shot režim, který vybere ze série dvaceti snímků, osm vyvolených nejlepších. Samotného zlepšení se dočkala i odezva fotoaparátu, Samsung proklamuje nulovou odezvu - Zero Shutter. Skutečnost je taková, že odezva je opravdu takřka nulová a pořízení snímků je okamžité, bez zbytečných prodlev.

V horších světelných podmínkách stoupá neúměrně hladina šumu. Dochází ke znatelnému úbytku detailů

Přisvětlovací LED dioda odvádí příkladnou práci. Poradí si s automatickou regulací podle vzdálenosti a nedochází k přepalování objektů

První fotka je pořízena v režimu HDR. Rozdíl oproti běžným snímkům není až tak patrný. Všimněte si ale zvýrazněného nebe

Noční snímky příliš neoslní svoji kvalitou. Naopak makro snímky jsou opravdu špičkové. A fotoaparát se snaží i o náznak bokehu

Vzhledem k vyšší kompresi často dochází ke slévání detailů. Stále je to však únosné.

Za dobrých světelných podmínek snímky vykazují velmi dobrou barevnost se sklony k přesaturování barev. Viz prostřední snímek a modrá obloha.

Video

Samsung Galaxy S III (testovací video) – exteriér, 1080p

Na kvalitu videu může zpívat chvalozpěvy. Výsledný videozáznam je opravdu špičkový a v současnosti patří mezi to nejlepší na poli nahrávání videí u mobilních telefonů. Ostrost videa je výtečná, není rozklepané ani roztřesené. Stabilizátor v rámci možnosti odvádí slušnou práci. Když se podíváme na parametry videa, dozvíme se následující. Výsledný formát je mp4. Přibližný datový tok 17 Mbit/s, snímkovací frekvence je 29 snímků a zvuková stopa je ve stereo kvalitě 126 kb/s.

Závěrečné zhodnocení

Jaké jsou naše dojmy z fotoaparátu? Především jsem rád za pohotovou odezvu fotoaparátu. S novinkou je tak možné zachytit i objekty v pohybu, aniž by došlo k rozmazání. Nové funkce také nejsou k zahození. Multisekvenční režim ocení se hodí například při focení vozidel nebo zvířat. Režim HDR v případě velkých rozdílů v jasu scény pomůže a ve zhoršených světelných podmínkách oživí fotografii. Obrazová kvalita není špatná, ale mohla být lepší. Dalo by se říci, že snímky z Galaxy S II mají o něco lepší ostrost. Na vysoké úrovni jsou opět makro snímky, které jsou chloubou fotoaparátu. Co vy čtenáři? Jak se vám líbí fotografie a video? Myslíte si, že jde o krok vpředu oproti předešlé generaci Galaxy S II? Diskutujte v diskuzi pod článkem.

Už pro vás navíc chystáme podrobné srovnání fotoaparátů a dalších funkcí Galaxy S III a Galaxy S II. Můžete se tak těšit na souboj generací.

Diskuze ke článku
Václav Hora
Mě se to video zdá docela dost rozklepané
Olik
Pekne pekne. Videa ma fakt luxusne, to sa musi uznat. Ale nie je to nahodou tak isto kvalitne aj pri S2ke? :) Videl som porovnanie fotiek, a tam bol dokonca S2 niekedy lepsi, tak pri videach to bude asi podobne ne?
Kynio
Sorry, ale pohyb aut není zdaleka plynulej. Auta jsou dost trhaný. Moje S II natočí plynulejší video o stejný kvalitě obrazu ;)
xdede
Pamata niekto ako začinal S2? tiež neboli kvalitne fotky zozačiatku. Update to viriešil. Má identicky fotak ako iPhone 4S.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze