Panasonic Toughbook CF-LX3: odolný počítač sbalený na cesty

Společnost Panasonic představila odolný notebook kategorie Business Ruggedized pro manažery na cestách. Panasonic Toughbook CF-LX3 je velký notebook se 14palcovým displejem a dlouhou výdrží baterie, který se může pochlubit vyhlášenou odolností řady Toughbook.

Nový notebook Panasonic Toughbook CF-LX2 v sobě skrývá Windows 8.1 Pro, procesor Intel Core i5-4310U vPro (mezipaměť 3 MB, 2,0 až 3,0 GHz s Intel Turbo Boost Technology) a grafickou kartu Intel HD 4400 s podporou DirectX 11, která na cestách zvládne kancelářské aplikace a dokonce i nějaké ty nenáročné hry. Technické vybavení doplňují 4 GB operační paměti (volitelně 8 GB) a úložiště SSD s kapacitou 128 GB.

Toughbook CF-LX3 nabízí výjimečnou 14hodinovu výdrž baterie, avšak to za předpokladu, že máte snížený jas displeje. Navíc se umí rychle dobít, stačí mu pouhé 3 hodiny. Dále je zde možnost snadné a rychlé výměny baterií uživatelem. Toughbook CF-LX3 je vybaven všemi rozhraními pro kancelářské potřeby včetně standardního připojení LAN, konektorů VGA a HDMI pro datové projektory, tiskárny a monitory, a samozřejmě také porty USB 3.0 a 2.0 a slotem na SD kartu. Rychlý přenos dat zajišťuje Wi-Fi a/b/g/n (až 300 Mbit) a Bluetooth v4.0.

oficiální fotografie

O zobrazení obrazu se stará 14" displej s rozlišením HD a technologií TFT, což je opravdu škoda, protože k takovému zařízení by se hodila alespoň technologie IPS a rozlišení by také mohlo být vyšší. Toughbook CF-LX3 vychází z osvědčené řady zařízení Panasonic s odolnou konstrukcí. Tento notebook třídy Business Ruggedized si zachovává vysokou odolnost při mimořádně nízké hmotnosti, která činí 1,26 kg. Tělo je vyrobeno ze speciální magnéziové slitiny zpevněné zvlněnými žebry, která snese i pád ze stolu (zhruba 76 cm).

Toughbook CF-LX3 bude co nevidět v prodeji za cenu 49 080 Kč s DPH.

Zdroje: business.panasonic.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze