OneNote dostává novou porci vylepšení

1

Aktuálně má Microsoft ve svém Windows Store jedinou aplikaci z kancelářského balíku Office a tou je poznámkový blok OneNote. Právě tato aplikace dostala novou porci aktualizací, které snadno najdou uplatnění v běžném životě, ale i při práci.

Aplikace OneNote obdržela poslední velkou aktualizaci v červenci letošního roku, a proto bylo na čase, aby Microsoft tuto jedinou aplikaci z kancelářského balíku Office ve Windows Store aktualizoval. Tento update přináší mnoho nových a užitečných funkcí, které si hned popíšeme.

Nová verze aplikace OneNote využívá některé z nových funkcí, které byly integrovány do Windows 8.1, z čehož vyplývá, že na Windows 8 nebude aktualizace funkční. První z vylepšení je možnost sdílení určité stránky pomocí tlačítka sdílet na Charm baru přímo do OneNote. Díky tomu si můžete uložit recept na lákavý koláč.

Další vylepšení spočívá v tom, že aplikace umí skenovat a digitalizovat dokumenty pomocí kamery na zařízení. Oříznutí, otočení, narovnání, nic z toho nečiní OneNote problém a umí dokonce odstranit stíny a zaostřit obraz. Dále je podporována funkce rozeznávání textu na fotografiích, Microsoft ji nazývá The Optical Character Recognition.

OneNote nyní podporuje i náhledy poznámek, takže nemusíte otevírat celou stránku, jen proto, abyste se podívali, co na ní máte poznamenaného. Došlo i na vylepšení vytváření poznámek pomocí stylusu a mimo to si můžete poznámky číst na celé obrazovce. Aplikace je samozřejmě dostupná na Windows Store zdarma.

Zdroje: neowin.net, apps.microsoft.com