OneDrive pro Windows Phone dostal nový vzhled a funkce

6

Microsoft pokračuje ve vylepšování aplikace pro své cloudové úložiště OneDrive. Naposledy aktualizoval aplikaci pro operační systém Windows Phone, která se dočkala už verze 4.4.0.0. Nejedná se o malou aktualizaci, která by opravovala pouze chyby, ale uživatelé se dočkali výraznějších změn.

Kromě tradiční dávky oprav chyb a zlepšení výkonu je největší novinkou nový vzhled. Tomu dominuje horní modrá lišta, na které je vlevo tlačítko pro přístup do menu, vpravo lupa pro vyhledávání a zobrazuje se, kde se v úložišti zrovna nacházíte.

TIP: Uživatelé Office 365 dostanou neomezený OneDrive: má to ale háček

Další významnou novinkou je pak možnost přihlásit se v aplikaci nejen ke svému soukromému, ale i k tomu pracovnímu účtu přes OneDrive for business. Pracovní soubory můžete prostřednictvím aplikace otevírat a organizovat, ale také nahrávat nové. Stejnou funkci přitom dostali uživatelé na Androidu už na konci srpna. Je tak paradoxní, že uživatelé na vlastním operačním systému Microsoftu se dočkali až po dvou měsících.

Stáhnout OneDrive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: windowsphone.com, windowsphone.com

Diskuze ke článku
Jakub
Kromě těchto opravdu povedených změn, se podstatně zvýšila i rychlost celé aplikace. Kéž by tak pěkně fongovana i aplikace Skype..
gior
Původní koncept WP tímto krokem definitivně končí. Podobný hokej se dá předpokládat i u jiných aplikací od MS a tím pádem i u aplikací třetích stran. Nové prostředí je přizpůsobeno pro neuživatele (...) zařízení s WP. Ke třem nabídkám menu "soubory, poslední a sdílené" se nově dá dostat třemi způsoby. 1. šoupáním na ploše, 2. ikonkami v šedé liště, 3. trojčárkou v hlavičce.
Kdo potřebuje tolik možností, jak udělat jeden úkon?
A když už se zobrazuje, kde se zrovna na onedrive nacházím, mohla se rovnou zobrazovat celá cesta, třeba i s možností jejího zkopírování.
Boze, boze
kdyz uz konecne po vzoru Dropboxu prida MS moznost zaheslovani slozek ? Vselijake mozne ptakoviny porad upgraduji , ale to podstatne ne

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze