Aplikace OneDrive se dočkala aktualizace s novými funkcemi

16

Letos v polovině února spustil Microsoft své inovované osobní cloudové úložiště, které přejmenoval z původního SkyDrive na OneDrive. Nyní se oficiální aplikace napříč mobilními platformami dočkala aktualizace, která přináší nové funkce. Ty však nejsou pro všechny mobilní systémy stejné a nejvíc jich je ve verzi pro Android.

Verze pro Android, která nese číslovku 2.7.0, dostala integraci služby OneDrive pro firmy. V aplikaci se tak nyní můžete kromě soukromého účtu přihlásit i k tomu pracovnímu. Máte tak okamžitý přístup k soukromým i pracovním datům, aniž byste se museli z jednoho účtu odhlašovat a přihlašovat pod jiným. Data v OneDrive pro firmy můžete nejen organizovat a otvírat, ale i nahrávat nová. Další novinkou je možnost uzamčení přístupu pomocí PIN nebo vylepšené automatické nahrávání fotografií.

Naproti tomu v případě iOS a Windows Phone 8.1 si na tyto zásadní novinky budou muset uživatelé, ještě několik měsíců počkat. Ani oni však nepřišli úplně zkrátka a dostali alespoň některá menší vylepšení.

TIP: Microsoft dorovná ve OneDrive velikost prostoru a cenu Googlu

V případě verzi 4.4.2 pro iOS přibylo nové nativní vyhledávací pole a nový náhled AllPhotos, při kterém se chronologicky zobrazí na jedné stránce všechny fotografie, které máte uložené v OneDrive. Uživatelé Windows Phone 8.1 se pro změnu ve verzi 4.3 dočkali přístupu k odpadkovému koši, zlepšení výkonu a opravě chyb.

Stáhnout OneDrive

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: engadget.com, play.google.com, itunes.apple.com, windowsphone.com

Diskuze ke článku
eM
Budu kupovat Lumii, tak se chci zeptat, zda lze mit propojeny onedrive s MS uctem, ktery budu pouzivat na telefonu s tim uctem, ktery pouzivam na win 8 v pc. A dale, jak tohle resi uzivatele win 7? Tam nemaji v pc onedrive jako aplikaci v metru, ale normalne nainstalovanou jako program? A slo by to tak udelat i ve win 8? Tam zatim zadne aplikace v metru nepouzivam a ani nechci. Dik za radu
Dalibor
Na iOS už je více než rok dostupná aplikace OneDrive for Business. Takže služba je dostupná i na apple, jen není vše v jedné aplikaci.
x
Ja osobne na wp lezu do onedrive pres pocket file manager a funguje to naprosto perfektne. Doporucuji vyzkouset.
Azov
a uz funguje i Guest password na složky ? Na tuhle funkci čekám jak ná smilování bozi. Proste zaheslovat složku, dat ji na blog - do té složky by měli přístup jen lidi s heslem, guest pass. Nechci, aby se ti lidi někde registrovali nebo tak. Proste sms bych par lidem dal guest pass a hotovo. Jak to ma třebas photobucket, nebo Zonerama

Moc bych potřeboval a nevím jak na to

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze