Nvidia Tegra Zone nově pro tablety s Windows RT

Portál Tegra Zone od Nvidie určitě znáte z Androidu. Jedná se o obchod s hrami s odkazy na speciálně upravené hry optimalizované pro řadu SoC čipů řady Tegra. Americký výrobce se nyní rozhodl tuto službu uvolnit také ve variantě pro tablety s Windows RT.

Nvidia logo

Microsoft s novými Windows 8 představil také verzi, která je určena pro zařízení s procesory používající architekturu ARM, zejména pak tablety. Verze dostala název Windows RT a v ničem se od "dospělých Windows 8" neliší, až na jednu podstatnou věc. Opět zde máme prostředí Modern UI s dlaždicemi a aplikacemi a možnost přepnout se do plnohodnotného desktopového prostředí, které známe z Windows 7 a dřívějších. Hlavní rozdíl je ale ten, že na Windows RT nefungují běžné aplikace určené pro běžné Windows, a to právě kvůli odlišné architektuře procesoru. Jste tak odkázáni pouze na Modern UI aplikace z Windows Store. Windows RT byly primárně vyvinuty pro tablety. Mnoho takových už se také prodává.

Některé z tabletů s Windows RT v sobě integrují známou čipovou sadu Tegra od Nvidie. Ta oproti konkurenci vyniká především v oblasti grafiky. Největší oblibě se Tegry těší samozřejmě na zařízeních s Androidem. V tomto segmentu je dokonce Nvidia tak silná, že se mohla dohodnout s vývojáři aplikací a her na tom, že budou své počiny upravovat a vylepšovat právě pro Tegru. Veškerý software pro Tegru je pak soustředěn na portálu Tegra Zone. Ten se u Androidu těší opravdu velké oblibě. Není ostatně divu. Zejména graficky vyladěné hry, které už vypadají běžně dobře, se ve verzi pro Tegru chlubí znatelně lepším vykreslením jednotlivých textur, stínování a celkově zkrátka vypadají daleko lépe. I když některé čipsety mají lepší výkon, než například Tegra 3, může tento čipset těžit z optimalizace her, které ve finále vypadají lépe, než na výkonnějších čipsetech. Skrze Tegra Zone lze najít snadno všechny takto optimalizované hry a jedním kliknutím se přesunout na Google Play, odkud hru stáhnete. Stejný koncept nyní přináší nVidia také na Windows RT.

Nvidia se vzhledem k tomu, že Windows RT určitě mají velký růstový potenciál, rozhodla Tegra Zone nabídnout i pro tento systém. Prozatím se zde nachází jen několik prvních titulů. Konkrétně se jedná o hry Judge Dredd vs Zombies, Pinball FX 2, Reckless Racing Ultimate, Riptide GP, Soulcraft, Space Ark, Sprinkle a Vendetta Online. Pokud budete chtít titul stáhnout, otevře se Windows Store, ze kterého tak můžete učinit.

Tip: přečtěte si také článek - Nvidia Tegra 4 klepe na dveře. Nabídne až 72 grafických jader

Nvidia si od uvedení Tegra Zone pro Windows RT slibuje hodně. Do budoucna prý plánuje spolupracovat s mnoha vývojáři tak, aby se v obchodě brzy objevilo velké množství populárních her. Nám nezbývá než tomuto kroku zatleskat a popřát americké společnosti hodně štěstí. Hry pro Tegru na Androidu totiž stojí za to.

Nvidia Tegra Zone si můžete stáhnout na Windows Store

Zdroje: microsoft-news.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze