Kuki na Shield TV posunuje sledování televize na další úroveň

10
Kuki na Shield TV posunuje sledování televize na další úroveň
  • Kuki je aplikace pro sledování televize přes Android, iOS či vlastní set-top box
  • Nově podporuje Nvidia Shield
  • Kupte si Shield a získáte Kuki do konce roku zdarma

I přes rychlý nástup internetu, krátkých videí A služeb jako je YouTube nebo Netflix, televize stále neumřela a v dohledné době asi neumře. Můžeme však sledovat, jak se pomalu přetváří, propojuje se s webem a chytrými funkcemi. Jasným vývojovým krokem může být i cesta, kterou se vydala česká firma Kuki.

Ač by se mohlo zdát, že jedinou změnou oproti běžnému sledování televize je přenos signálu přes internet, v praxi to znamená mnohem více. Sám doma televizi mám a pouštím ji třeba u večeře nebo snídaně. Snad to nebude znít příliš komerčně, když přiznám, že co mám doma službu Kuki, vždy jsem kanály „ladil“ přes ni. Za největší výhodu totiž považuji možnost vracet se v čase a pouštět si seriály až dva dny po odvysílání. Důležité pro mě hlavně je, že se nemusím trefovat na konkrétní čas a Simpsonovi nebo Přátele si tak pustím od začátku a netrápí mě ani reklamy. Časování se však řídí tím, co udává televizní stanice – v praxi to znamená, že po puštění seriálu se dost možná ocitnete na konci předchozího bloku a ručně ještě musíte přeskákat reklamy (mějte na paměti, že je to opravdu jen záznam televizních kanálů).

Dnes už si navíc pro jeho používání nemusíte kupovat speciální set-top box. Kuki funguje jako aplikace pro Android TV, mobilní telefony a nově také na Nvidia Shield. Právě na poslední zmiňované platformě jsem měl možnost službu otestovat. Nvidia evidentně stojí o to, aby byl její Shield chápán jako jedno univerzální zařízení, které stačí pro veškerou zábavu. Možná právě proto přichází s výhodnou nabídkou: pokud si do konce června pořídíte Shield na Alza.cz, automaticky získáte zdarma balíček Kuki větší do konce roku. To znamená 60 televizních kanálů (část z nich v HD kvalitě).

K Shieldu také dostanete zdarma seriály, které Kuki drží delší dobu v paměti. Můžete se k nim tak vracet, procházet si informace o nadcházejících epizodách apod. Ne všechny kanály jsou však automaticky dostupné. Třeba HBO si musíte zaplatit zvlášť.

Pořad si můžete i ručně nahrát, což v praxi znamená prosté uložení, kdy k obsahu máte přístup dalších 7 dní.

Na Shieldu narazíte vlastně na jedinou překážku. Tou bude multimediální ovladač, který se ne úplně hodí pro komplexní ovládání celého prostředí. Co na Android TV nebo ovladači k set-top boxu zvládnete s jedním tlačítkem, zde musíte nahradit pohybem kurzoru a výběrem v nabídce. Pohyb v hlavním menu chce rovněž trochu zvykání, protože se horizontálně posunujete mezi kategoriemi, ale zároveň vidíte horizontální podnabídku. Na druhou stranu, netrvá dlouho a bez problému si na to zvyknete.

Vedle sledování seriálů a televize můžete Kuki využít pro půjčování filmů. Teď samozřejmě nemluvím o záznamech z televize, které si samozřejmě můžete pustit, ale o novějších filmech, které se do televize třeba ještě vůbec nedostaly. Kuki spolupracuje s BanaXi a vy si tak snadno můžete půjčovat jimi nabízené filmy. Nabídka se samozřejmě s velkými zahraničními půjčovnami nemůže rovnat.

Nvidia Shield TV 2017 – videopohled

Nechybí ani vyhledávání, díky kterému snadno najdete seriály či filmy. Snad mě jen mrzí, že nefunguje vyhledávání hlasem, ale požadovaný dotaz musíte vyťukat na virtuální klávesnici, což opět není úplně pohodlné.

Za zmínku určitě stojí, že Kuki funguje a během sledování televize jsem neměl sebemenší problém s připojením, trháním apod. Sledované kanály si navíc sami navolíte – za 200 Kč měsíčně můžete vybrat 30 kanálů a za 400 Kč až 60. Svůj výběr můžete navíc jednou za měsíc měnit. Pokud využijete nabídky Nvidie, výrazně ušetříte a získáte navíc zařízení, které jsme v recenzi chválili za všestrannost. Ve výsledku není problém se na pár kliknutí dostat do aplikace YouTube nebo si třeba vyhledat film na Play Movies. Snadno pak Shield sbalíte a vezmete ho s sebou třeba na dovolenou – to má jedinou překážku, mimo Českou republiku stanice nenaladíte.

Stáhnout Kuki

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
ANO
To je zas "recenze". Na lagroidu na to zapomente. Na lagroid a ios je (pred pokladam) stejna aplikace jak pro windows, prijde mi to jako klon VLC. Pro plnotucne prehravani je potreba bud arris STB nebo samsung TV s tizenem. Rikal jsem si, ze ten shield bude stat tak kolem dvou tisic a vidim, ze nejlevneji za 6:o) To je vysmech, ze je to drazsi nez novy xbox:o)
A to, ze tam je mizerne ovladani, tak znaci asi to, ze je to v tom rezimu zdarma a ne plnotucnem (a taky to nemaji v podporovanych zarizenim, takze tam bude klasicka lagroidi aplikace na dve veci). Mam kuki a uvazoval jsem, ze rodicum hodim klasicky windows tablet a budou mit kuki zdarma, ale ona ta kukina ma i v plnotucnem rezimu hodne otresne GUI a hodne pomale a to i primo na materske netbox siti. A mit to na ADSLku na vesnici a jeste to ovladat pres to free GUI, tak to by byl fakt maximalni otres, to je fakt leda kdyz clovek sedi u pocitace s klavesnici a mysi. Takze jsem se rozhodl zalicencovat dalsi zarizeni za 89korun mesicne (je mozne mit az tri) a bude pokoj. Uz jsem skakal metr vysoko, ze koupim shield (pokud by mel aspon jednu plnotucnou kuki licenci, coz zjevne asi ani nema), ale ta cena je tristni .... cekal jsem max 2500 za jakysi lagroid crap ....
kvok
48 hodin zpětně není nic moc. Navíc je tu ten jejich systém výběru kanálů, kde to, co máte jinde v základu, je tu nutno extra navolit (třeba regionální mutace ČT!).
Pavel
Kuki je k Shieldu zdarma jen na půl roku.
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Super vynález, jsem rád, že doba směřuje kupředu! Vymýtíme satelitní televizi a uděláme všechno po internetu!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze