Nvidia Tegra 4 klepe na dveře. Nabídne až 72 grafických jader

7

V příštím roce nás čeká příchod nové generace oblíbeného procesoru nVidia Tegra. Prozatím sice představena nebyla, nicméně první informace již unikají.

Aktuální nVidia Tegra 3 patří k tomu nejlepšímu, co můžete ve svém telefonu mít. Speciálně pro ni jsou také mnohé herní tituly upravovány a nabízejí následně ještě lepší grafiku. V roce 2013 se dočkáme Tegry 4, které se také říká Wayne, a která své předchůdce dle očekávání opět předčí. Bude například 20 krát výkonnější než starší Tegra 2 a ve srovnání s Tegrou 3 nabídne čtyřka šestinásobný výkon.

I nadále počítejte se čtyřmi jádry, respektive se bude opakovat kombinace čtyř jader a jednoho jádra úsporného. Vzroste nicméně grafika a teoreticky nabídne až 72 jader. Samotná jádra procesoru budou vyrobena novou 28nm technologií, která přináší především menší spotřebu. To na mobilních telefonech dozajista oceníme.

Co nám Tegra 4 nabídne? Například bude podporovat vyšší rozlišení a to až 2560 x 1600 pixelů. Dále přijde vhod podpora USB 3.0. Nepotvrzené zprávy také říkají, že by Tegra 4 měla zvládat přehrávat videa v kvalitě 1440p.

Zdroje: theverge.com, engadget.com, mobilegeeks.de

Diskuze ke článku
pepa
Na piškvorky,by to mělo stačit ne? :D
fero
K čemu na mobilu 1440p když to snad neumí ani TV :D, to už je zbytečné, spíš se zaměřte na úsporu baterie
Milan
A co takhle tablet ten beha na klicku?
Adam
Čím víc jádro, tím víc Android :)))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze