Nový telefon od Leagoo: Elite 2 zaujme na všech frontách

14

Určitě někteří z vás sní o telefonu s velkým displejem, který zvládne všechny náročné úkony, kvalitně vyfotí a přitom nezahálí po vzhledové stránce. Takový model ale není levná záležitost, což je pro mnohé kámen úrazu. Proto přichází novinka Leagoo Elite 2, která nabízí velmi nadějné specifikace za cenu těsně pod 5 000 Kč.

Leagoo je na našem trhu poměrně novým výrobcem, který začal nedávno nabízet své telefony skrze oficiálního distributora Dynamic Mobile. Před několika týdny se k nám dostala první pětice, která se vyznačovala tenkou konstrukcí a vcelku průměrnou výbavou. Nyní však přichází řada Elite a nový přírůstek Elite 2. Ten si zachovává tenkou konstrukci nebo příznivou cenu, avšak specifikace už stoji na mnohem vyšší úrovni.

Leagoo Elite 2

Kov pro každého

Telefon se snaží zaujmout již při prvním uchopení, jelikož disponuje kovovými boky, které přidávají na eleganci. Celkově se vyznačuje spíše ostřejšími rysy s lehce zaoblenými rohy. Kromě hodnotných materiálů zaujme také notifikační LED světlo ve spodní části těla, které indikuje stavy telefonu. K dispozici jsou tři barvy, a sami si můžete navolit, co bude jakou barvou indikováno. Celkové rozměry jsou 154,8 × 77,8 × 7,8 mm a hmotnost činí 163 gramů.

Leagoo Elite 2

Velký displej a hodně paměti

Jedním z hlavních prvků telefonu je 5,5palcový IPS displej s rozlišením 1 280 × 720 pixelů. Proti poškrábání jej chrání odolné sklíčko Gorilla Glass. Displej je také opatřen funkcí Glove Mode, což umožní ovládání v rukavicích.

Leagoo Elite 2

Elite 2 chce zákazníkům nabídnout vysoký výkon, a tak uvnitř tepe osmijádrový MediaTek taktovaný na 1,4 GHz. Potěší přítomnost 2 GB RAM nebo 16GB úložiště. To si navíc můžete díky paměťovým kartám až o 32 GB rozšířit. Vše udržuje při životě baterie s kapacitou 3 200 mAh, což by mělo podle výrobce stačit až na 16 hodin hovoru, 20 hodin poslechu hudby nebo 9,5 hodiny sledování videa.

Nadějný fotoaparát a chytré prostředí

Ani v oblasti fotoaparátu nenechal výrobce nic náhodě a nasadil 13Mpx fotoaparát se snímačem od Sony. Hodnota světelnosti objektivu činí f/2.2 a nechybí automatické ostření nebo přisvětlovací LED blesk. Na přední straně narazíme na přední kamerku se stále nadstandardním rozlišením 8 Mpx, můžeme tak očekávat kvalitní selfies.

Leagoo Elite 2

Prostředí zajišťuje Android 4.4 KitKat s nadstavbou Leagoo UI 3.0 i, přičemž se má brzy objevit aktualizace na nový Android 5.0. V prostředí můžete využívat speciální gesta pro odemčení telefonu, rychlé spuštění aplikace nebo uskutečnění hovoru. Gesta lze také upravovat nebo vytvářet zcela nová. Kromě toho máte možnost využít bezdotykové ovládání, kdy můžete mávnutím ruky zhruba 3 cm nad displejem procházet obrázky v galerii nebo měnit hlasitost přehrávané hudby.

Bez LTE, ale za dobrý peníz

Zatím vše vypadá velmi slibně, avšak první ústupky začínají v oblasti konektivity. V tomto případě totiž nepočítejte s funkcemi LTE a NFC, což může být pro řadu uživatelů rozhodující. Jinak ale nabízí rovnou dva sloty na SIM kartu nebo podporu USB host pro připojení flash disku.

Leagoo Elite 2

A cena? Ta je stanovena na 4 990 Kč a prodávat se bude v černé a bílé barevné variantě. To je za dané specifikace a vzhled vcelku příjemná částka, budeme však vědět více, až se telefon dostane k nám do redakce.

Technické parametry Leagoo Elite 2

Kompletní specifikace
Konstrukce154,8 × 77,8 × 7,8 mm, 163 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6592, CPU: 8×1,4 GHz, GPU: ARM Mali-450 MP
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:58 hodin
Dostupnostduben 2015, 4 990 Kč
Diskuze ke článku
kubik
raději Microsoft Lumia 640LTE
Kamil
Škoda problematického MTK6592 v souvislosti s GPS. Mohli raději použít MT6595 nebo něco už z řady MT67xx
petr
Mediatek bez podpory,ani zadarmo
trubiroh
zase dalsia totalna debillita ! 5 a pol palec a rozlisenie iba 1 280 × 720 px .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze