Leagoo Elite 1: snaha o vstup mezi vyšší třídu

4

V našich končinách stále spíše neznámá značka Leagoo se nově pokusí zaujmout také náročněji smýšlející uživatele. Novinka jménem Elite 1 sází na pětipalcový Full HD displej, osmijádrový procesor, podporu LTE nebo čtečku otisků prstů. Bohužel jsme se nedočkali lákavé cenovky. Ta aktuální je pouze přiměřená a nad úspěchem visí otazníky.

Leagoo Elite 1

Leagoo už o sobě dalo vědět hned několika modely, které jsou na českém trhu prodávány společností Dynamic Mobile. Namátkou zmiňme vcelku povedený model Elite 5, který patří k těm lepším mezi low-endy s LTE. Dnes společnost představila nový model Elite 1. Jak jistě vidíte, marně bychom hledali logiku v označování, neboť nový model stojí na pomyslné špici celého portfólia.

Leagoo Elite 1

Na první pohled je vidět, že s tímto modelem má výrobce větší ambice. Poctivé zpracování, které jde na vrub využití materiálů z nerezové oceli. Potěší velmi malá tloušťka jen 7,5 milimetrů a současně i nízká hmotnost 133 gramů. Po stránce vzhledu se jak v bílé, tak černé variantě snaží originalitu zachránit pochromované prvky, které obíhají linii telefonu či tlačítko pod displejem. Ten narostl do vcelku běžné úhlopříčky 5 palců a disponuje Full HD rozlišením. O jeho ochranu se stará sklíčko Gorilla Glass 3.

Pod kapotou se nachází osmijádrový procesor MediaTek MT6753 s taktem 1,5 GHz, kterému sekundují hned 3 GB operační paměti, což je v dané třídě jednoznačný nadprůměr. Nadprůměrná je také 32GB paměť spolu s podporou paměťových karet. Leagoo Elite 1 je dále prvním modelem výrobce, který nabízí čtečku otisků prstů integrovanou do tlačítka pod displejem. To zároveň funguje jako SmartButton pro rychlé spuštění zvolených funkcí.

Prostředí má na starost operační systém Android 5.1 Lollipop s lehkou nadstavbou od výrobce. Lákavě vypadá 16megapixelový fotoaparát od Sony se světleností f/2.0. Důraz je kladen i na kvalitní selfies, neboť čelní kamerka se může pochlubit hned 13 megapixely a dokonce i automatickým ostřením. Telefon si dále poradí se dvěma SIM kartami, Bluetooth či GPS. Vhod přijde funkce USB OTG pro připojení například flash disku. Nechybí ani podpora LTE, a to včetně českých pásem 800 a 900 MHz. Chybí jen pásmo 2 600 MHz, což však nemusí zatím vadit, neboť není na našem území využíváno. Kaňkou na kráse by mohla být výdrž baterie. Její kapacita je totiž pouze 2 400 mAh.

Leagoo Elite 1 se již na českém trhu prodává v bílé a černé variantě. Startovací cena je však vyšší, než bychom čekali. Aktuálně činí 6 590 Kč a novinka od neznámého výrobce to bude mít s prosazením poměrně těžké.

Technické parametry Leagoo Elite 1

Kompletní specifikace
Konstrukce143,8 × 69,5 × 7,5 mm, 133 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx (4 608 × 3 456), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 18 FPS
ChipsetMediaTek 6753, CPU: 8×1,5 GHz, GPU: ARM Mali-T720 MP3
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:44 hodin
Dostupnostleden 2016, 6 590 Kč

Zdroj: Tisková zpráva Leagoo

Diskuze ke článku
Coohy314
Docela dobrá výbava i na fotkách ujde za ty peníze uvidíme
Honza
Dobrý den,nejspíše máte chybu v části o LTE frekvencích,neboť web myleagoo.cz zmiňuje poodpooru frekvence 2600 MHz http://www.myleagoo.cz/p/leagoo-elite-1-lte-4g/
Robert
Kdy bude v videopohledu?
Maxx
Mám ho již týden doma. Zpracování skvělé, kov a sklo gorilla glass 3.Luxusní zpracování, které se může srovnat s nejlepšími výrobci. Displej JDI full HD, 3 gb ram, atd. Vše funguje naprosto plynule, bez zaseků. Koupeno na gearbest v EU skladu za 180 USD bez dalších poplatků, takže za ty peníze skvělé. Mimochodem přední kamera má taky prisvetlovaci diodu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze