Nový Apple iMac 24" (2023) přichází: nejnovější Apple M3 v hlavní roli

1
Nový Apple iMac 24" (2023) přichází: nejnovější Apple M3 v hlavní roli
Fotografie: Apple
  • Nový Apple iMac 24" (2023) nabízí jako hlavní vylepšení procesor Apple M3
  • Apple zachoval barevné varianty, které debutovaly již s Apple iMacem 24" (2021)

Redesignovaný iMac s procesorem Apple M1 dorazil už před dvěma a půl lety. I přestože po designové stránce neztratil nic na svém kouzlu, Apple se rozhodil představit vylepšenou verzi, která operuje s nejnovějším čipsetem Apple M3. Upřímně, minimálně procesor si už vylepšení zasloužil, co myslíte? Tak tady je...

Apple neexperimentoval, design iMacu zůstal zachován a my se nezlobíme. Díky vylepšenému procesoru Apple slibuje až 2× rychlejší provoz ve srovnání s variantou s procesorem M1. Samozřejmě nechybí ani velký Retina 4,5K displej s 11,3 miliony pixelů. Čip M3 představuje pro iMac skok ve výkonu, nabízí 8jádrové CPU, až 10jádrové GPU a podporu až 24 GB jednotné paměti. Vše samozřejmě v příplatkové konfiguraci, protože v základu má iMac stále jen 8GB RAM. Škoda!

Nový iMac pořídíte ve stejné paletě barev, jako tomu bylo dříve, Apple stále rozlišuje základní a pokročilou řadu. To znamená, že Apple iMac 24" (2023) s procesorem M3 v konfiguraci 8jádrového CPU a 8jádrové GPU pořídíte v modré, zelené, růžové a stříbrné, u výkonnější varianty (8jádrové CPU a 10jádrové GPU) můžete vybírat navíc i ze žluté, oranžové a fialové.

Bohužel se v našich končinách zdražovalo, základní model poskočil z 37 990 Kč na 39 990 Kč, výkonnější variantu pořídíte za 45 990 Kč, ceny se tedy zvedly o 2 tisíce korun. Pokud si nový iMac objednáte dnes, během týdne bude u vás doma.

Diskuze ke článku
Standa Jandečka
Standa Jandečka
Každý rok se to zrychluje 1,2x, 3x.....atd. Teď jsem vzal do ruky starou S7 a že by to jelo tolikrát pomaleji. No nevím. Ano, je to mobil, ale platí TO všeobecně. Reklama musí být

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze