Apple se prý snažil, aby Apple Watch spolupracovaly i s Androidem, ovšem nezvádnul to

6
Apple se prý snažil, aby Apple Watch spolupracovaly i s Androidem, ovšem nezvádnul to
Fotografie: Apple
  • Podle Applu existují technická omezení, která brání spolupráci Apple Watch s Androidem
  • Na vyřešení problému údajně pracoval tři roky
  • Apple se tímto tvrzením brání nařčení z antimonopolního jednání

V souvislosti se soudním sporem, kdy ministerstvo spravedlností USA spolu s několika státy žaluje Apple za antimonopolní jednání, vyplouvají na povrch velmi zajímavé informace. Jak totiž upozornil 9to5mac.com, Apple údajně tři roky pracoval na tom, aby jeho Apple Watch nabídly kompatibilitu i s Androidem (spolupracují pouze s iOS) a po neúspěchu projekt odpískal.

Nejde přitom o žádnou spekulaci, ale přímo o vyjádření Applu na obhajobu toho, že se nechová antimonopolně. I proto je otázkou, zda je tvrzení založené na pravdě. V obžalobě ministerstva spravedlností USA totiž mimo jiné stojí: „Chytré hodinky Apple – Apple Watch – jsou kompatibilní pouze s iPhonem. Pokud tedy Apple dokáže nasměrovat uživatele ke koupi Apple Watch, bude pro něj dražší koupit si jiný druh smartphonu, protože to vyžaduje, aby uživatel opustil své drahé Apple Watch a koupil si nové chytré hodinky kompatibilní s Androidem.

Reakcí Applu pak bylo vysvětlení, že existují technologická omezení a Apple Watch prostě nedokáží spolupracovat s telefony s Androidem. Jak dodává gsmarena.com, tento argument je v době, kdy se to Applu hodí, velmi zajímavý, neboť o tom existují již dřívější zmínky, ovšem Apple to připustil až nyní.

Více problémů pro Apple

Apple si aktuální prochází nelehkým obdobím, kdy řeší nejen žaloby, jako je ta od společnosti Massimo také související s Apple Watch a jejich oxymetrem, ale je i pod palbou kritiky od kontrolních orgánů Evropské komise, jež mu nedávno udělila pokutu 1,8 miliardy eur, i Spojených států amerických.

Tento soudní spor ohrožuje to, kdo jsme, a principy, které odlišují produkty Apple na silně konkurenčních trzích.

Věříme, že tato žaloba je nesprávná z hlediska faktů i zákonů a budeme se proti ní důrazně bránit,“ uvedl Apple k žalobě ze strany USA a také dodal, že by mohla vytvořit nebezpečný precedens. „Ve společnosti Apple každý den inovujeme, aby si lidé technologie oblíbili – navrhujeme produkty, které hladce spolupracují, chrání soukromí a bezpečnost lidí a vytvářejí pro naše uživatele kouzelný zážitek. Tento soudní spor ohrožuje to, kdo jsme, a principy, které odlišují produkty Apple na silně konkurenčních trzích.“.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Spíš než, že by to nešlo, tak nechtějí. Takhle přece Apple nefunguje. Musíte mít produkty od nich, aby vše fungovalo. Takhle vás vedou od první chvíle. Ty jejich kličky, že to tak není, přitom na tom stojí celý byznys, jsou roztomilé. O podobné kejkle se ale snaží i jiní výrobci a jde jim také o to jediné. Apple tomu říká ekosystém.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Prý 😂😂
Porydge Covername
Porydge Covername
Stejně jako když u Galaxy Watch jde EKG a tlakoměr jen na Samsung mobilech. Platíte si hardware, na který vás vyloženě lákají a pak zjistíte, že bez Samsungu ty hodinky umí stejně jako nějaký Mi Band za šest stovek. A Samsung si pečlivě hlídá, aby to nešlo použít ani když si seženete tu jeho Health aplikaci, která je jen v tom jeho Galaxy App storu. Prostě ne že by to nešlo, on to nedovolí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze