Nové luxusní Vertu Constellation: kožený Android za 125 tisíc Kč

23

Výrobce Vertu se soustředí pouze na úzký segment movitých zákazníků. Pro ně připravuje mobilní telefony, které v první řadě vynikají svým designem a velmi hodnotnými materiály. Naprostou novinkou posledních dní je model Constellation, který za cca. 125 tisíc korun kromě hodnotných materiálů přináší i dobrou funkční výbavu.

Vertu již nějakou tu dobu funguje nezávisle na svém původním vlastníkovi, finské Nokii. Tato nezávislost určitě není na škodu, protože pomalu začíná produkovat modely s moderním operačním systémem Android, které oproti svým předchůdcům se Symbianem už více drží krok s dobou i v oblasti technických specifikací.

Žádné napodobeniny, toto je pravá kůže!

Začít musíme rozhodně tím, co dělá každý telefon značky Vertu tak unikátním, tedy způsobem výroby a také použitými materiály. Každý jednotlivý model Constellation bude vyráběn jediným řemeslníkem ve Velké Británii.

Nemějte žádný strach, v tomto preview rozhodně nebudeme používat slova jako plast či nekvalitní. Telefon je vyroben z těch nejušlechtilejších materiálů. Základem je Titan třídy 5, tedy kov, vyznačující se jednak vysokou pevností a také nízkou hmotností a konečně i mimořádnou odolností vůči korozi.

Promo video

Toto šasi je z většiny zadní a části přední strany pokryto pravou telecí kůží v pěti barevných variantách, kterou pro Vertu dodává nejmenovaná, vyhlášená britská koželužna. Displej s úhlopříčkou 4,3 palce a rozlišením HD (jemnost zajímavých 342 ppi) je kryt 100 karátovým safírovým sklíčkem, které díky vysoké tvrdosti, kterou předčí pouze diamant, odolá poškrábání.

Výbava těsně pod vrcholem

Už jsme nakousli, že nové Vertu Constellation obsahuje velmi dobrý a jemný displej, který navíc není tak přerostlý, jak jsme dnes zvyklí. Za zmínku ale rozhodně stojí i další parametry. Vzhledem k tomu, že zde máme co dočinění s chytrým telefonem s operačním systémem Android (konkrétně verze 4.2 Jelly Bean), nelze očekávat podprůměrný hardware.

Vertu vsadilo na výkonný a osvědčený čipset Qualcomm Snapdragon MSM8260 S4 Pro, který rozhodně není žádné ořezávátko. Obsahuje totiž dvoujádrový procesor s taktem 1,7 GHz a GPU Adreno 320. Multimediálního nadšence rozhodně potěší i možnost výběru paměti 32 či 64 GB.

Zapomenout nemůžeme ani na fotoaparát. V tomto případě by model Constellation mohl aspirovat na vůbec nejlepšího fotografa v historii značky. Na své zadní straně totiž skrývá snímač s rozlišením 13 megapixelů. Hned vedle čočky se také nachází výkonný, duální LED blesk. Těm ještě sekunduje i designově povedený výdech hlasitého reproduktoru.

Jak můžete vidět, i výrobci luxusních telefonů si uvědomují, že movití uživatelé se již nespokojí pouze s tím nejlepším vzhledem, ale vyžadují také veškeré funkce chytrých telefonů. Mezi ně samozřejmě patří i život na sociálních sítích a vůbec využívání internetu v mobilu jako takového. Ve Vertu pro zájemce v tomto směru připravili naprosto komfortní věc –internet skrze Wi-Fi po celém světě zdarma od společnosti iPass. Z konektivity ještě můžeme doplnit například podporu Bluetooth, 3G a dokonce i NFC. Jedinou slabší stránkou výbavy se tak prozatím zdá akumulátor s kapacitou pouhých 1800 mAh.

V Praze už za dva týdny

Telefon by se měl začít již brzy prodávat na evropském trhu. Možná víte, že v Pařížské ulici v Praze Vertu provozuje svůj značkový butik. My jsme telefonicky kontaktovali jeho zástupce, kteří nám sdělili radostnou zprávu. První dodávky modelu Constellation dorazí už za 14 dní s tím, že již v nejbližších dnech si budou moci případní zájemci přímo na prodejně osobně kousky sami vyzkoušet. Finální cena se bude pohybovat okolo 4 900 euro či chcete-li 6 600 dolarů, tedy v přepočtu při aktuálním kurzu asi 125 000 korun českých.

Zdroje: gsmarena.com, androidcentral.com.feeds, fonearena.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Michael kost
Michael kost
Budete ho mít v redakci na testování?
Ondřej Procházka
Ondřej Procházka
Mít 125 000...Tak bych si ho stejně nikdy nekoupil.Viděl bych to na Xperii Z1 a ojeté auto :D
Jan
Tak internet zadarmo je jiste příjemný bonus pro klientelu, která si takovou technickou lahůdku může dovolit. Android za 125000, to je prostě bomba :-)
Tony
Promiňte, v technice se normálně poměrně dobře orientuji, ale nějak mi nedochází co je to "internet skrze Wi-Fi zdarma." Nenapadá mě nic jiného, než že se nabourá na soukromou wifi, ale to snad není normální, ne :-D ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze